Lifestyle

Budget challenge week #2: geld verdienen

Heb jij een gat in je hand? Staat het zweet je op het voorhoofd als je internetbankieren moet openen, omdat je bang bent om je saldo te zien? Met geld omgaan is zo makkelijk nog niet. Deze maand organiseert Girlscene de budget challenge; elke week dagen we je uit om op een andere manier met je geld om te gaan. Deze week draait het allemaal om geld verdienen. Are you in?

Geld uitgeven, daar zijn we goed in. Met het grootste gemak halen we onze pinpas door het apparaat. Voor je het weet ben je tien euro armer! Geld op je bankrekening krijgen, dat gaat toch iets lastiger. Daar moeten we heel wat uurtjes voor uittrekken. Maar een goedgevulde portemonnee begint toch echt bij de inkomsten! 

In de challenge van vorige week ben je een kasboek begonnen, waar je als het goed is nog steeds mee bezig bent. In de challenge van deze week richten we ons op de inkomsten. Want hoe zit het daarmee? Misschien ligt jouw geldtekort niet zozeer aan je uitgaven, maar aan je inkomsten! Met drie uurtjes per week bij de bakker werken verdien je natuurlijk geen fortuin. Tijd om meer money in the bank te brengen! Deze week dagen we je uit om meer geld op je rekening te brengen, op welke wijze dan ook. 


Bron

De challenge:
Geld verdienen gaat het snelst met een baantje. Heb je die niet? Dan is jouw opdracht voor deze week om een baantje te zoeken. Eentje die goed verdrient, maar ook een baantje dat bij jou past, want anders is het werk moeilijk vol te houden. In dit artikel van B.O.E.G. vind je tips voor het vinden van een baantje, neem bijvoorbeeld het initiatief en ga bij een bedrijf langs in plaats van dat je een cv mailt. 

OF

Heb je al een leuk baantje gevonden? Probeer dan op een andere manier geld te verdienen:
Puilt je kledingkast uit of heb je spullen in je kamer die je eigenlijk niet meer wil hebben? Breng het niet naar het vuil, maar verkoop ze op een rommelmarkt bij jou in de buurt om een zakcentje te verdienen. 
Geen zin om op de rommelmarkt te staan of heb je nog andere spullen te verkopen? Je kunt ook geld verdienen met Marktplaats. 
Verzamel glas of flessen met statiegeld (misschien heb je dat nog thuis staan of vraag aan familieleden of je hun glas mag hebben) en wissel het in voor geld. 
Goed in een bepaald vak? Verdien extra geld met het geven van bijles. 
Ouders zijn altijd op zoek naar een oppas, dus waarom verdien je in de avonden niet bij met babysitten? Als je meer van dieren houdt, dan kun je ook voorstellen om bijvoorbeeld honden uit te laten. 
Ben jij super creatief en maak je bijvoorbeeld prachtige sieraden, kan je zelf kleding maken of maak jij mooie schilderijen? Je kunt jouw creaties verkopen om een zakcentje bij te verdienen.
Vraag aan mensen in je omgeving of je een karweitje voor hen kan doen. 
In dit artikel vind je nog meer manieren om geld bij te verdienen. 

Zoals je leest kun je op heel veel verschillende manieren geld verdienen. Het is dus de bedoeling dat je deze week op welke manier dan ook je inkomen een boost geeft. 

Succes ladies! 

Doe jij mee met deze challenge? Heb je nog tips om op een manier geld te verdienen? Hoe gaat het met je kasboek? 

*Dit is een gesponsord artikel