Fashion

Report: Nienke ging naar New York voor Keds Brave Life Summit

Laatst had Girlscene een heel leuke winactie. Eén lezeres kon namelijk via schoenenmerk Keds een tripje winnen! En niet zo maar een tripje. Nee, de winnares mocht naar New York gaan voor Keds Brave Life Summit. Nienke won en pakte halverwege augustus het vliegtuig naar de Big Apple! Klik snel verder om haar verslag van New York en Keds Brave Life Summit te lezen.


Keds Brave Life Summit begint!

Nienke: Zou je verliefd kunnen worden op een stad? Ik heb voor de tweede keer kunnen genieten van New York City en ik zou gisteren nog willen vertrekken voor een volgend bezoek. Deze keer was nog net een beetje specialer dan de eerste keer NYC. Deze keer mocht ik namelijk dankzij Keds & Girlscene naar Keds Brave Life Summit op 15 augustus. Ik won met mijn post Taking The Plunge #sobrave een ticket voor mij en een vriendin. De samenvatting? Ik ben vorig jaar afgestudeerd als designer, maar moest concluderen dat ik daar niet gelukkig van word. Gelukkig ontdekte ik uiteindelijk wat ik wel wilde doen. Op een dag online editor zijn. Maar waar begin je als je studie je voor iets anders opgeleid heeft? Ik neem je mee langs de lessen die ik leerde op dit evenement en een beetje langs het prachtige New York.


Het uitzicht vanuit Nienke's hotelkamer

Ongeveer een week voor vertrek naar New York werd mij de planning van Keds Brave Life Summit gemaild. Er zouden een aantal sprekers komen die de onderwerpen behandelden die iedere vrouw kent. Waarom ik vrouw zeg? Keds Brave Life Summit is een event voor meiden van 18 tot en met 24 jaar. Meiden staan nou eenmaal anders in het leven dan jongens. Zoals Rachel Simmons zei: Women feel like they have to know everything. Precies. Wij denken dat we alles al moeten weten. De kans bestaat dat je wel eens een vacature hebt laten schieten, omdat je in de veronderstelling was niet genoeg te weten voor die functie (guilty as charged). Daarom een evenement voor vrouwen, omdat wij eens moeten gaan geloven in ons eigen vermogen.

De onderwerpen:
De meerdere levens die je kunt hebben (Alicia Menendez)
Omgaan met afwijzing (Lauren Berger)
Brave Life in de praktijk (Tammy Tibbets, Carol Baiocchi, Katzie Guy-Hamilton, Lisa Tucker & Dena Simmons)
Waarom jij belangrijk bent (Sarah Jones)


Nuttige lessen tijdens Keds Brave Life Summit 


De meerdere levens die je kunt hebben

Iedereen presenteert zichzelf leuker op social media en verbergt de crisis die zo af en toe voorbij komt. Ook Alicia begon haar verhaal hiermee. Ze vertelde over haar eigen 'levens' en hoe ze moeilijk ze het vond om te accepteren dat ze niet gelukkig was op een bepaald moment. Eigenlijk is dat het allerbelangrijkste wat er is. Gelukkig zijn en accepteren wie jij bent. Voor mij is het heel normaal om te zijn wie ik ben. Ik heb fantastische ouders die mij en mijn keuzes altijd gerespecteerd hebben. Toch zijn er veel mensen die te maken hebben met ouders die niet accepteren wie ze zijn. Uitkomen voor je seksualiteit kan bijvoorbeeld een enorme strijd zijn. Als je opgroeit met de wetenschap dat homo zijn niet normaal is, dan is het heel moeilijk om te accepteren dat je homo bent. Het kan ontzettend brave zijn om te accepteren dat je bent wie je bent.

Ook kun je hierbij denken aan de keuzes die je maakt. Het is belangrijk om te weten dat je een bepaalde keuze maakt en waarom je deze maakt. Zo was er iemand in het publiek die aangaf dat ze vrienden kwijt raakte, omdat ze veel tijd besteedt aan haar schoolwerk. Alicia gaf aan dat dat een keuze is die ze zelf maakt. En dat is natuurlijk helemaal waar. Als jij je niet lekker voelt bij de wetenschap dat je school boven vrienden plaatst, dan kun je daar iets aan veranderen. Raak je vrienden kwijt, maar vind je werk toch belangrijker dan zul je moeten accepteren dat je die keuze gemaakt hebt en dat dit de gevolgen zijn.

Omgaan met afwijzing
Oei, wat was dit herkenbaar. Een afwijzing krijgen, waarvoor dan ook, doet nou eenmaal een beetje zeer. Iedereen reageert ook anders op een afwijzing. De een gaat huilen, de ander ziet z'n hele wereld instorten en ik word er moedeloos van. De truc is om jezelf een momentje te geven om je teleurstelling te uiten en daarna de afwijzing te omarmen. Of ik afwijzing nou al echt verwelkom, laten we eerlijk zijn, nee. Toch zegt Lauren dat het wel iets is om blij van te worden. Afwijzingen kunnen je namelijk ook fantastische dingen opleveren. Als je na de 5 minuten balen nou een mailtje terugstuurt om te ontdekken waarom je bent afgewezen dan leer je daar weer van. Door aan te geven dat je het graag de volgende keer nog eens zou proberen laat je zien dat je oprecht geïnteresseerd bent.

Het is belangrijk om in contact te blijven met de mensen achter een afwijzing. Je moet hierbij niet alleen denken aan een sollicitatie, maar ook aan de kans op een samenwerking of het werken aan een project. Door eens in de zoveel tijd (3x per jaar volgens Lauren) even een 'hoe gaat het' mailtje te sturen naar je zakelijke contacten houd je mensen scherp. Wie weet is er op dat moment net wel plek voor je.

De quote die voor mij dit verhaal volledig samenvat zegt eigenlijk voldoende: 

Nog een aantal belangrijke lessen:
– Maak afwijzingen niet persoonlijk
– Reframe: Denk na over de 'waarom' (waarom ben ik afgewezen)
– We leren niet van perfect zijn
– Wees geduldig, want niet alles komt tegelijkertijd
– Je gaat de rest van je leven te maken krijgen met afwijzingen

Brave Life in de praktijk
Er zaten ook een aantal vrouwen die allemaal werken in een branche waar ze te maken hebben met 'being brave'. Zij deelden hun ervaringen naar aanleiding van vragen die Rachel Simmons (host) en het publiek stelden. Zo vertelde Carol ons dat communicatie erg belangrijk is. Je moet niet bang zijn om je mond open te trekken en duidelijk te maken wat je wilt. Als je hier moeite mee hebt, oefen dit dan. Je gaat nou eenmaal fouten maken. Dat is de enige manier om te leren en jezelf te ontwikkelen. Als iets fout gaat en je komt er niet uit, vraag dan gewoon om hulp. Je hoeft je daar echt niet bezwaard over te voelen.

Alles verandert in een razend tempo. Technologie, meningen of banen, we veranderen veel tegenwoordig. Daarom is het belangrijk om flexibel te zijn. Leer om te gaan met die veranderingen en je daaraan aan te passen. Ze zeggen niet voor niets dat je nooit bent uitgeleerd. Dat betekent niet dat je tot je 70e op school zit. Nee, dat betekent dat je telkens weer leert om te gaan met nieuwe veranderingen.

Nog zo'n gegeven om in je oren te knopen is dat passie sterker is dan angst. Als jij erkent dat je iets ontzettend graag doet, dan durf je sneller bepaalde grenzen over waar je achter blijft als je iets minder leuk vindt. Voor een passie stap je sneller uit je comfort zone. Je volledig inzetten voor iets waar je hart ligt is fantastisch. Niet iedereen heeft uiteraard een duidelijke passie. Alicia leerde ons in het vorige deel dat je niet een volledig uitgestippeld plan hoeft te hebben. De kans dat je je studie volgt en daarna de rest van je leven werkt in de baan die je als 12-jarige voor ogen had is niet zo groot. Je begint aan je plan, maar leert gaandeweg dat er nog veel meer leuke en interessante dingen zijn. Misschien ontdek je zelfs wel dat er veel interessantere dingen zijn dan dat wat het eerste plan was. De enige manier om te leren waar dan wel je hart ligt, is door te proberen. Eindeloos proberen en alles van de lijst strepen als het dat het toch niet helemaal is.

Waarom jij belangrijk bent
Laten we eerst even voorop stellen dat Sarah Jones echt een heldin is wat karakters betreft. Ze vertelde ons waarom jij belangrijk bent aan de hand van haar vrienden. Juist, de karakters die ze zelf speelt. Ze switchte met zo'n ogenschijnlijk gemak tussen deze mensen dat ik niet anders kan dan dat even benoemen.

Eigenlijk maakt het niet uit wat je bereikt in het leven. Hoe jij jezelf ziet is hoe je je voelt. Dat is iets dat je kunt oefenen. Je kunt groeien in het geloven in jezelf. Luister naar je gevoel, of zoals Sarah zei; je higher self voice. Haar verhaal draaide eigenlijk vooral om geloven in jezelf, in je vermogen en wie je bent. En ik kan niet anders dan het daar helemaal mee eens zijn.

Iedereen haalt iets anders uit deze verhalen. Zo bleek de vriendin die ik meegenomen had hele andere dingen opgeschreven te hebben. Keds Brave Life Summit heeft mij vooral het volgende geleerd: Weet waar je voor staat en waarom je daarvoor staat. Het is niet erg om voor jezelf te kiezen. Soms is dat juist wat je moet doen. We mogen een mening hebben, we mogen er zijn. En bovenal: niet denken dat je alles al moet weten en onthouden dat fouten maken erbij hoort.

Al deze informatie kregen we in één middag te horen. We waren echter al de dag ervoor in New York en vertrokken pas de dag erna weer richting huis. We hebben ons helemaal te pletter gelopen. New York is een stad waar echt constant iets te beleven valt. We waren rond 3 uur 's middags in het hotel en lagen er om 2 uur 's nachts pas in. We hebben gewinkeld (op Times Square winkel je door tot na middernacht), gegeten (five guys, burgers & fries: aanrader!), een musical gezien (The Book of Mormon) en uiteraard langs Starbucks geweest (ze kunnen echt niks met de naam Nienke, het werd namelijk Mika). Na Keds Brave Life Summit hebben we gedaan wat iedere toerist echt moet doen. Het Empire State op als het donker is. Adembenemend mooi. Ik had er uren kunnen blijven staan! Overdag is het trouwens leuker om Top of the Rock te bezoeken, mocht je twijfelen welke het beste is. Ik vind het echt iedere cent waard!

Ik ben Keds & Girlscene enorm dankbaar voor dit avontuur. De Brave Life Summit overtrof al m'n verwachtingen en New York was werkelijk fantastisch. Als je ooit de kans krijgt om naar Keds Brave Life Summit te gaan, zeker doen!


Gotta love photobooth 😉


Nienke kreeg natuurlijk ook een goed gevulde goodiebag van Keds!


Nog even lekker iets drinken bij Starbucks voordat het tijd is om te vliegen

Volg @keds en check #sobrave om meer te weten te komen over de Brave Life Summit en Keds Bravehearts.

Ben jij weleens in New York geweest? Zou jij bij Keds Brave Life Summit aanwezig willen zijn?

*Dit is een gesponsord artikel

Must reads 👀