De kledingkast van... Suzanne

Fashion door Redactie

Duik jij het liefst direct de kledingkast van je vriendin in, wanneer je op bezoek komt? Om vervolgens te zeggen: 'Wat leuk! Oh, draag jij deze nooit? Wat zonde!' (hint hint). Ja, ongegeneerd neuzen in andermans kast is altijd een feestje! Tot je je zus in jouw kast ziet snuffelen. Vandaag neemt lezeres Suzanne, met toestemming uiteraard, ons mee in haar kledingkast. Kijk je mee?

De kledingkast van... Suzanne

De kledingkast van... Suzanne

Hoe zou jij de inhoud van je kledingkast omschrijven?
Mijn kleding, accessoires en schoenen zijn eigenlijk verdeeld over mijn hele kamer. T-shirts, blazers, vesten, jurken en broeken in de ene kast, rokjes in de andere. Schoenen liggen in een la onder mijn bed en in een kastje en lade. Accessoires hangen netjes aan het rekje of liggen in de la. Mijn kamer voelt ondertussen dan ook als een klein vintage winkeltje: er is nog weinig wat niet met mode te maken heeft te vinden. Een kijkje in mijn kledingkast, en je ziet veel bonte kleuren, verschillende materialen en verschillende prints: precies zoals ik ook gekleed ga.

De kledingkast van... Suzanne

Welk item is favoriet?
Mijn favoriete item(s) zijn de schoenen die ik van mijn vriend heb gekregen. Om te beginnen vind ik ze gewoon prachtig, en daarnaast doen ze me denken aan het feit dat hij zó graag zelf iets voor mij uit wilde zoeken, en het maar niet lukte zonder mijn hulp. Dat vind ik schattig om aan terug te denken, vooral omdat ik denk dat hij het inmiddels wél kan.

De kledingkast van... Suzanne

Wat is jouw duurste item?
Het duurste wat ik heb zal de echte bontjas zijn, die ik van mijn oma heb geërfd. Nou niet denken dat ik voor bont ben, maar ik vrees dat het diertje toch niet meer te redden was. Ik draag hem niet, daarvoor is hij te kostbaar, maar het lijkt me bijvoorbeeld geweldig om hem als een soort interieurstuk aan de muur te hangen als ik mijn eigen huisje heb. Of is dat nou een heel gek idee?

suzanne kledingkast

Wat is je beste koop?
Mijn beste koop vind ik een simpel jurkje dat ongeveer een jaar geleden bij de Sting aangeschafte. Het was in de uitverkoop en ik had haast, dus ik nam het gauw mee. De kans was groter dat het een miskoop was geweest, maar het is mijn favoriete kledingstuk. Het zit zo lekker en mooi, de kleur is bescheiden, maar toch apart en je kunt het met werkelijk alles combineren. Goedkoop is niet altijd duurkoop dus.

suzanne kledingkast

Wat is je grootste miskoop?
Ik doe niet veel miskopen, al zeg ik het zelf. Er zijn items die ik één keer, of soms nooit draag, maar dat vind ik ook een beetje ‘part of’ mijn stijl: ik kan proberen of het wat voor me is, omdat het niet te duur is, en ik heb mezelf weer wat beter leren kennen als dat niet zo blijkt te zijn. Als ik dat ontdek, leg ik het gelijk apart om weg te geven of te verkopen, dus ik kan zo even niet iets noemen.

Van welk kledingstuk heb jij er meer dan genoeg?
Er is niet één kledingstuk waar ik er heel veel van heb: het is best gelijkwaardig verdeeld.

Als jij een walk-in-closet zou laten bouwen, waar moet deze dan aan voldoen?
Als ik een walk-in-closet zou laten bouwen, dan zou deze sowieso aan ‘Sex in the city-standards’ moeten voldoen, haha. Ik droom al sinds de film van Carrie’s kast, en ik hoop natuurlijk ook dat die er ooit komt.

Bekijk ook de blog van Suzanne!

Durf jij het aan de inhoud van je kledingkast bloot te geven? Doe ook mee! Stuur een mailtje met foto's o.v.v. 'De kledingkast van' naar info@girlscene.nl.