Beauty

Beschadigd haar? Zo behandel je het!

Chemische behandelingen, ontkleuren, föhnen en steilen… Je haar heeft flink wat te verduren! Voordat je het weet is je haar niet droog, maar eigenlijk gewoon beschadigd. Oh no, wat nu? Girlscene heeft de oplossing! Renée en Vivian weten namelijk hoe je beschadigd haar kunt behandelen waardoor het er weer uitziet alsof je net naar de kapper bent geweest. Lees snel verder.

Normaal gesproken krijg ik – Renée – het niet warm van haarproducten. Meestal is het namelijk niet erg boeiend, bijzonder of innovatief. Dat heb ik trouwens vooral met shampoo, waardoor ik tegenwoordig lekker een shampoo voor een paar euro scoor. Prima! Maar toen Girlscene's Danique mij vroeg of ik de producten van L'Oréal Professionnel wilde testen werd ik wel nieuwsgierig. Dit is namelijk de professionele lijn van L'Oréal. Kritisch en een tikje wantrouwend als ik ben wil ik weleens goed testen of deze producten echt hun prijs waard zijn. Want als ik als beauty addict op één ding moet bezuinigen… 😉 Danique denkt in ieder geval dat de Absolut Repair Lipidium producten voor beschadigd haar goed bij mij passen. Dezelfde avond sta ik al mijn haren te wassen met de shampoo en conditioner!


Wist je dat wereldwijd het voor vrouwen de eerste prioriteit is om beschadigd haar te herstellen? Daar speelt L'Oréal Professionnel op in met de Absolut Repair Lipidium lijn. Het sterproduct van de L'Oréal Professionnel Absolut Repair Lipidium is namelijk de double serum shampoo die het haar herstelt op plekken waar dat het meeste nodig is. Beschadigd haar lijdt aan een gebrek van lipiden en L'Oréal heeft – zoals ze zelf zeggen – een revolutionaire formule op basis van lipiden ontwikkeld. Klinkt misschien ingewikkeld, maar eigenlijk betekent het dat het haar in alle lagen versterkt en herstelt. Vanaf de aanzet tot de droogste puntjes!  


De L'Oréal Professionnel Absolut Repair Lipidium producten zijn dus speciaal voor (erg) beschadigd haar. Mijn haar is van nature droog en dat komt niet geheel onverwacht als je mijn ontembare haar in natuurlijke staat ziet. 😉 Een half jaar geleden besloot ik dat het klaar was met liters conditioner en masker. Ik was die verzorging zat, dus mijn haar moest eraf. Ik ging over op een lange boblijn die ik meerdere keren per week moest föhnen en krullen om het in model te krijgen. Maar mijn haar groeit snel (maar dan ook écht snel) en inmiddels zie je de gevolgen van al dat föhnen en krullen. Mijn punten raken langzaamaan beschadigd, terwijl ik een bezoek aan de kapper nog even wil uitstellen. Nu is de grote vraag: is de L'Oréal shampoo beter dan mijn shampoo van vier euro en helpt het mijn haar om te herstellen?

Shampoo
Of de shampoo van L'Oréal Professionnel beter is dan een shampoo die een paar euro kost? Eén antwoord: ja. Bij goedkopere shampoos merk ik dat het zo goed schuimt dat het mijn haar compleet stript van natuurlijke oliën. Ben ik de enige die dat gevoel echt niet fijn vindt?! Normaal weet ik niet hoe snel ik conditioner in mijn haar moet doen, maar dat gevoel heb ik met de Absolut Repair Lipidium shampoo juist niet. De shampoo voelt verzorgend en dik aan alsof je al conditioner in je haar hebt gedaan. Het schuimt minimaal – wat een goed teken is – maar dat betekent wel dat ik mijn haar twee keer moet wassen voordat het compleet schoon voelt. Maar goed, als je twee keer per week je haren wast is dat ook wel nodig. 😉 Twee keer wassen dus, maar mijn haar voelt niet droog en gestript aan. Ander pluspunt: na het wassen heb je geen last van verdwaalde huidschilfertjes op m'n hoofd. 

Conditioner
Daarna is het tijd voor de conditioner om de haarpunten extra aandacht te geven. De conditioner heeft een dikke structuur waar ik van houd. Dat betekent namelijk dat het verzorgend is in tegenstelling tot een heel vloeibare crème. Allereerst knijp ik het water uit mijn haar zodat het de conditioner beter kan opnemen. Na een paar minuutjes heeft het z'n werk gedaan en is het tijd om het uit te spoelen! Pluspunten aan de conditioner: mijn haar is zacht en goed doorkambaar.

Verder schijnt het boterachtige masker super goed te zijn, maar na de shampoo en conditioner heb ik dat niet nodig. Vivian heeft haar lange haren geblondeerd en is daarom een beter testpersoon voor dit product! 


Leave in blow-dry cream
Ik was mijn haar altijd 's avonds. Omdat ik niet met nat haar wil slapen föhn ik het altijd, dus een blow-dry cream komt goed van pas! Dit is een nieuw product voor mij en daarom heb ik het natuurlijk uitgebreid getest. Ik breng een kleine hoeveelheid aan op handdoek droog haar en föhn het vervolgens droog met een borstel. Mijn haar droogt niet per se sneller als ik dit gebruik, maar wat wel opvalt is dat mijn haar bijna niet pluist. Het temt mijn haar dus goed terwijl het tegelijkertijd laat glanzen. Dit wil ik vaker gebruiken! 

Haarmasker
Zoals Renée al vertelde heb ik bij de kapper mijn haren gekleurd. Ik heb lang haar en eigenlijk is verven daardoor de pest voor je haren. Ik moest mijn bruine lokken ontkleuren om het blond te krijgen. Het resultaat is een mooie ombre look. Door het verven van je haar heeft je haar extra verzorging nodig, vooral in de punten. Ik wilde daarom wel het masker testen! Na mijn haren te hebben gewassen, probeerde ik het masker uit. Het masker ruikt heerlijk en heeft inderdaad een boterachtige structuur. Gelukkig is het masker wel goed over het haar te verdelen. Ik doe het masker nooit heel dik op de bovenkant van mijn haar, omdat het daardoor wat zwaar wordt. Na het drogen, voelde mijn punten inderdaad zacht aan. Het enige nadeel is de prijs (€19,65), waardoor ik het masker eerder een luxeproduct vind dan een musthave.

Wil je één of twee producten kopen? De shampoo is erg goed en de blow-dry cream is ook een aanrader!

Prijzen
L'Oréal Professionnel Absolute Repair Lipidium shampoo €14,30 (250 ml)/€21,20 (500 ml)
L'Oréal Professionnel Absolute Repair Lipidium conditioner €16,60 (150 ml)
L'Oréal Professionnel Absolute Repair Lipidium masker €19,65 (200 ml)
L'Oréal Professionnel Absolute Repair Lipidium blow-dry cream €18,30 (125 ml)

Als zelfs een haarmasker niet voldoende is voor jouw haar is het aan te raden om een speciale behandeling te boeken bij de kapper. Dit kan bij L'Oréal Professionnel salons waarbij binnen 30 minuten alle beschadigingen aan het haar hersteld worden.

Wat gebruik jij om beschadigd haar te herstellen? Heb jij L'Oréal Professionnel producten gebruikt?

Pin je inspiratie in Pinbook

*Dit is een gesponsord artikel