Behind the Girlscene-redactie: #37

Lifestyle door Redactie

Op Girlscene.nl zie je iedere dag artikelen, nieuwtjes en winacties verschijnen. Je weet waarschijnlijk ook wel wie de redactie vormen. Maar hoe gaat het er achter de schermen aan toe? Wat doen deze ladies heel de week op - en buiten - de redactie? Wij geven je elke week een sneak peek behind the Girlscenes, een dagboek vol met foto's van de activiteiten van afgelopen week!

Maandag 
De eerste dag van de week konden we ook wel nieuwtjesdag noemen, want de ene na de andere scoop kwam binnen. We begonnen de dag met de dagelijkse twee nieuwtjes, maar al gauw kwam het nieuws binnen dat Fisher-Price het Zwarte Piet poppetje uit het assortiment gehaald heeft. Daarna maakte de woordvoerder van de Britse royals bekend dat Kate Middleton weer in verwachting is en tot slot kondigden de jongens van One Direction aan dat ze een nieuw album gaan uitbrengen. Waaah! Er moest dus snel gehandeld worden, maar gelukkig werkte Emma thuis om zo vliegensvlug -zonder afleiding- de nieuwtjes te kunnen schrijven. 

Op het kantoor was het ondertussen druk. Danique, Renée, Thari en Vivian waren hard aan het werk op de Keizersgracht. Renée was een keertje extra vroeg op de redactie dus zij kon nog genieten van de rust, maar de rest van de dag was het een kippenhok. Gelukkig zijn we inmiddels best gewend aan veel achtergrondgeluiden :-). We hebben weer veel artikelen geschreven en ook werd er weer gevlogd voor de wekelijkse video. We worden steeds beter in dat vloggen! 


Renée liep extra vroeg over de grachten onderweg naar kantoor. Hoe mooi is Amsterdam als het rustig is op straat?!


En vroeg op kantoor betekent allemaal lege werkplekken...


Zo ziet het er voor de camera uit ;-)


Emma schreef vandaag veel nieuwtjes vanuit huis

Dinsdag 
Heb je al gelezen over het meest jaloerse vriendinnetje ooit? Zij had iets in de koffer van haar vriend gestopt (hij ging op vakantie zonder haar) waardoor geen één meisje aan haar vriendje zou komen. Het nieuwtje ging in ieder geval als een tierelier op Facebook, om vier uur was het artikel al meer dan 200.000 keer bekeken! 

Danique, Renée, Vivian en Thari waren aan het werk op het kantoor, Emma werkte thuis. Thari schreef onder andere over quality time met je vader (doen we veel te weinig, wat jij?), Renée reviewde weer aan aantal beautyproducten, Vivian zette de H&M kerstcollectie op een rij (ja nu al) en Danique had het druk met meetings. 

Verder werd er gegeten (you know us), thee gedronken (best wel weer een beetje fris) en er werden selfies gemaakt (we zijn ook zo modern). Al met al een productieve en normale Girlscene-dag! 


Pre-lunch selfie. We are hungry! 


Vivian nam haar zelfgemaakte bulgur salade mee als lunch


Maar wie denkt dat we alleen maar gezond eten heeft het mis... 

Woensdag
Wow, wat ging deze dag snel! Danique, Renée, Vivian en Thari waren vandaag present op kantoor en samen hebben we ervoor gezorgd dat er weer lekker veel artikelen geschreven zijn. Van nagellak dupes tot een jeans DIY: de komende maanden lees je het allemaal terug op Girlscene.

Danique begon de dag op het Museumplein waar ze ging sporten met Reebok en Claartje van Vrouwen/Foodness. Het was héél leuk, maar we gaan er niet te veel over vertellen! Beeld zegt soms meer dan woorden, dus bekijk vooral de vlog van deze week als je wilt weten hoe Danique en Claartje het vonden.

Toen Danique weer op kantoor kwam was het alweer bijna lunchtijd. We zijn de salades een beetje zat en daarom liepen we naar Bagels & Beans voor een lekkere bagel. Hmmm, love it! Hierna hebben we weer genoeg energie om verder te werken. En dat moet ook wel, want Danique en Renée hadden een fotoshoot voor McDonald's (jawel) waarvan het resultaat al op Girlscene staat. Heb jij het artikel al gezien?

Voordat we het doorhadden was de werkdag weer voorbij. Tijd om naar huis te gaan!


Renée fotografeert en de rest werkt door aan nieuwe artikelen...


... en sport Danique met Reebok en collega Claartje


Terwijl we onderweg zijn naar Bagels & Beans trekken grijze wolken over de Amsterdamse grachten. Noooo, blijft het wel droog alsjeblieft?


Bagels. We hebben er geen woorden voor...

Donderdag
De to do lijstjes waren weer lekker lang vandaag: artikelen schrijven, Instagram en Facebook bijhouden, afbeeldingen bewerken en inladen, artikelen controleren, mails lezen en versturen... Genoeg te doen in ieder geval! Emma, Vivian en Thari waren aan het werk op het kantoor, Danique werkte vanuit huis. 

's Middags ging Thari de straat op om niet alleen lunch te halen, maar ook om fashionable meiden te spotten voor streetstyle. Dit doen we niet in één keer, maar verspreiden we over een aantal dagen om op die manier veel outfits bij elkaar te krijgen. Zo kunnen jullie weer inspiratie opdoen voor jullie eigen garderobe! 

Het vervelendste wat er kan gebeuren bij ons werk is als de technologie niet wil meewerken. Als het internet traag is bijvoorbeeld, maar ook als een computer vast zit waardoor je de browser gedwongen af moet sluiten. Als je je artikel dan niet hebt opgeslagen, ben je al je werk kwijt. Dat laatste overkwam Vivian, haar browser crashte toen ze alle afbeeldingen had ingeladen. ARGHHHHHH! Snel internet en een goedwerkende computer is dus een must. 


Een aantal reminders voor vandaag


Yay, Emma was na bijna een week (!) weer terug op haar plek op het kantoor


Thari spotte weer fashionable meisjes voor streetstyle en vulde het artikel meteen aan 

Vrijdag
TGIF! En wat was het opeens mooi weer, perfect om foto's te maken voor het 'Wat draagt de redactie?' artikel. Danique, Emma en Shelley werden op de kiek gezet in hun outfits, konden ze meteen van het zonnetje genieten. Beetje multitasken moet kunnen, toch? ;-) Je hebt nog wel even geduld nodig voor het artikel, hij komt over een tijdje pas online. 

Danique & Emma aten deze keer niet achter de computer, ze gingen naar Bagels & Beans om een keer buiten de deur te lunchen. Ze hadden iets te vieren, vandaar dat ze een halfuurtje op het terras zaten. Toen ze terugkeerden op de redactie, kregen ze meteen bezoek van Dr. Oetker met iets lekkers. Ze komen nu met Bistro Flammkuchen, een heerlijke snack voor bij een borrel. Als je je afvraagt wat Flammkuchen is: het zit tussen een dunne pizzabodem en een wrap in. We hebben het nog niet geproefd, maar onze maag begon spontaan te rammelen bij het zien van de doos. Dr. Oetker Bistro Flammkuchen Spek & Ui en Salami & Rode ui is vanaf nu verkrijgbaar in de supermarkt voor €2,49. 

Om half 6 was het tijd voor weeeekeeeend! 


Danique en Emma aten deze heerlijke salade bij Bagels & Beans


Dr. Oetker verraste ons met een heerlijke snack

Bekijk hieronder de behind the scenes video:


Kun je het filmpje niet zien, klik dan hier 

Volg Girlscene ook op Instagram: @Girlscene_nl
De Instagram-accounts van de redactie: @daniquehoofwijk @annemerelcom @emmanajade @reneemulckhuijse @vivijayanne en @shellepiep.

Until next week!
Liefs, Danique, Annemerel, Emma, Renée, Vivian, Thari en Shelley