Lifestyle

6 signalen dat je voor de verkeerde baan solliciteert

Het is best lastig om een baan te vinden. Als je uiteindelijk uitgenodigd wordt om te solliciteren staan de rode vlekken al in je nek. Je begint toch te twijfelen… Past dit baantje wel goed bij mij, kan ik niet beter verder zoeken? Is dit wel echt de baan waar ik voor wil solliciteren? Waar begin ik eigenlijk aan? Met deze 6 signalen weet je zeker dat je voor de verkeerde baan solliciteert!

Het is fijn om je eigen geld te verdienen en daarvoor heb je natuurlijk baan nodig. De banenjacht kan van start gaan. Je ambities hoef je hierbij niet opzij te schuiven. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je een baantje vindt waar je onderaan de ladder begint, maar waar je uiteindelijk stapje voor stapje dichter bij je ambitie komt. Het eerste baantje is dan misschien niet de baan die je in eerste instantie in je hoofd hebt, maar het kan ook gewoon zo zijn dat deze baan totaal niet bij jou past. 

Het is heel erg belangrijk dat jij je baan ook leuk vindt. Als dit niet het geval is dan zal je alleen maar tijd en energie kosten… De conclusie is dat je gesolliciteerd hebt voor de verkeerde baan en hier dus niet op je plek bent. Met deze 6 signalen weet je zeker dat je geen tijd verspilt en in ieder geval de verkeerde sollicitaties achterwege laat. 


Bron

1. Je kijkt naar een baan waar je te weinig geld verdient
Op internet kun je precies vinden wat het minimale bedrag per uur is wat jij hoort te verdienen op jouw leeftijd. Als je ziet dat deze baan je te weinig per uur betaalt dan geeft dit meteen een ander gevoel bij de baan. Onbewust houd je dit in je achterhoofd en zal je toch gaan klagen over je inkomsten. Als je natuurlijk het geld heel hard nodig hebt en geen ander baantje kan vinden, dan moet je jezelf natuurlijk wel afvragen of je deze baan moet laten schieten. 

2. Het werk wijkt te veel af van je andere baantjes of opleiding
Als je uiteindelijk aangenomen wordt voor een baan die afwijkt van wat je eerder hebt gedaan of waar je geen verstand van hebt, dan zal je werkgever hier snel doorheen prikken. De opdrachten die aan je gevraagd worden begrijp je namelijk niet goed. Als je voor jezelf de vraag stelt: wat weet ik van dit beroep af? En het antwoord is vrijwel niets en dat zou ik ook niet kunnen leren, dan weet je dat deze baan niet geschikt voor je is. 

3. De baan is onder je niveau
Het kan natuurlijk zo zijn dat de baan te makkelijk voor je is. Hierdoor is er totaal geen uitdaging meer voor jou en zo zal je snel verveeld raken. Bij je stage wil je bijvoorbeeld ook niet alleen maar koffie zetten. Kies voor een baan die jou uitdaagt, zo blijf je plezier in je werk houden. 

4. Je bent bang te slim te zijn voor deze baan
Punt 4 sluit een beetje aan op punt 3. Het kan zo zijn dat je te slim bent voor een baan en de baan daardoor dus onder je niveau is. Tevens kun je daardoor het gevoel hebben dat je dit niet durft te laten merken bij je nieuwe baan. Wijsneuzen vind je zelf ook irritant en zo zou je dan zelf overkomen. Je intelligentie kun je op deze manier niet vieren!

5. Je werkgever is negatief
Als je merkt dat de vacature onrealistisch is opgesteld en er ontzettend veel eisen zijn, dan zal je merken dat je toekomstige werkgever eigenlijk nooit tevreden is. Op deze manier ga je al met tegenzin naar het sollicitatiegesprek. Als je de baan krijgt zal je uiteindelijk alleen maar op je tenen lopen, in de hoop dat je het wel goed doet. 

6. Je manier van werken wijkt te veel af dan je gewend bent
Als je merkt dat de manier hoe ze bijvoorbeeld met elkaar omgaan heel anders is, dan zou jij je nooit thuisvoelen. Je bent bijvoorbeeld bij je vorige baan een strikt rooster gewend, maar bij deze baan doen ze maar wat. Ook kan het zijn dat er bijvoorbeeld geen goede leidinggevende is en dit was je wel gewend. Bij wie moet je dan terecht als er iets aan de hand is? 


Bron

Natuurlijk kun je het altijd een kans geven, maar als er te veel punten zijn waar jij je druk om maakt dan zegt het eigenlijk genoeg!

Als je uiteindelijk zeker weet dat je voor deze baan wil solliciteren, dan komt natuurlijk de volgende vraag. Hoe pak je deze sollicitatie aan? Je kunt dat hier precies lezen!

Weet jij nog een goede tip om erachter te komen of de baan bij je past?

Bron: Hello Giggles

Must reads 👀