Lifestyle

Mythes over introverte mensen

Ben jij introvert of extravert? Extraverte mensen worden gezien als sociale, spontane en losse mensen, terwijl introversie een veel negatiever imago heeft. Introverte mensen zouden geen vrienden hebben en niet van een feestje houden. Maar wist je dat dit allemaal niet waar is? Girlscene behandelt een aantal mythes over introverte mensen. 


Bron

Om te begrijpen hoe introverte mensen in elkaar zitten, is het goed om te weten wat introversie precies is. Introverte mensen richten hun energie over het algemeen naar binnen. Ze zijn veel bezig met hun eigen gedachten en gevoelens. Extraverte mensen zijn over het algemeen juist meer naar buiten gericht. Ze vinden het fijner om met andere mensen samen te zijn en krijgen daar energie van. Introverte mensen krijgen ook energie van alone time

1. Introverte mensen houden niet van praten
Zie jij een introvert persoon ook als iemand die nooit wat zegt? You're wrong! Het is echt niet zo dat introverte nooit wat zeggen en extraverte mensen altijd het woord hebben. Wel is het zo dat introverte mensen goed kunnen luisteren en het niet erg vinden om verhalen van anderen aan te horen. Bovendien houden introverte mensen niet zo erg van van small talk, ze skippen de 'Hoe gaat het nu met je?' en 'Wat doe je nu?'-vragen liever om diepe gesprekken te voeren. Maar dat betekent dus niet dat ze niet van praten houden! 

2. Introverte mensen houden niet van feestjes en uitgaan
Introverte mensen weten echt wel hoe ze een feestje moeten bouwen! Ze staan alleen liever niet elke dag op een feestje, want ze hebben tijd nodig om ervan bij te komen. De ene dag gaan ze dus helemaal los op een party, maar de volgende dag blijven ze bijvoorbeeld liever even thuis met een serie of film. 

3. Introverte mensen zijn niet sociaal
Misschien wel het grootste misverstand over introvert en extravert zijn, is dat het vaak wordt verward met sociaal zijn. Als je introvert bent dan betekent het niet meteen dat je niet sociaal bent! Het is dus niet zo dat het stille meisje uit de klas automatisch introvert is en dat de clown van de klas extravert is. Een introvert persoon kan ook een social butterfly zijn, alleen heeft ze ook tijd voor zichzelf nodig. 

4. Introverte mensen hebben geen vrienden
Het is waar dat introverte mensen graag alleen zijn, maar dat heeft niks te maken met het aantal vrienden dat iemand heeft. Introverte mensen hebben over het algemeen wel liever twee beste vrienden dan tien oppervlakkige vrienden. Die intieme, hechte banden waarderen ze heel erg. Als je eenmaal als beste vriendin wordt gezien dan zijn ze je trouw voor het leven. Bovendien vinden ze één-op-één contact over het algemeen fijner dan grote groepen. 

5. Introverte mensen zijn verlegen  
Ook verlegenheid heeft niks te maken met introversie. Ze zijn niet bang of allergisch voor mensen. Veel introverte mensen zijn helemaal niet verlegen, ze voelen zich zelfverzekerd en op hun gemak bij mensen. Het verschil met extraverte mensen is dat ze meer alone time nodig hebben om zich op te laden na sociale situaties. 

6. Introverte mensen zijn onzeker
Vaak wordt gedacht dat extraverte mensen ook heel zelfverzekerd zijn en dat introverte mensen vaker onzeker zijn, maar dat is niet zo. Dat verschilt per persoon en ligt niet aan introvert of extravert zijn. Extraverte mensen zijn net zo goed onzeker, vooral gezien het feit dat zij energie en bevestiging halen uit andere mensen terwijl introverte mensen energie halen uit hun eigen gedachten. 

7. Introverte mensen zijn geen goede leiders en kunnen niet in het openbaar spreken
Bill Gates, Abraham Lincoln en Ghandi zijn allemaal introvert en allemaal leiders. Onderzoek van The Washington Post heeft uitgewezen dat zowel extraverte als introverte mensen goede leiders zijn. Het is wel zo dat introverte mensen niet graag in de spotlight staan, maar als ze vinden dat het nut heeft (bijvoorbeeld werk- of schoolgerelateerd) dan geven ze moeiteloos een presentatie.

Het komt er op neer dat introversie een imago heeft dat niet klopt. Introvert zijn maakt je niet raar en het is al helemaal niks om je voor te schamen! 


Bron

Ben jij ook introvert?

Bron: huffingtonpost, karlkingdom

Pin je inspiratie in Pinbook

Must reads 👀