Beauty

How to: #wokeuplikethis

Alle beauty’s opgelet! De #wokeuplikethis is tegenwoordig dé nieuwe selfie trend. Vrouwen over de hele wereld maken een selfie als ze net hun oogjes geopend hebben. Verbazingwekkend zien veel van deze ladies er wonderbaarlijk goed uit. Zou dat schoonheidsslaapje dan toch echt werken? Of wordt er stiekem toch een beetje vals gespeeld… We moeten toegeven: dat ene likje mascara verricht al wonderen. Girlscene vertelt hoe jij de #wokeuplikethis look creëert, terwijl je eigenlijk al een tijdje wakker bent! 

 

Het gaat bij de #iwokeuplikethis look om een natural look. Dit betekent niet dat je een pancake van foundation op je gezicht ziet… Perfectie is hierbij niet het streven en eigenlijk is het de bedoeling dat je er een beetje slordig uitziet.

Te veel make-up is afknapper nummer één bij mannen, dus dat heeft bij deze look dan wel weer een voordeel. Er zit alleen wel een addertje onder het gras, want je gebruikt wel degelijk veel producten om de #iwokeuplikethis look te creëren. Het mag alleen zeker niet te veel opvallen…

Ogen
Je ogen houd je zo natuurlijk mogelijk. Met een oogschaduw met een lichte glim of bronzer kun je de ooghoeken wat minder vettig maken. Het beste kun je hiervoor een vanille-kleurige oogschaduw gebruiken in de binnenste hoek. Dit zorgt voor een frisser effect rondom de ogen. Breng dit wel alleen aan in het hoekje waar je traanbuis ook zit. Anders is het bye bye natural look en zal niemand geloven dat je zo bent wakker geworden. 🙂 Op je bovenste ooglid gebruik je een iets donkerdere, warme taupe oogschaduw. Let er ook hierbij op dat je de oogschaduw dun aanbrengt en niet over je hele oog.

Door de glowy metallic make-up creëer je een natuurlijke look en lijkt het net alsof je ontwaakt bent van je middagdutje.

Met de mascara breng je slechts één laagje aan. Het is hierbij wel belangrijk dat je een mascara hebt die geen klontje achterlaat op je wimpers. Klik hier als je wil weten welke mascaraborstel het beste bij jou past!

Haar
Als je in je haar een brede zig-zag aanbrengt zorgt het ervoor dat je haar er warriger uitziet. Je haar krijgt hierdoor ook meer volume en dat is we een fijn pluspuntje. Je kunt je haar ook wat stugger maken door er mousse in te stoppen en het vervolgens te föhnen. Na het föhnen spray je er nog een flinke lading haarlak in zodat je haar in ieder geval heel de dag warrig is.

Ook kun je kiezen voor een warrige knot boven op je hoofd! Altijd easy en veilig. Tevens scheelt dit ook heel veel tijd.

Gezicht
Je kan eventueel wel een foundation gebruiken, maar hierbij is het heel belangrijk dat je een foundation gebruikt die echt bij je eigen huidskleur past. Voor de wangen en jukbeenderen is het belangrijk dat je een rouge aanbrengt zonder glinstertjes. Je kunt hiervoor beter een matte rouge aanbrengen om het effect natuurlijk te houden.

Lippen
Voor je lippen kun je een lippenstift kiezen die net een tintje roziger is dan je eigen kleur. Het beste kun je een beetje lippenstift op je vingers doen en het deppend op je lippen aanbrengen. Zo is je eigen lipkleur ook nog een beetje aanwezig.

Valsspelen en er toch als een natural beauty uitzien is dus mogelijk. Van de make-up die je gebruikt breng je zo weinig mogelijk aan. In ieder geval kun je met deze tips een awesome #iwokeuplikethis selfie maken!

Heb jij al een #iwokeuplikethis selfie gemaakt? 

Pin je inspiratie in Pinbook

Bron: Refinery29