Lifestyle

Video: Een les Vinyasa yoga

Een sport die goed is voor je body & soul? Dan denk je al gauw aan yoga. Danique en Emma trokken hun yogapakje aan om een les Vinyasa yoga te volgen bij Delight Yoga in Amsterdam. En nee, niet van die suffe yoga die je moeder zou doen, maar yoga waar je zowel een sixpack als een ontspannen gevoel van krijgt. In dit artikel vind je onze video waarin je onder andere de prachtige studio en drie yogaposes ziet. Kijk je mee? 

Delight Yoga nodigde ons uit om een yogales te volgen. Daar hoefden we niet lang over na te denken! Op een regenachtige dinsdagochtend kwamen Danique en Emma aan bij Delight Yoga op de Nieuwe Achtergracht in Amsterdam. In eerste instantie waren we een beetje chagrijnig aangezien we als verzopen katjes arriveerden, maar eenmaal in de studio verdween dat gevoel meteen. De yogastudio straalt één en al rust uit met boeddha's, wierook en… tja, iets wat we niet anders kunnen omschrijven als een positieve sfeer. 

De yogamatjes lagen al klaar; we konden beginnen met onze allereerste les Vinyasa yoga. Vin-watte? Wij waren er ook niet mee bekend, maar we kwamen erachter dat het een soort yoga is waarbij verschillende houdingen elkaar afwisselen op het ritme van je adem. Dit klinkt een beetje zweverig, maar het komt erop neer dat je bezig bent met zowel écht sporten als je houding en je ademhaling. Zo'n sport waarbij je wel gaat zweten, maar niet zo erg dat je jouw shirtje uit kan wringen. Ben je iemand die altijd maar onrustig is? Lig je 's avonds in je bed te piekeren? Ben je onzeker? Vinyasa yoga is dan zeker iets voor jou, want je wordt even uit je gedachten getrokken en met je lichaam in contact gebracht.

Onze eerste les ging niet bepaald uhhh… vlekkeloos. Het was op het begin een beetje onwennig om in de Downward Facing Dog positie te gaan (je voeten mogen iets meer naar je handen toe.. nee, nog meer.. en je billen mogen nog hoger in de lucht), maar gelukkig pikten we het redelijk snel op dankzij duidelijke aanwijzingen van de docent. Aan het einde van de les verbaasden we ons het meest over het feit dat we onze spieren voelden branden, maar toch een ontspannen gevoel hadden alsof we net op vakantie waren geweest. Wij wisten niet dat deze combinatie bestond! 
In het filmpje doet de docent drie yogaposes die we tijdens de les hebben geleerd. Die kun je thuis ook nadoen! 

Meer weten van Vinyasa yoga en Delight Yoga? Bekijk dan onze video: 

Watch on YouTube

Wil je ook Vinyasa yoga of andere yogalessen volgen bij Delight Yoga? De studio's zitten op verschillende locatie's door Amsterdam, de prijzen zie je op onderstaande afbeelding. Als je een Delight Card of een enkele les neemt, dan krijg je als student 15% korting! No worries, ook als je nog nooit een les yoga hebt gevolgd dan kun je bij Delight Yoga terecht. Er staat bij elke les aangegeven of ze geschikt zijn voor beginners, alle niveaus of gevorderden. En nee, je hoeft niet meteen je been in je nek te leggen ;-). 

Heb jij wel eens yoga gedaan? Lijkt het je wat om het eens te proberen? Wat vind je van de video?