Lifestyle

Budget challenge week #3: een week niks uitgeven

Heb jij een gat in je hand? Staat het zweet je op het voorhoofd als je internetbankieren moet openen, omdat je bang bent om je saldo te zien? Met geld omgaan is zo makkelijk nog niet. Deze maand organiseert Girlscene de budget challenge; elke week dagen we je uit om op een andere manier met je geld om te gaan. Deze week gaan we een week GEEN geld uit te geven. Durf jij het aan? 


Bron

Zeg jij van tevoren ook altijd 'Ik ga alleen even in deze winkel kijken', maar loop je dan toch naar buiten met een nieuw item? Heb je vaak geen idee hoe je geld al zo snel op kan zijn en waar je het allemaal aan uitgeeft? Dan wordt deze challenge een uitdaging voor jou. Maar wel een heel nuttige! We gaan namelijk geen geld uitgeven. Ja, je leest het goed: deze week gaan we geen enkele euro spenderen! Althans, niet aan onnodige spullen. Het is namelijk heel makkelijk om je pinpas door het apparaat te halen. Voor je het weet ben je weer vijftig euro kwijt aan dingen die je helemaal niet nodig hebt. 

In de challenge van vorige week heb je jouw uitgaven een boost gegeven. Het is nu heel verleidelijk om al je extra geld weer uit te geven aan bijvoorbeeld een nieuw jurkje, maar dat gaan we juist niet doen. In de budget challenge moeten we natuurlijk ook onze uitgaven aanpakken. Als je net zo'n gat in je hand hebt als wij dan is dit zeker geen onbelangrijke opdracht! Heb je er moeite mee om even geen kleding en accessoires te kopen? No worries, in dit artikel van B.O.E.G. (Baas Over Eigen Geld) staan verschillende tips om toch nog een leuke, nieuwe outfit te scoren zonder daar een cent voor uit te hoeven geven. 

De challenge:
De opdracht van deze week is heel simpel: zeven dagen geen geld uitgeven. Even geen nieuwe accessoires, kledingstukken of make-up, je moet het doen met de dingen die je hebt. Uiteraard mag je wel geld uitgeven aan eten, cadeautjes, vaste lasten of mascara als die op is. Het gaat erom dat je géén geld spendeert aan spullen die je niet nodig hebt. Enne… no excuses!

De big spenders zullen er misschien een beetje moeite mee hebben, anderen zullen deze opdracht een makkie vinden. Het is hoe dan ook nuttig om mee te doen. Waarom? Wij zetten een aantal redenen op een rij: 
– Je wordt je bewust van je uitgaven.
– Je leer jezelf eerst af te vragen of je iets écht nodig hebt, of dat het eigenlijk een impulsaankoop is.
– Je leert om eerst te kijken wat je al hebt voordat je iets koopt. Waarschijnlijk heb je genoeg dingen in de kast liggen waarvan je niet meer weet dat je het hebt! 
– Je houdt meer geld over en zo kun je spaargeld opbouwen.
Genoeg redenen om mee te doen, toch? 

Als je denkt dat je deze opdracht langer kan volhouden, dan is dat natuurlijk helemaal goed :-). 

Succes ladies! 
 
Doe jij mee met deze opdracht? Wordt het een makkie of vind je het lastig? Hoe is het gegaan met meer geld verdienen? 
 
*Dit is een gesponsord artikel