News

Binnenkort ook reclame op Snapchat?

Ongegeneerd een lelijke of gekke foto sturen naar je vrienden, dat kan met Snapchat. Dagelijks worden er miljoenen foto's en filmpjes verstuurd die na een aantal seconden weer verwijderd worden. Binnenkort krijg je misschien niet alleen foto's of video's binnen van je vrienden, maar kun je ook advertenties en reclamefilmpjes verwachten. Komt Snapchat nu ook vol te staan met reclame? 

Op Facebook en Twitter kun je er niet meer omheen: reclame. Hoe graag we ook gebruikmaken van sociale media, de advertenties zijn toch wel heel vervelend. De populaire app Snapchat is nu nog vrij van reclame, maar daar komt binnenkort verandering in volgens The Wall Street Journal. Volgens ingewijden hebben meerdere kranten, tijdschriften, televisiezenders en andere bedrijven al gezegd dat ze hier graag aan meewerken.  

Behalve hilarische, gekke en leuke foto's en video's van je vrienden, zou je binnenkort ook tv-fragmenten, korte video's, nieuwsberichten en advertenties via de app binnen kunnen krijgen. Nadat je ze hebt aangeklikt verdwijnen ze binnen een aantal seconden weer, zoals je dat wel kent van Snapchat. 

Hoewel de meeste gebruikers vast niet staan te juichen om dit nieuws, is het een logische stap voor Snapchat. De app is razend populair met maandelijks meer dan 30 miljoen actieve gebruikers, maar er is nog geen verdienmodel. Facebook, Twitter en Pinterest zijn ook ooit begonnen zonder verdienmodel, maar nu hebben ze allemaal alweer een tijdje 'sponsored' of 'promoted' berichten. 

Volgens onderzoeksbureau Comscore is Snapchat de derde populairste social media app onder jongeren. De waarde wordt geschat op 7,5 miljard euro. Mark Zuckerberg van Facebook wil Snapchat graag overnemen net zoals hij dat al heeft gedaan bij Instagram en WhatsApp. Hij ziet wel brood in de app aangezien jongeren een aantrekkelijke doelgroep zijn voor adverteerders. Mark deed een bod van 2,25 miljard euro, maar dat bedrag werd afgewezen. 

Een woordvoerder van Snapchat geeft geen commentaar op dit nieuws. 


Bron

Wat vind jij van dit nieuws? Sta je absoluut niet te wachten op advertenties of vind je het ook wel logisch? Gaat reclame Snapchat minder leuk maken? 

Bron: thewallstreetjournal, refinery29, demorgen.be

Must reads 👀