Lifestyle

Stelling: ‘Elke scholier of student moet een bijbaan hebben’

Lekker discussiëren over actuele en/of maatschappelijke kwesties? Dat kan nu op Girlscene! Elke week legt Girlscene of een lezeres een stelling voor waar iedereen respectvol op kan reageren. Dit is de plek waar je terecht kunt met jouw standpunten over zaken die op dit moment spelen. Deze keer: 'Elke scholier of student moet een bijbaan hebben'.

Happiness_ opende op het Girlscene forum een topic: "Ik had een bijbaan, maar die beviel mij écht niet (zwart werken, onderbetaald krijgen). Ik mocht ontslag nemen van mijn moeder, maar dan moest ik wel klusjes doen in het huishouden. Zelf vind ik het normaal om te werken, dus dat was goed. Vriendinnen van mij denken niet eens aan een bijbaan en vertikken het ook om aan het werk te gaan. Wat vinden jullie? Moet elke scholier/student een bijbaan hebben? Of in ieder geval hun best doen om een bijbaan te krijgen?"

Bob: "Ik wil een bijbaan maar ik ben nog te jong voor het meeste werk en ik heb vrijwel nooit tijd na school. Als je om half 6 thuis komt moet je eten, huiswerk maken en dan s'avonds werken (als dat dan nog lukt) maar goed, ik vind dat je iemand dat niet kan verplichten." 

Falathiel: "Ik vind het persoonlijk een deel van je opvoeding om te leren om je eigen geld te verdienen en zo hoe je met je geld omgaat."

Manzana: "Ik heb ook veel te weinig tijd voor een bijbaantje en tot een half jaar geleden was ik ook te jong om in een supermarkt te werken. Want daar moet je vijftien voor zijn, toch? In ieder geval, ik vind niet dat iedere scholier/student een bijbaantje moet hebben, maar het kan natuurlijk geen kwaad als je er wel eentje neemt ;-)."

Coccolare: "Niets moet, maar ik denk dat het voor je CV wel belangrijk is als je dingen naast je studie hebt gedaan. Ook al heb je tijdens je middelbare schoolperiode alleen bij de AH gewerkt, staat toch beter op je CV dan niks doen. Maar goed, als je het amper redt als je geen baantje hebt dan moet je wel prioriteiten stellen. En je kan in plaats van werken bijvoorbeeld ook bij de scholierenraad gaan of in de schoolmusical meedoen of iets anders. (Of er voor kiezen om gewoon lol te maken en je daar pas druk over maken tijdens je studententijd. Genoeg tijd.)"

Voldemort: "Ik ben op mijn 12e begonnen met een krantenwijk en heb daarna tot mijn 19e verschillende bijbaantjes gehad. Helaas ben ik nu voor veel dingen te oud (21 jaar) en heb ik door mijn voltijd studie weinig tijd. Dus nu ben ik oppas. Maar door de bijbaantjes heb ik wel een hoop geleerd. Maar om het verplicht te stellen: nee."

Wat vind jij: Moet elke scholier of student een bijbaan hebben? Of niet? 

Pin je inspiratie in Pinbook