Lifestyle

Ruzie met je beste vriendin

Iedereen heeft wel eens ruzie. Bijvoorbeeld met je ouders of broertje. Dat is helemaal niet erg. Maar het is natuurlijk nooit leuk om ruzie te hebben en al helemaal niet met je beste vriendin. De ruzies gaan dan vaak over kleine dingen als jongens of kleding. Maar hoe ga je om met deze ruzies? En hoe kun je ze oplossen? 

Denk goed na over de reden van de ruzie. Vaak word je boos op elkaar zonder dat er een goede reden voor is. Jullie hebben elkaar verkeerd begrepen of je hebt je vriendin onbewust gekwetst. Als je ruzie hebt is het verstandig om het zo snel mogelijk met elkaar te bespreken. Praat er een half uurtje over, dat is vaak al genoeg.

Als je de ruzie wil uitpraten is het niet handig om het verleden er bij te halen, zoals "Weet je nog vorig jaar dat jij mij niet mee uitvroeg?". Het heeft geen zin om er problemen bij te halen die er op dat moment niets mee te maken hebben. Je lost er niets mee op en vaak maak je het alleen maar erger. 

Allereerst is het in ieder geval belangrijk dat je geen WhatsApp-berichtjes of Facebookberichtjes naar je vriendin stuurt als je boos bent. Laat de ruzie eerst even rusten en probeer te kalmeren. Communiceren via WhatsApp of Facebook is sowieso niet de beste manier. Je vriendin kan jouw berichtjes anders begrijpen dan jij hebt bedoeld. Vaak stuur je uit boosheid berichtjes waar je later spijt van krijgt. De enige manier om de ruzie goed uit te praten is in real life.

Als je de ruzie wil oplossen is het belangrijk om niet schelden. Zeg niet zomaar alles wat in je opkomt. Het helpt echt niet om je vriendin voor van alles uit te maken. Schelden lost het conflict niet op. Je maakt je vriendin waarschijnlijk alleen maar bozer. 

Bron

Laat elkaar uitpraten. Het is belangrijk dat jullie allebei je verhaal kunt vertellen. Jullie hebben beiden een ander verhaal, want anders was er geen ruzie geweest. Probeer toch het verhaal van je vriendin te begrijpen.

Als je ruzie hebt met je vriendinnen ben je vaak beiden schuldig. Je moet kunnen accepteren dat je zelf ook iets verkeerd hebt gedaan. Het is juist goed dat je kunt toegeven dat je fout zat. Jullie zijn al jaren vriendinnen, dus je kunt niet voor altijd boos op elkaar blijven.

Bedenk van tevoren wat je van je vriendin verlangt en of dit wel haalbaar is. Je kunt je vriendin nu eenmaal niet veranderen. Het is je vriendin dus je moet haar kunnen accepteren zoals ze is. Je eigen gedrag kun je wel veranderen. Het is dus beter om voor jezelf te bedenken wat je anders zou moet doen. 

Bron

Het beste is natuurlijk om ruzie met je vriendin te voorkomen. Natuurlijk is niet iedere ruzie te voorkomen, maar in veel gevallen is ruzie onnodig. Bespreek op tijd met je vriendin als er iets is dat je irriteert. Als je dat niet doet ga je je alleen maar meer aan elkaar ergeren en loopt het de volgende keer weer uit tot ruzie. 

Het kan ook zijn dat jullie uit elkaar gegroeid zijn. Jullie worden allebei ouder en gaan jullie eigen weg. Je ontmoet nieuwe mensen en het contact met oude vriendinnen wordt minder. Dit is natuurlijk niet leuk, maar er zijn nog genoeg andere meiden om vriendinnen te maken. 

Heb jij weleens knallende ruzie met je beste vriendin gehad? Hoe los jij een ruzie op?