Beauty

De juiste volgorde voor reinigen en huidverzorging

9

Iedereen weet inmiddels hoe belangrijk het is om 's ochtends en 's avonds je huid te reinigen en te verzorgen. Vooral 's avonds is het aan te raden om even de tijd te nemen zodat je alle make-up en viezigheid van de dag verwijdert van de huid. Maar de grote vraag is: in welke volgorde reinig en verzorg je dan je gezicht? Girlscene weet het antwoord!

Het is helaas niet mogelijk om iedereen te voorzien van een gepersonaliseerde huidverzorgingsroutine, maar de volgende stappen helpen je in ieder geval goed op weg! Kijk naar wat voor jou van toepassing is zodat je de juiste volgorde aan kunt houden. 

Stap 1: Oogmake-up verwijderen
Afhankelijk van welke reinigingsproducten je gebruikt is het fijn om eerst oogmake-up te verwijderen. Zeker als je mascara en eyeliner draagt is het prettig om eerst de zwarte make-upvegen van je ogen te halen in plaats van het op je schone huid te smeren. Er zijn talloze manieren om oogmake-up te verwijderen en het mooie is dat je zelfs producten uit de keuken kunt gebruiken. Over budget gesproken! Olijfolie of kokosolie is namelijk perfect om zelfs de meest hardnekkige waterproof mascara van je wimpers te krijgen. Who knew

Stap 2: Gezichtsmake-up verwijderen
Tijd om de rest van het gezicht te reinigen! Pak je cleanser naar keuze erbij - gebruik liever geen reinigingsdoekjes - en maak hiermee je huid schoon. Hoe milder de reiniger, hoe beter voor de huid. Als je huid strak en trekkerig aanvoelt na het reinigen weet je in ieder geval dat je het verkeerde product gebruikt. Meiden met een vette huid merken dan dat de huid alleen maar vetter wordt. Is je huid droog? Dan is een uitdrogende cleanser al helemaal bad news

Voor je gezicht kun je trouwens ook prima een speciale olie gebruiken. Olie zorgt ervoor dat de make-up van de huid losweekt waardoor je huid nog beter gereinigd wordt. En nee, als je de juiste olie gebruikt krijg je hier geen puistjes van. 

Stap 3: Toner
Na het verwijderen van alle make-up is het goed om even de laatste sporen van make-up en vuil weg te halen. Het kan zijn dat je een plekje hebt overgeslagen of dat de viezigheid niet goed weggehaald is. Dan komt een toner of micellair water goed van pas! In dit artikel lees je meer over cleansing waters en waar het voor dient.

Breng een kleine hoeveelheid aan op een wattenschijfje en haal dit over het gezicht heen. Je hoeft niet te boenen trouwens! Het is niet nodig om ruw met de huid om te gaan om het extra schoon te krijgen of iets dergelijks. Als je nu kijkt naar je wattenschijfje zie je of je echt goed gereinigd hebt of niet. En als het meezit is je huid nu compleet gereinigd!

Stap 4: Anti blemish ('s avonds)
Heb je last van onzuiverheden? Dan is dit de stap waarbij je een gel of andere producten aanbrengt die puistjes tegengaan. De gereinigde huid neemt de huidverzorgingsproducten beter op, vandaar dat je eerst de 'speciale producten' aanbrengt. 

Stap 5: Serum ('s avonds)
Stap 5 is net zoals stap 4 een optionele stap. Toch is een serum lekker voor de huid, vooral tijdens koudere maanden. Het maakt niet uit of je huid droog, normaal of vet is omdat het voor iedere huidtype geschikt is. Serum helpt tegen droge plekjes, onzuiverheden en roodheid van de huid terwijl het tegelijkertijd ervoor zorgt dat je 's ochtends wakker wordt met een zachte en stralende huid. 

Stap 6: Dag- of nachtcrème
Dan de laatste stap: het aanbrengen van de dag- of nachtcrème, afhankelijk van het dagdeel. Gebruik wederom een crème dat past bij jouw huidtype. In dit artikel lees je precies hoe je de crème beste aanbrengt. 

Tot slot: over het algemeen geldt dat je eerst de lichte producten aanbrengt voordat je zwaardere huidverzorging op de huid smeert. Houd hier dus rekening mee! :-)

In welke volgorde reinig en verzorg jij de huid?

LOVE dit artikel
7 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

9 reacties

 • 4 jaar geleden anna

  Ik heb: face wash, mascara eraf, en dan een toner, dan dag en nachtcreme!!

 • 4 jaar geleden Elinex

  wat word er precies bedoeld met anti blemish?

 • 4 jaar geleden Myrthe

  Oh dan ga ik denk ik geen doekjes meer gebruiken, hoe makkelijk en snel het ook is.

 • 4 jaar geleden Eline

  Ik gebruik eigenlijk alleen een facewash met teatreeoil, maar mijn huid ziet er gewoon schoon uit hierna. Ik vind al die dingen best wel onzin (maar dit is mijn mening natuurlijk, hé).

 • 4 jaar geleden Sandra

  Vanwege mn vette huid moet ik s'ochtends en s'avonds hetzelfde ritueel doen. Heb amper make up op maar als ik dat op heb gaat t er in de douche af

  s'ochtends/s'avonds: Gezicht schoonmaken met water, dan reinings tonic tegen puistjes en dan een hydraterende creme.

  Tsja mijn puistjes komen niet door pubertijd etc maar door vitamine b12 prikken >< Jippiee not

 • 4 jaar geleden Renée - redacteur Girlscene (redactie)

  @loveex: Veel reinigingsdoekjes maken de huid niet goed genoeg schoon (waardoor je alsnog een cleanser moet gebruiken) en irriteren de huid + ogen. Vooral met dat laatste moet je oppassen als je een gevoelige huid hebt. Geef daarom liever de voorkeur aan een milde reiniger die alles in één keer goed van de huid haalt.

 • 4 jaar geleden loveex

  waarom geen reinigingsdoekjes trouwens?

 • 4 jaar geleden _CHARLIE

  Leuk, al die opmerkingen met "als je de juiste gebruikt..." maar het zou handig zijn als er dan ook bij staat welke dan de juiste is (merknaam, bepaalde ingrediënten etc) misschien met een linkje naar artikelen waarin deze beoordeeld zijn? Alleen bij de cleansing water is dit gedaan.

 • 4 jaar geleden Zeeanemoon

  Ik haal altijd eerst mijn make-up eraf, daarna wassen met facewash, dan tonic en dan nachtcrème. Works like a charm!

 1. 1