Fashion

Deze fashiontrends maken een comeback

Crop tops, high waisted jeans en opvallende printjes zijn zeker niet de uitvindingen van 2014. Als je moeder haar oude garderobe bewaard had, dan had jij er op en top fashionable uit gezien! Vintage is een trend en vaak one of a kind! Toch is het grappig om te zien dat de mode zich herhaalt. De volgende keer denk je toch wat langer na over het weggeven of -gooien van je kleding die je nu niet meer leuk vindt!


Bron

 

Jaren 40
Uit deze tijd komt de high waisted mode. Zowel broeken, rokken als hotpants werden hoog in de taille gedragen. Het was een schoonheidsideaal om een zandloperfiguur te hebben en met een high waisted kledingstuk werd dit extra geaccentueerd. Bij een high waisted jeans had het natuurlijk geen zandloper effect als je er een grote en lange lompe trui boven droeg. Nope! De shirtjes waren in deze tijd al cropped. De combinatie van een crop top top en high waisted jeans hebben we dus te danken aan de jaren 40.

Jaren 60
In de jaren 60 werd er veel geëxperimenteerd. Fashiondesigners gingen voor kleur, printjes en bijpassende setjes. De kleding met strepen was in die tijd ook zeker niet te missen. Iets wat we nu ook zeker terug zien in de mode. Yves St. Laurent experimenteerde in die tijd met de smoking jas. Deze jas is eigenlijk bedoeld voor mannen, maar in die tijd was je modebewust als je dit jasje durfde te dragen. Tegenwoordig noemen we dit een colbertje en deze zijn nog steeds in verschillende kleuren en printjes verkrijgbaar. 


Bron

Jaren 70
Rond 1975 was het een trend om knielange klok of plooirokken te dragen. Tegenwoordig zien we steeds minder korte rokjes, maar juist wat langere rokken die hoog in de taille vallen. Ook waren in de jaren 70 rokken en jurken tot op de grond erg populair. Deze zomer hebben we genoeg fashionbloggers deze trend zien dragen. De ronde zonnebrillen waren ook in de jaren 70 populair. Voornamelijk onder de hippies. Draag jij wel eens een hoed? Dat deden de hippies jaren geleden ook! 

Rond dezelfde tijd kwam de Punk op. Veel mensen uit die tijd kleden zich hetzelfde als hun idolen. Daarbij waren leren jasjes, denim en scheuren in je kleren erg populair. Denim wordt nu ook nog steeds gedragen en een broek met een scheur in je kast is tegenwoordig ook niet meer te missen. 


Bron

Jaren 80
Madonna was een groot fashion voorbeeld in deze tijd. Het was een trend om toch stiekem iets bloots te laten zien. Sexy maar ook stoer. Er kwam in deze tijd een soort van gothic look op, waar veel donkere kleding werd gedragen. Dr. Martens was een kledingmerk in die tijd die zeer goed aansloot bij deze trend. De stoere boots van Dr. Martens zien we tegenwoordig ook weer veel op straat!

Ook zagen we in de jaren 80 veel kant, leer en suède. Leren broeken waren in die tijd erg hip en jawel, deze trend hebben we ook weer overgenomen. Ook is kant weer terug van weggeweest en zien we steeds meer kanten shirtjes. 

Het is grappig om te zien hoe de mode zich herhaalt! Er zijn hier en daar wel een paar kleine aanpassingen, maar de rode draad blijft toch echt hetzelfde. Ook is het grappig om te zien dat er bij de mode van de mannen niet zo heel veel verandert…

Hurray! Hoe lucky zijn wij om een vrouw te zijn.

Volg jij al een van deze oude fashiontrends die nu weer helemaal in zijn?

Bron: Doortje-Vintage