Travel

10x dingen die je kunt doen in de herfstvakantie

Voor de meeste van jullie is het bijna herfstvakantie en dat betekent dat je waarschijnlijk net iets meer vrije tijd hebt dan normaal. En aan die vrije tijd ben je zeg maar best wel toe, ook als is het pas twee maanden geleden dat het zomervakantie was, aan vakantie ben je altijd toe. Maar wat ga je deze vakantie eigenlijk doen? We hebben tien ideetjes voor je op een rijtje gezet.

Eindelijk die kledingkast eens opruimen
We hate to break it to you, maar de zomer is nu écht voorbij! Tijd om je kledingkast op te ruimen. Alle zomerkleding naar de achtergrond, al je herfst en winterkleding je kast uit en alles doorpassen, wat wil je houden, wat kan er weg. Wat heb je eigenlijk nog écht nodig? De herfstvakantie is hier het ideale moment voor.

In één dag een heel seizoen van …. [vul hier je favoriete serie in] achter elkaar kijken
Het is een uitdaging, een heel seizoen van je favoriete serie in één dag kijken, maar het moet kunnen. In een seizoen van Gossip Girl zitten bijvoorbeeld ongeveer 22 afleveringen. Alle afleveringen duren zo'n 40 minuten, dat betekent dat je 1,5 aflevering per uur kunt kijken. Dat betekent dat je ongeveer 16/17 uur nodig hebt voor een seizoen van Gossip Girl. Moet lukken, toch? Als je favoriete serie New Girl is heb je het een stuk makkelijker, deze afleveringen duren maar 20 minuten dus dan heb je maar zo'n acht uur nodig voor een heel seizoen.

Watch on YouTube

De nieuwe Nicholas Sparks film (van The Notebook) 'The Best Of Me' in de bioscoop kijken
Nicholas Sparks films, wij zijn daar (niet zo stiekem) groot fan van. Van The Notebook tot Dear John en van A Walk To Remember tot The Last Song, het zijn allemaal boeken van Nicholas Sparks die verfilmd zijn. Deze maand draait de nieuwste Nicholas Sparks film in de bioscoop, The Best of Me. De film belooft weer net zo'n fantastisch liefdesdrama te worden als alle andere films van Nicholas' hand.

Een dagje naar een onbekende stad
Heb je een OV-jaarkaart? Lucky you! Dan kun je gratis door Nederland reizen (goh, hoeven we jou natuurlijk niet meer te vertellen!). Maak er gebruik van nu je die mogelijkheid nog hebt, want als je straks bent afgestudeerd moet je ineens de volle pond betalen en dan kost een retourtje al snel meer dan 20 euro. Plan een dagje naar een stad die je nog niet kent, drink een kopje koffie, eet een broodje en ehhh shop till you drop (als je bankrekening het toelaat dan).

Zelf een mixtape maken
Vroeger maakten we onze mixtapes door cassettebandjes op te nemen of een CD met onze favoriete nummers te branden. Inmiddels doen we dat net iets anders, met iTunes of Spotify bijvoorbeeld. Normaal heb je misschien niet zoveel tijd om een fijne playlist samen te stellen, maar in de vakantie misschien wel. Maak een fijne lijst die je door de november- en decembermaanden heen helpt.

Pumpkin Spice Latte maken
Je kunt je Pumpkin Spice Latte natuurlijk bij Starbucks halen (daar is hij tot eind deze maand verkrijgbaar, daarna komen de kerstkoffie's weer, dus als je hem nog wilt proeven moet je snel zijn!) maar je kunt hem ook zelf maken. De 'echte' Pumpkin Spice Latte maak je zo:

Benodigdheden (voor 1 tall (330ml) latte):
-240ml melk
-2 eetlepels pompoenblokjes (pompoen snijden in wedges van ongeveer 2 cm breed op het breedste stuk en dan 2/3 van een van de wedges gebruiken, de rest van de pompoen gebruik je bijvoorbeeld voor pompoensoep!)
-1 eetlepel suiker
-1 eetlepel vanille extract
-60ml espresso
-1/2 theelepel pumpkin spice mix (of gewoon speculaaskruiden)

En hoe dan verder?

1. Verwarm de melk met de blokjes pompoen op laag vuur, de pompoen moet in de melk garen.
2. Als de pompoen gaar is voeg je de suiker, vanille extract en de pumpkin spices toe aan de melk.
3. Mix met een staafmixer zodat de stukjes pompoen mooi in de melk vermengen.
4. Zeef de mix om de laatste pompoenstukjes te verwijderen.
5. Voeg 60ml espresso toe (dit zijn 2 espresso’s) en mix met de pompoen-kruiden-melk.
6. Giet in een glas/mok en maak af met slagroom en wat speculaaskruiden on top!
7. Geniet, maar drink met mate 😉 een pumpkin spice latte is zo’n 300 calorieën!

Sleep-over met vriendinnen
Is er iets gezelliger dan een hele avond thee'tjes drinken, kletsen, films kijken en lachen met vriendinnen en daarna slapen op luchtbedden? Wij denken van niet! Plan een Girls Only avond met al je beste vriendinnen.

Een pedicure-party met vriendinnen
Dat je voeten nu niet meer gezien worden in teenslippertjes en sandaaltjes betekent niet dat je je voeten moet laten verslonzen. Maak je voeten winterklaar met een uitgebreide pedicure. Nodig al je vriendinnen (en hun nagellakpotjes en andere pedicure benodigdheden) uit en maak er een gezellige middag van. Je mixtape op de achtergrond en het feest is compleet. Hoe je zelf een pedicure doet? Dat lees je hier.

Een boswandeling maken
Dat de zomer voorbij is betekent niet dat je je nu binnen op moet sluiten, een beetje frisse lucht is goed voor je. Bel je BFF, je vriendje, vraag je zus(je) en ga een middagje naar het bos voor een stevige wandeling. Daarna heb je dus echt wel een warme chocolademelk (met slagroom) verdiend!

Ga met je vriendinnen naar een leuk zwembad
Nee, je hoeft geen 80 baantjes te zwemmen, we zeiden een LEUK zwembad. Bijvoorbeeld het Tikibad bij pretpark Duinrell in Wassenaar. De hele middag van glijbanen en in wildwaterbanen en afsluiten met een patatje en een ijsje, net als vroeger op een kinderfeestje.

Heb jij binnenkort herfstvakantie? Heb jij nog andere leuke tips voor dingen die je kunt doen in de herfstvakantie?

Must reads 👀