Beauty

De juiste manier om huidverzorging aan te brengen

8

Dagcrème hier, oogcrème daar… Hoe ouder je wordt, hoe meer huidverzorgingsproducten je gebruikt, of niet? Om het beste uit je skincare te halen en om zo lief mogelijk voor je huid te zijn, is het aan te raden om alles op de juiste manier aan te brengen. Als je verder klikt lees je alles over hoe je dat precies doet!

In dit artikel lees je hoe je de volgende huidverzorgingsproducten het beste aanbrengt:
- tonic, toner en micellair water
- oogcrème
- dagcrème
- serum en olie


Tonic, toner en micellair water

Het beste moment om met huidverzorgingsproducten aan de slag te gaan is als je gezicht warm is, zoals na het douchen bijvoorbeeld. Nadat je de huid hebt gereinigd is het tijd om aan de slag te gaan met een tonic, toner of micellair water. In dit artikel gaat Girlscene dieper in op het verschil tussen deze producten. Breng een kleine hoeveelheid aan op een wattenschijfje en haal dit over de T-zone en de rest van het gezicht. Je hoeft niet vijf keer over dezelfde plek te gaan, trouwens. Niet iedere huid vindt dat fijn en het is ook niet nodig. Nu is de huid klaar voor de rest van de producten!

Oogcrème
De huid onder je ogen is dunner en daarom gevoeliger dan de rest van het gezicht. Wees dus lief voor de huid rondom de ogen en gebruik je ringvinger om oogcrème in de huid te deppen. Inderdaad deppen, want deppen is beter dan smeren! :-) Als je smeert heb je sneller de neiging om aan de huid te trekken. Dat is ook de reden waarom je de ringvinger gebruikt, omdat je met deze vinger de lichtste druk uitoefent. 

Dagcrème
Dan dagcrème! Als je naar andere meiden kijkt zie je vaak dat ze een slap on-mentaliteit hebben, dus hoe sneller de crème op de huid ligt, hoe beter. Maar als je het 'goed' wilt doen is het beter om niet een lik dagcrème te nemen en het ruw in de huid te smeren. Nope, het beste is om de crème in ronddraaiende bewegingen naar boven aan te brengen alsof je de ingrediënten in de huid masseert. Waarom maak je ronddraaiende bewegingen naar boven? Hierdoor stimuleer je de bloedsomloop waardoor je een mooie glans krijgt!

En oeps, het deel wat vaak overgeslagen wordt is de nek. Ook wij maken ons hier soms schuldig aan... Maar ook de nek heeft extra aandacht nodig. Gebruik daarom de bovenkant van je vingers om de crème van beneden naar boven aan te brengen. 

Serum en olie
Gebruik je ook regelmatig een serum of olie om je huid te verzorgen? Kies dan niet voor ronddraaiende bewegingen om het in je huid te werken. Het is beter om het product met platte handen en vingers op de huid te duwen voor een optimaal resultaat. Op deze manier trekt het beter in de huid zonder een plekje over te slaan!

Acne treatment
Gebruik je speciale producten om acne en onzuiverheden tegen te gaan? Pak in verband met de hygiëne een wattenstaafje om je actieve break outs te behandelen. Het is aan te raden om deze producten alleen te gebruiken op de delen van de huid die het nodig hebben. Het is namelijk vaak te heftig en te uitdrogend om het op je hele gezicht aan te brengen.

Hoe breng jij huidverzorgingsproducten aan? 

Bron: Refinery29, smartskincare

Pin je inspiratie in Pinbook

LOVE dit artikel
3 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

8 reacties

 • 4 jaar geleden DoItYourselfie

  Een zalf of creme moet nooit aangebracht worden dmv een wrijvende of draaiende beweging. Het moet juist gedept of ingeklopt worden. Hiermee belast je de huid zo min mogelijk, maar neemt het alsnog de stoffen in zalven en cremes op. Dat is gebleken uit wetenschappelijke onderzoeken, die beschreven worden in het tijdschrift Nursing.

  Ik vind het heel irritant dat er vaak dingen worden geplaatst met informatie wat niet klopt. Ik weet dit doordat ik verpleegkundige ben.

 • 4 jaar geleden Neggelswokkel

  Naar mijn idee is serum om je gezicht te hydrateren, en houdt een dag of nachtcreme dit vast. Dus eerst serum en daarna de crème.

 • 4 jaar geleden Mashi

  Zulke reacties, daar moet ik altijd om smilen. Grappig dat er artikelen worden gemaakt die niet kloppen :')

 • 4 jaar geleden keepy0urfaith

  Ehm, Girlscene, als schoonheidsspecialiste in opleiding weet ik maar al te goed dat een serum áltijd VOOR een dagcrème wordt aangebracht. Een serum is ook veel geconcentreerder en bevat veel meer werkstoffen die, als je het na een dagcréme aan zou brengen zijn werk lang zo goed zijn werk niet meer zouden kunnen doen. Vooral omdat de meeste dagcrèmes tegenwoordig een SPF hebben en dus een beschermlaag 'op' de huid vormen. dus, altijd óf alléén een serum aanbrengen, of vóór de dagcrème. Geen dank

 • 4 jaar geleden crazylittleaddict

  Serum moet volgens mij toch echt voor je dagcrème of ter vervanging van je dagcrème, niet er over heen. Ik heb nog nooit ergens gelezen dat het daarna moet en dit klopt ook gewoon niet. Oh wacht, jullie zeggen het zelf trouwens ook

  http://www.girlscene.nl/p/2990/serum

 • 4 jaar geleden Renée - redacteur Girlscene (redactie)

  @Nris: Kan allebei! Meningen zijn verdeeld, dus doe wat je zelf het prettigst vindt.

 • 4 jaar geleden Nrls1205

  Serum kan je ook voor de dagcreme gebruiken dat staat zelfs bij mij op de verpakking.

 • 4 jaar geleden Atosenzosja

  Goed artikel, maar was het niet iets handiger om ook een (ongeveer) kloppende volgorde aan te houden? =)

 1. 1