Beauty

#newin: Max Factor Excess Shimmer Eye Shadows

10

In de nieuwe beautyrubriek #newin deelt de Girlscene redactie de laatste producten waar wij erg blij van worden! Elke week ontvangt Girlscene veel pakketjes, maar niet elk product krijgt een plekje op de website. Alles wat in de rubriek #newin komt springt er in ieder geval tussenuit! Deze keer: Max Factor Excess Shimmer Eye Shadow.


Een tijd terug was Girlscene's Danique aanwezig bij een leuk event van Max Factor, waar je hier de vlog van ziet. Tijdens het event maakte ze kennis met de nieuwste lanceringen van het merk. En er was één product in het bijzonder dat er tussenuit sprong: de Max Factor Excess Shimmer Eye Shadows! 

Eenmaal op de redactie ging ik - Renée - meteen aan de slag met de Excess Shimmer Eye Shadows. Het lijkt in eerste instantie op een crème oogschaduwbasis zoals MAC Paint Pot en Maybelline Color Tattoo. Zou dit dan de variant van Max Factor zijn? Dat kan! Alleen het verschil is dat de Max Factor Excess Shimmer Eye Shadows op gelbasis zijn. Max Factor noemt dit product mede daarom haar versie en definitie van glamour oogschaduw.


Wat de Max Factor Excess Shimmer Eyeshadows bijzonder maakt is dat het - in tegenstelling tot gewone oogschaduw - de metallic pigmenten goed vasthoudt als je het aanbrengt. Max Factor belooft dat de Excess Shimmer Eye Shadows tot wel 12 uur op z'n plek blijven zitten, dus je begrijpt dat de verwachtingen hooggespannen zijn! 


Max Factor Excess Shimmer Eye Shadow in 28 Bronze en 20 Copper


Max Factor Excess Shimmer Eye Shadow in 05 Crystal en 10 Pearl


Max Factor Excess Shimmer Eye Shadow in 15 Pink Opal en 30 Onyx

De eerste zes kleuren die Max Factor uitbrengt zijn:
28 Bronze
20 Copper
05 Crystal 
10 Pearl
15 Pink Opal
30 Onyx

Je herkent het vast wel... Je staat voor een schap met verschillende make-up producten en dan is de lastige keuze aan jou om één kleur uit te kiezen. Vaak is er dan een bepaalde tint die er voor jou tussenuit springt. In dit geval is dat 20 Copper, een mix van roségoud, perzik en bruin. Die gaan we in dit artikel uitproberen!


Met Max Factor Excess Shimmer Eye Shadow in 20 Copper

Allereerst de structuur. Kijk hoe luchtig en 'fluffy' de Max Factor Excess Eye Shadows er in de verpakking uitzien. Het lijkt een soort soufflé. Vergelijkbaar met de Maybelline Color Tattoos en Mac Paint Pots komen de Excess Eye Shadows in een glazen potje met zwarte (plastic) dop. Tip: bewaar de oogschaduws met de onderkant naar boven zodat het niet uitdroogt.


Alleen mascara


Met Max Factor Excess Shimmer Eye Shadow in 20 Copper


Met Max Factor Excess Shimmer Eye Shadow in 20 Copper

Op de foto zijn twee dunne lagen van 20 Copper aangebracht. De eerste indruk? Max Factor Excess Shimmer Eye Shadow is eenvoudig aan te brengen met de vingers. Je hebt een heel klein beetje nodig, want hoe meer je aanbrengt, hoe sneller het in de huidplooi trekt. De structuur zorgt ervoor dat de oogschaduw makkelijk te blenden is, net zoals iedere andere oogschaduwbasis. Het verschil met deze oogschaduwbasis is dat het een metallic finish heeft en dat je het op zichzelf kunt dragen. Het is bijna zonde om een oogschaduw er overheen aan te brengen. Max Factor Excess Shimmer Eye Shadows zijn eigenlijk de gel variant van de Essence Effect Eye Shadows. Anders van structuur, maar met een vergelijkbare finish en kleurenrange. 

Maar blijft de oogschaduw tot 12 uur lang zitten? Als je van nature vettige oogleden hebt niet. Dan is het aan te raden om een goede primer aan te brengen en de Max Factor Excess Shimmer Eye Shadows echt als een oogschaduw te gebruiken. Het droogt namelijk niet op als een poeder en crème in combinatie met een vettige huid is geen goede combinatie. 

Max Factor Excess Shimmer Eye Shadows kosten €12,99 per stuk en zijn vanaf november verkrijgbaar bij drogisterijen.

Wat vind jij van de Max Factor Excess Shimmer Eye Shadows? Ga jij er één of meerdere aanschaffen?

Pin je beauty inspiratie in Pinbook

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

10 reacties

 • 4 jaar geleden Laura

  Het lijken me mooie producten, vooral voor shimmer in de ooghoeken. Vind de prijs wel redelijk aan de hoge kant, maar ik ben dan ook een arme student

 • 4 jaar geleden Eden

  De kleur die je geswatcht hebt lijkt op een kleur van Maybelline's Colortattoo's, maar die heb ik geswatcht in de winkel en zag er toch een stuk gepigmenteerder uit! + de swatch zat de hele dag op mijn hand totdat ik ging douchen en als een bezetene ermee boende.

 • 4 jaar geleden Hansie

  Veel leuke kleuren. Ik ben benieuwd!

 • 4 jaar geleden Renée - redacteur Girlscene (redactie)

  We nemen het mee voor de volgende keer

 • 4 jaar geleden Orchidee

  Ik snap het. Toch waren swatches van alle kleuren leuk geweest, want ik was bijvoorbeeld niet voor deze kleur gegaan.

 • 4 jaar geleden Emmely

  Ik had ook graag swatches van de andere kleuren gezien!

 • 4 jaar geleden Renée - redacteur Girlscene (redactie)

  Ladies, new in is niet een rubriek waarbij je een uitgebreide review ziet. Het is voornamelijk om kennis te maken met nieuwe producten. Maar wie weet doen we het de volgende keer anders dan!

 • 4 jaar geleden Seagold

  Misschien is het ook een idee om een foto maken van het hele gezicht, omdat de foto's nu een beetje onduidelijk zijn

 • 4 jaar geleden Annouk

  Ik ben het eens met Hipsterduck, ik had graag een duidelijkere review gezien!

  Dit heb ik eerlijk gezegd wel bij meerdere reviews, vaak zie ik geen duidelijke swatches of is de kleur nauwelijks te zien op je huid. Dit is erg jammer, omdat de meeste meisjes wel geïnteresseerd zijn naar goede reviews van jullie, want jullie reviewen bijna altijd budget producten!

 • 4 jaar geleden Hipsterduck

  Sorry, maar ik vind dit geen goede review. Allereerst vind ik het jammer dat wel alle doosjes worden gefotografeerd, maar dat er maar één kleur wordt besproken. Waarom dan niet een swatch van alles? Al is het maar op je arm/hand alle kleuren en dan eentje op je ogen. Daarnaast vind ik het jammer dat er geen foto is, waarbij het oog gesloten is. Op die manier zou de kleur beter te zien zijn. In principe zie ik nu alleen een beetje glimmetjes, maar de kleur zie ik in principe (bijna) niet. Heel jammer dit.

 1. 1