Beauty

Make-up tips voor najaar en winter

7

Stiekem dromen we op de Girlscene redactie alweer weg bij de gedachte aan onze voeten in het zand terwijl de palmbomen op de achtergrond staan en we een cocktail in onze handen hebben… Maar de realiteit is dat de koude maanden aangebroken zijn. Niet alleen dragen we andere kleding, ook onze make-up doen we anders. Girlscene's Renée deelt daarom de beste make-up tips voor het najaar en de winter!

Ieder meisje dat meer make-up draagt dan alleen mascara en lipgloss past waarschijnlijk haar look aan op het seizoen. In de zomer rock je misschien een gebronsde look terwijl je in de winter misschien meer make-up draagt en kiest voor warme aardetinten. (Een paar van) de volgende tips en producten zijn in ieder geval najaar- en winterproof! Hier lees je trouwens alles over de trends van het moment.

Foundation
Gebruik je foundation? Dan wil je in de winter waarschijnlijk een product gebruiken dat je huid er minder grauw en droog uit laat zien. Als je een drogere huidtype hebt wil je dan liever een foundation gebruiken die de huid oplicht in plaats van matteert. Hiermee geef je de huid meer glans. Het voordeel van zo'n foundation is dat het droge velletjes minder accentueert en dat het je eruit laat zien alsof je van binnenuit straalt, terwijl je stiekem hulp hebt gehad van make-up. ;-) En wie wil dat niet? L'Oréal True Match foundation is een goed voorbeeld hiervan voor meiden met een vettere huid. Als je een droge huid hebt is de CC Cream van Max Factor een goede keuze. 

Poeder
Als je huid normaal tot droog is heb je in de winter over het algemeen geen poeder nodig. Hoe minder poeder, hoe natuurlijker. En eerlijk: dat is toch wel de mooiste look. Bewaar je poeder dus voor de warme maanden of breng het hoogstens aan op je T-zone om de huid mat te houden gedurende de dag. 

Bronzer
In principe heeft niemand make-up nodig, maar soms heb je het gevoel dat je wel wat extra kleur kunt gebruiken tijdens deze tijd van het jaar. Dan komt een product zoals bronzer goed van pas! Bronzer geeft het gezicht namelijk een warme gloed. Dus als je er pips uitziet kan een beetje bronzer op je wangen veel voor je huid doen. Bij Girlscene geven we de voorkeur aan bronzers die mat zijn of hoogstens een minimale hoeveelheid glans bevatten. 


Wenkbrauwen

Wenkbrauwen vormen een belangrijk onderdeel van je gezicht en we kunnen niet vaak genoeg benadrukken dat je hier best aandacht aan mag besteden. Als je into make-up bent tenminste. ;-) Volle wenkbrauwen zijn nog steeds hot, dus laat je pincet lekker in je la liggen en haal hoogstens de haartjes weg die ver buiten de wenkbrauwen groeien. In de zomer gebruiken meiden over het algemeen minder make-up dan in de herfst en winter. Dus als je meer tijd besteedt aan je gezicht raden we aan om de wenkbrauwen niet over te slaan!

In dit artikel lees je meer over het bijtekenen van de wenkbrauwen.

Wimpers
Eén van de trends en focuspunten tijdens het najaar en de winter zijn de wimpers. De jaren '60 keren terug en dat betekent dat het accent op de ogen ligt. Door het accent op de ogen te leggen heb je verder weinig make-up nodig, omdat alle aandacht dus naar je ogen gaan. Kies een mascara die lekker veel volume geeft en zet je boven- én onderwimpers goed aan nadat je de wimpers krult. Wie zegt dat je lang voor de spiegel hoeft te staan? ;-) 

Lippen
Die neonroze lipstick ziet er fantastisch uit in de zomer, maar nu voelt het waarschijnlijk al gauw too much. De herfst en winter vragen in het algemeen om andere lipkleuren en andere formules. Lipgloss en lippenbalsems zijn fijn in de zomer, maar tijdens deze tijd van het jaar stappen veel mensen over op lipsticks en andere lipproducten die beter dekken. Kleuren die in ieder geval niet mogen ontbreken zijn een mooie plum (paarse) kleur, warm roze en perzik. Heb je een mooie rode lipstick in de kast liggen? Dan is dit de tijd om die kleur te dragen! 


Waterproof
 
Tot slot: wie elke dag moet fietsen naar school of werk krijgt vaak te maken met wind, regenbuien en traanogen. Vergeet dus niet om je make-up hier op aan te passen. Gebruik dunne lagen make-up en kies voor waterproof producten. Een waterproof mascara (en eyeliner) is onmisbaar! Als je foundation draagt is het aan te raden om daaronder een primer aan te brengen. Voor ogen raden we Essence Effect Eyeshadows aan! Vooral de kleur UK's Stonehenge is perfect. 

Wat voor make-up draag jij tijdens deze tijd van het jaar?

Pin je inspiratie in Pinbook

LOVE dit artikel
9 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

7 reacties

 • 4 jaar geleden emlyn te kulve

  echt handy

 • 4 jaar geleden Httpx.Mary

  Echt handige tips!! Thankyou

 • 4 jaar geleden Damon_master_piece

  Thanks voor de handig tips

 • 4 jaar geleden Myrthe

  Ik doe echt niks aan me wenkbrauwen.. terwijl ik wel veel aan make-up doe. Maar ik wil er wel graag iets aan doen maar ik heb al donkere wenkbrauwen vergeleken me haarkleur.. dus ja uhhh idk ;')

 • 4 jaar geleden Charles

  @bridget: je kunt ook gewoon AdBlock downloaden, ik het dat filmpje daardoor nog nooit gezien :" Verder een leuk artikel!

 • 4 jaar geleden Rockoholic

  Rode lipstick, bb cream en HEEL VEEL ZWARTE EYELINER en ik ben wel klaar

  @Bridget ja het is irritant, maar ze moeten hun geld wel gewoon verdienen, en anders zouden we moeten betalen, waar niemand zin in heeft. En ga jij eerst even je Nederlands op een rijtje zetten.

 • 4 jaar geleden bridget

  mag ik even zeggen hoe irritant het is dat als ik op girlsence kom dat er meteen een filmpje start in de zij kant en dan nog het ergste is dat het filmpje met een reclamen begint dat ik heb niet uit kan zetten heel irritant!!!!

 1. 1