Beauty

Winged liner voor hangende oogleden

Super leuk die eyeliner looks, maar eh… Hoe krijg je dat voor elkaar als je hangende oogleden hebt? Veel meiden denken dat je het dan niet voor elkaar krijgt, maar de volgende tips van Girlscene zorgen ervoor dat ook jij de winged liner kunt rocken! In vijf stappen zet namelijk ook jij de perfecte eyeliner langs je bovenste wimperrand. Kijk maar mee en leer.

Vloeibare eyeliner, oogpotlood, gel liner… Eyeliner is sinds jaren super hot en de winkels liggen vol met verschillende producten die ervoor zorgen dat je het perfecte lijntje op je ogen kunt zetten. Alsof een goede wing zetten nog niet ingewikkeld genoeg is, is het nog lastiger om eyeliner aan te brengen als je hangende oogleden hebt. Maar het is mogelijk, kijk maar mee!


Stap 1: Breng oogschaduwbasis aan

Het grote probleem met eyeliner en hangende probleem is dat de lijn vaak stempelt tegen het wenkbrauwbot aan. Als je je ogen sluit zie je dus dat je eyeliner afgeeft boven je arcadeboog. Oogschaduwbasis en eventueel een natuurlijke oogschaduw kleur voorkomen dit.


Stap 2: Trek een lijn langs de bovenste wimperrand

Begin bij het begin en dat is met de lijn langs de bovenste wimperrand. Pak een oogpotlood om de lijn uit te stippelen. Een oogpotlood werkt het makkelijkst omdat je hierdoor ook de kleur tussen je wimpers krijgt. Zet dus een lijntje van de binnenste naar de buitenste ooghoek en werk het potlood goed tussen de wimpers. Het maakt niet uit als het potlood er niet helemaal netjes op zit, aangezien je hierna nog vloeibare eyeliner of gel eyeliner gebruikt. Voordeel: nu lijken je wimpers een stuk voller! En dat is altijd meegenomen toch?


Stap 3: Zet de wing

Open je ogen en kijk nu recht in de spiegel. Zet met het oogpotlood een punt waar je de wing van de eyeliner wil hebben. Pak een schuin afgesneden kwast en breng hier het potlood op aan. Met je ogen open zet je vervolgens de kwast tegen de huid aan richting de punt die je eerder uitstippelde. Stop bij de vouw van het oog. Switch nu weer over naar het oogpotlood. Trek zachtjes het ooglid opzij en omhoog om de wing te verlengen met het potlood. Laat de huid los, et voilà!


Stap 4: Trek de lijn over met vloeibare (of gel) eyeliner

Om ervoor te zorgen dat de eyeliner de hele dag blijft zitten is het tijd om een vloeibare eyeliner te pakken. Trek de lijn van het oogpotlood over met de vloeibare eyeliner voor een long lasting resultaat. Ben je geen fan van vloeibare eyeliner? Dan is dit de stap waarbij je gel eyeliner aanbrengt. Voor de foto's is de gel eyeliner van Maybelline gebruikt met een MAC 266 kwast.


Stap 5: Breng wit/huidkleurig oogpotlood en mascara aan

Grote kans dat je ogen kleiner ogen nadat je zwarte eyeliner aanbrengt. Om je ogen te openen en optisch te vergroten breng je een witte of huidskleurig oogpotlood aan op de waterlijn. Dat is trouwens ook perfect als je waterlijn rood is en als je er daardoor moe uitziet! Een wit of nude oogpotlood lost dat probleem zo voor je op. Vergeet niet om je wimpers goed aan te zetten met mascara om je ogen te openen.

Draag jij winged liner? Wat is volgens jou dé tip voor het perfecte lijntje?

Must reads 👀