Beauty

Beauty problemen die Aziatische & Midden-Oosterse meisjes begrijpen

Kun jij je totaal niet inleven in problemen op het gebied van make-up die het gemiddelde meisje met Nederlandse roots heeft? Logisch! Dat kunnen we goed voorstellen als jij bijvoorbeeld van (Zuid-)Aziatische of Midden-Oosterse afkomst bent. Daarom lees je in dit artikel de herkenbare beauty problemen waar Aziatische en Midden-Oosterse meisjes mee te kampen hebben!

Het is best lastig om de juiste make-up producten uit te zoeken – laat staan: te vinden! – als je geen blanke porseleinen huid hebt. De laatste jaren denken cosmeticamerken gelukkig ook meer aan meisjes waarvan de roots buiten Europa ligt en komen er voor de getinte huid steeds meer kleuren beschikbaar. Toch kan het aanbod tegenvallen of worden er geen (betaalbare) producten uitgebracht die speciaal voor jouw probleemzones ontwikkeld zijn. Als je van Aziatische of Midden-Oosterse afkomst bent komen de volgende zaken je misschien wel bekend voor…

Foundations hebben de verkeerde ondertoon
Het is zó moeilijk om de juiste foundation te vinden. Want als de kleur een match lijkt is het altijd maar de vraag of de ondertoon juist is. Eenmaal aangebracht ziet de foundation er in veel gevallen grauw uit en is de kleur van je gezicht ineens heel anders dan de rest van het lichaam. Dat komt omdat foundations vaak een roze ondertoon hebben en die laten jou er juist ziek uitzien. Boe! 

Tip: Heb je een gele, gouden, groene of olijfkleurige ondertoon? Koop je foundation dan bij Bobbi Brown, NARS (niet in Nederland) of Smashbox. 

De huid onder de ogen heeft meer aandacht nodig
Hoeveel je ook slaapt, hoeveel water je ook drinkt… De huid onder de ogen blijft voor veel meiden een aandachtspuntje. De donkere kringen onder je ogen zijn niet weg te krijgen met een gemiddelde concealer. Heel vervelend, maar helaas is er niet veel aan te doen. Ook als je 12 uur slaapt is de kans groot dat de huid onder de ogen donker blijft. 

Tip: Gebruik een corrector – van Bobbi Brown bijvoorbeeld – om het meeste werk te verrichten en de huid op te lichten. Breng vervolgens een concealer aan die precies matcht met je huidskleur om de kleur te egaliseren. 

Unibrows…
Heb je ook te maken met iets te veel haar in de wenkbrauw area? Je bent niet de enige! Als dit herkenbaar voor je is kun je vast niet zonder je pincet. Maar hé, volle wenkbrauwen zijn hot dus in principe hoef je er niet veel aan te doen! Haal alleen de haren weg die je storen of die niet bij de natuurlijke vorm van je wenkbrauw horen. Verder mag je blij zijn met je volle wenkbrauwen, want veel meiden willen graag met je ruilen.

Tip: Weet je niet zo goed wat je met de vorm van je wenkbrauwen moet doen? Laat je dan een keer professioneel epileren (met touw), zodat je het daarna alleen nog maar de vorm hoeft bij te houden. Over ontharen gesproken: Arabische vrouwen gebruiken vaak Halawa wax om te ontharen omdat het de grijze waas van de huid haalt die je vaak krijgt na het scheren. 

Wenkbrauwproducten komen niet in de juiste kleuren
Als de wenkbrauwen nog niet genoeg tijd kosten is het ook nog eens lastig om de juiste wenkbrauwproducten te vinden. Heb je ook wel eens het idee gehad dat wenkbrauwpotloden alleen voor blondines zijn gemaakt? Producten voor meiden die brunette zijn komen vaak in koele, askleurige tinten terwijl Aziatische/Midden-Oosterse meiden meestal een warme ondertoon nodig hebben. 

Tip: Vermijd zwarte wenkbrauwpotloden omdat dit je een harde uitstraling geeft.

Pigmentvlekken zijn opvallend
In tegenstelling tot donkere kringen onder de ogen zijn pigmentvlekken op de huid wel te behandelen. Een puistje verandert soms in een blauwe/paarse plek als het heelt. Donkere plekken en pigmentvlekken zijn voor veel meiden een probleem, helaas.

Tip: Als je hier ook last van hebt kun je speciale producten kopen die dark spots behandelen. Houd er wel rekening mee dat deze huidverzorgingsproducten prijziger zijn. Voorbeelden zijn Clinique Even Better Dark Spot Corrector (€63) en Kiehl's Clearly Corrective Dark Spot Solution (€45). Laat vooral een reactie achter als je nog een goed product kent! 

Welke punten zijn voor jou herkenbaar?

Bron: Teen Vogue, Girl from Arabia

Pin je inspiratie in Pinbook

Must reads 👀