News

OMG: naaktfoto’s van o.a. Jennifer Lawrence uitgelekt

Stiekem een naaktfoto sturen naar je vriend, het lijkt zo onschuldig. Het spreekt voor zich dat de foto niet voor andere ogen bestemd is, maar nu blijkt wel weer dat er ook heel andere dingen mee kan gebeuren. Een hacker is in het bezit van naaktfoto's van tientallen sterren die hij te pakken heeft gekregen via iCloud. De privé kiekjes van onder andere Jennifer Lawrence staan nu online…

Een relaxte zondag, dat was het in ieder geval niet voor Jennifer Lawrence. Gisteren zijn er naakfoto's van haar uitgelekt en ze gaan als een lopend vuurtje over het internet. Het zijn zeker tien foto's waarop ze erg pikant op staat. Jennifer is niet het enige slachtoffer, er zijn ook naaktfoto's uitgelekt van Kate Upton, Lea Michele, Rihanna, Avril Lavingne, Kirsten Dunst, Ariana Grande en Selena Gomez. 

De foto's zijn geplaatst op de website 4chan. De hacker heeft de foto's gekregen via iCloud, hij heeft hun iCloud-account gehackt en de opgeslagen foto's gestolen. De internetcrimineel claimt nog zestig andere foto's van Jennifer en nog honderden foto's van andere beroemde vrouwen te hebben. Hij zegt zelfs in het bezit te zijn van pikante filmpjes! 4chan heeft de foto's snel van de website verwijderd, maar door screenshots circuleren er nog tientallen naakftfoto's van celebs op internet. 

Het is niet bekend of alle naaktfoto's echt zijn, het is ook mogelijk dat sommige foto's gephotoshopped zijn. Victoria Justice en Ariana Grande hebben in ieder geval ontkend dat de foto's echt zijn. Actrice Mary Elizabeth Winstead ('A Good Day To Die Hard') heeft toegegeven dat haar foto's echt zijn, maar op Twitter liet ze weten dat ze er op z'n zachtst gezegd niet blij mee is: "Aan diegenen die naar foto's kijken die ik en mijn man jaren geleden in de privacy van ons huis hebben gemaakt, ik hoop dat je je goed voelt over jezelf".

Jennifer -het grootste slachtoffer van de hack- heeft in een verklaring laten weten dat ze juridische stappen gaat ondernemen tegen de hacker en iedereen die de foto's deelt: "Dit is een duidelijke schending van privacy. De autoriteiten weten ervan en iedereen die de foto's van Jennifer Lawrence deelt zal worden vervolgd."

Nu blijkt maar weer hoe makkelijk een privéfoto in het bezit kan raken van iemand anders. Wij zijn er in ieder geval van geschrokken. Be warned! 

Schrik jij ervan dat privéfoto's van zoveel sterren zijn uitgelekt? Of is het ook gewoon dom dat ze zulke foto's in iCloud bewaarden? 

Bron: buzzfeed, thehollywoodreporter, nu, demorgen
Bron beeld: reporters 

Must reads 👀