Lifestyle

Redenen waarom je wél bij een studentenvereniging moet

Wanneer je gaat studeren heb je vast wel het woord 'studentenvereniging' horen vallen. Maar om je nou aan te sluiten bij zo'n studentenvereniging zie je niet meteen zitten. Terwijl je juist de leukste tijden beleeft wanneer je je aanmeldt bij een studentenvereniging. Zo ga je weekendjes weg, feesten, bowlen, glow in the dark midgetgolfen en noem maar op. Er valt genoeg te beleven bij een studentenvereniging en Girlscene vertelt je waarom je je juist wél moet aanmelden!


Bron

Ten eerste moet je je alleen al aanmelden bij een studentenvereniging omdat je nieuwe mensen leert kennen in de stad van waar je studie is gevestigd. Het leuke hieraan is dat je op deze manier én de stad beter leert kennen én je je vriendengroep uitbreidt. Bij een studentenvereniging zitten niet alleen mensen van je eigen opleiding, maar ook van andere opleidingen, waardoor je buiten je veilige bubbel treedt en verschillende mensen leert kennen.

Ten tweede is een studentenvereniging vooral handig wanneer je op zoek bent naar een nieuw baantje, of een stageplaats of een kamer. Je kunt namelijk de mensen die je hebt leren kennen bij je studentenvereniging vragen of zij nog iets weten voor je. Ook vergroot je je kennis doordat je gesprekken hebt met veel verschillende mensen en je van hen kunt leren. 

Daarnaast is de ontgroening misschien wel het leukste, maar ook het spannendste. Tijdens de ontgroening doe je namelijk dingen die je normaal gesproken niet zo snel zult doen. Wat dacht je van het over straat lopen in belachelijke kleding? Of 's avonds over straat in je bikini? Het komt allemaal voor tijdens de ontgroening, maar het schept daarna wel een band omdat je met zijn allen hetzelfde hebt meegemaakt. 

Soms vraag je je af waar mensen de tijd vandaan halen om ook nog bij een studentenvereniging te zitten, naast hun studie, baantje en sociale leven. Als je de studentenvereniging leuk genoeg vindt, maak je vanzelf wel tijd ervoor vrij. Dus dat is iets waar je je zeker niet druk om hoeft te maken! 


Bron

Een andere reden waarom je je zeker bij een studentenvereniging moet aanmelden, is omdat je je ook kunt opgeven voor andere functies dan alleen het zijn van lid. Zo kun je bij sommige verenigingen ook als communicatiemedewerker aan de slag, waardoor je ook weer iets opsteekt en dit staat ook nog eens goed op je CV. 

Ook je ouders zullen het hoogstwaarschijnlijk kunnen waarderen, want de mensen op je studentenvereniging kunnen je (als het goed is) stimuleren om te leren voor een tentamen of iets dergelijks. Dit doe je door bijvoorbeeld met iemand van je studentenvereniging te studeren in de bibliotheek!

Maar naast al het bovenstaande beleef je er ook een leuke tijd door de (vaak) knappe jongens, waarmee je kunt aanpappen. Of wat dacht je van de uitjes die worden georganiseerd. Bijvoorbeeld een weekendje weg met 40 man, lekker de Ardennen in. Je kunt in elk geval stellen dat wanneer je je aansluit bij een studentenvereniging je genoeg herinneringen opbouwt en je op die manier het meeste uit je studententijd haalt!

Wil jij bij een studentenvereniging? 
Pin je inspiratie op Pinbook