Lifestyle

Quality time met jezelf, 9 tips!

Tegenwoordig moeten we veel. We moeten goede cijfers halen, geld verdienen, een sociaal leven hebben en gezond eten. Soms vergeet je dan aan jezelf te denken. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, want aan jezelf denken is zeker belangrijk. Je verdient het echt om af en toe een momentje voor jezelf te hebben.

Plan af en toe een dag of avond vrij om lekker te doen waar je zin in hebt. Geen school, huiswerk en andere verplichtingen. Bijvoorbeeld na de toetsweek ben je er echt aan toe om even te relaxen. Ga iets doen waar je blij van wordt. Of je geniet van een massage of van het lezen van een goed boek maakt niet uit. Het kan van alles zijn. Als je er maar van kunt genieten!

Shoppen
Ga bijvoorbeeld de stad in en koop iets dat je normaal niet snel voor jezelf zou kopen. Het geurtje dat je al maanden wil hebben, de prachtige lipstick waar je van droomt of die ene prachtige tas. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je al je verdiende geld in één keer uitgeeft, maar jezelf af en toe verwennen moet af en toe kunnen.

Wellness
Laat je lekker verwennen bij een wellnessresort. Neem een ontspannende massage en laat je nagels doen. Naar een schoonheidsspecialiste of wellnessresort gaan is natuurlijk niet goedkoop, maar waarschijnlijk kom je er niet zo vaak. Dat maakt het juist extra speciaal. Het is heerlijk om je een keer door iemand anders te laten verwennen.

Heb je niet zoveel geld besteden? Thuis kun je jezelf ook heerlijk verwennen. De volgende verwenmomentjes het kosten (bijna) niets!

Lachen
Lachen is misschien wel de beste manier om te ontspannen en het kost niets. Kijk een romantische comedy of nodig je beste vriendin uit om samen een avond oude herinneringen op te halen. Zeker weten dat je na een avond lachen ontspannen bent.

Buitenlucht
Frisse lucht doet wonderen. Maak buiten een wandeling. Wandelen is echt niet alleen voor oude mensen. Het is heerlijk om even met niemand te hoeven praten en te genieten van de omgeving. Trakteer jezelf als je thuis bent op warme chocolademelk.

Kaarsen
Geurkaarsen geven een romantische en ontspannen sfeer. Steek veel kaarsjes aan en kruip lekker op de bank met een dekentje. Eet je favoriete snack en geniet van je favoriete serie of film.

Thuisspa
Creëer je eigen spa! Koop fijne verzorgingsproducten, bij Rituals kun je bijvoorbeeld heel fijne producten kopen. Zet je telefoon uit, steek kaarsjes aan, zet een ontspannen muziekje op en relax! Begin met het reinigen en scrubben van je gezicht en breng een masker aan. Neem daarna een uitgebreid bad. Was je haar en verzorg het eens extra met een haarmasker. Smeer daarna jezelf in met bodylotion. Vergeet ook je handen en voeten niet. Vijl je nagels, smeer je voeten in en geef je nagels een vrolijk kleurtje. Na zo’n relaxdagje kun je er weer helemaal tegenaan!

Work-out
Sporten! Je denkt vast "Sporten op mijn relaxdag? No way!". Toch is sporten een goede manier om te ontspannen. Vooral wanneer je aan het stressen bent voor school helpt sporten. Sporten maakt je hoofd leeg en door regelmatig te sporten slaap je beter. Zeker weten dat jij na het sporten thuiskomt met een gelukkig en voldaan gevoel.

Wat doe jij het liefst om te ontspannen?

Bron beeld: thinkstockphotos

Must reads 👀