Lifestyle

De meest irritante Facebook types

Is er eigenlijk iemand die geen Facebook heeft? Vrijwel iedereen heeft een Facebook-account (oké, je opa en oma misschien niet) en het is een super handige manier om op de hoogte te blijven van je vrienden van over de hele wereld. Jij kunt je Facebookvrienden laten weten waar jij mee bezig bent en als je door je timeline gaat dan weet je meteen wat de ander aan het doen is. Super leuk! Maar niet altijd, want sommige types halen het bloed onder je nagels vandaan… Girlscene zet de meest irritante Facebook types op een rij. 


Bron

1. Het TMI-type
Kijk, sommige dingen HOEF je gewoon niet te weten. Waarom moet iedereen weten dat je naar de dokter bent geweest en last hebt van teenschimmel? Dat zijn dingen die je voor jezelf houdt, maar sommige mensen hebben die memo blijkbaar niet gekregen. Zij zetten werkelijk álles op Facebook. "Vandaag eindelijk weer eens normaal kunnen eten na drie dagen te hebben overgegeven". Uhhh, too much information!

2. De lovebirds
Het is heel fijn om te zien dat iemand gelukkig en verliefd is, maar als iemand elke dag een selfie plaatst met 'the happy couple' en om het uur een status plaatst met hoe lief de ander wel niet is, dan wordt het wel een beetje vervelend. Waarom zeggen ze dat niet gewoon in real life tegen elkaar, dat is toch veel leuker?  

3. De creep
Krijg je ook weleens een vriendschapsverzoek van iemand uit Namibië terwijl je daar nog nooit bent geweest? Je bent niet de enige. Soms krijg je vriendschapsverzoeken van de meest rare types uit de meest random landen die je 100% zeker niet kent. Creepy! Sommige creeps sturen er nog een privéberichtje achteraan waarbij je zeker weet dat er gebruik is gemaakt van Google Translate. Denken ze nou echt dat je ze gaat accepteren?! 

4. De spammer
Eén van de meest vervelende dingen van internet is SPAM! Niet alleen in je mailbox of op het forum, maar ook op Facebook. Deze mensen stoppen niet met het delen of plaatsen van berichten. NEE, ik wil niet naar dat feestje. NEE, ik wil geen Candy Crush spelen. NEE, ik wil je pagina niet liken. Nee, nee, neeeee! 

5. De winactie-freak
We zijn echt niet vies van een winactie, maar sommige mensen doen mee aan élke winactie. Ze delen zelfs een foto op hun wall om een lullig nagelknippertje te kunnen winnen. Super irritant, want het komt telkens op jouw timeline en het is niet bepaald interessant om te weten dat de ander aan 23 winacties meedoet. Gelukkig bestaat er nog de functie 'berichten verbergen'… 

6. De betweter
Sommige mensen denken het altijd beter te weten. Je hebt vast wel een betweter in je lijst: iemand die onder elke post een discussie begint en niet stopt tot hij of zij gelijk krijgt. Natuurlijk deelt degene ook geregeld een status met zijn mening, want iedereen moet weten dat hij het écht niet eens is met waar de PvdA mee bezig is. Zucht… 

7. De selfieverslaafde
We gaan echt niet zeggen dat we nooit een selfie maken, maar elke dag een selfiesessie houden is ook weer overdreven. Althans, als je het ook nodig vindt om elke selfie te delen op Facebook. De selfieverslaafde verandert zowat elke dag haar profielfoto en haar map met profielfoto's bestaat uit minstens 146 foto's. 

8. De stalker
Likes en reacties krijgen is altijd leuk, behalve als iemand op een dag besluit om al je albums te bekijken en werkelijk elke foto te liken. En dan heb je ook nog van die types die je maar berichtjes blijven sturen, terwijl je duidelijk hebt gezegd dat je geen interesse hebt. Ugh, stop! 

9. De obsessieve Facebooker 
Facebook is bedoeld om met je vrienden te delen wat je aan het doen bent, maar dit kun je ook te letterlijk nemen. Sommige Facebookgebruikers plaatsen zes statussen op een dag met de meest oninteressante teksten als "Nu ff boodschapjes doen"

10. De aandachtszoeker
"Wat een kut dag…", als je dit leest dan wéét je dat iemand aandacht aan het zoeken is, maar tegelijkertijd ben je ook wel weer benieuwd wat er dan aan de hand is. En dat is juist zo vervelend! Kom op, zeg gewoon wat het probleem is en zet het niet in een cryptisch berichtje op Facebook. 

11. De wereldverbeteraar
Het is niet slecht om een serieus onderwerp onder de aandacht te willen te willen brengen. De wereldverbeteraar gaat echter een stapje verder. Dit type hoeft maar één berichtje te zien over een ramp, het milieu of een misdaad en het wordt meteen gedeeld. Om nog maar te zwijgen over de schokkende en meest gruwelijke filmpjes die automatisch afspelen terwijl je het helemaal niet wil zien. 


Bron

Welk Facebook type vind jij het meest irritant?