Real life

Girls Issues: een vriendje maar verliefd op een ander

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene lezeres die momenteel verliefd is op een andere jongen. 

Hi Girlscene,

Ik heb een vreselijk probleem dat me ontzettend in de war maakt: ik heb bijna twee jaar een meestal erg leuke relatie, maar ik ben sinds kort verliefd op een ander..
Een ontzettend goede vriend van me. Het verhaal is duidelijk denk ik. Ik wil oud worden met mijn huidige vriendje en wil hem echt niet kwijt. Ik houd zo zielsveel van hem.

Daarnaast wil ik de andere jongen ook niet kwetsen en kwijtraken, want hij vindt mij ook wel erg leuk. Hij zat namelijk laatst dronken in zijn eentje voor mijn voordeur, omdat hij zo in de war was. Normaal gesproken is hij ook niet een jongen die veel drinkt.

Ik heb het gevoel dat ik moeilijk mijn relatie met deze gevoelens kan voortzetten. Ik ben ontzettend in de war en heb beide jongens verteld hoe vreselijk ik me voel. De andere jongen gaat morgen drie weken op vakantie en ik hoop dat ik dan weer closer kan worden met mijn vriend. Toch is het logisch: zulke gevoelens komen niet zomaar op en verliefdheid gaat niet zomaar weg. Het is een standaard verhaal dat ik denk ik niet helemaal hoef uit te leggen.

Please help me, wat moet ik doen?

Groetjes Amber


Bron

Lieve Amber,

Wat vervelend dat je in deze situatie terecht bent gekomen. De Girlscene redactie geeft jou wat tips en hopelijk kun je dan de knoop doorhakken.

Allereerst willen we je laten weten dat iedereen dit kan overkomen. Verliefd zijn op twee boys is nooit een leuke situatie, maar uiteindelijk moet je toch een keuze maken. Ook is het goed dat je geen van beiden wilt kwetsen, maar uiteindelijk moet je hierbij toch naar je eigen gevoel luisteren.

Het is goed dat je de ene relatie niet zomaar opgeeft. Je kunt voor jezelf de positieve en negatieve punten uit je relatie op een rijtje zetten. Zo kom je er misschien achter of de relatie nog wel werkt en of je nog wel echt verliefd bent. Het is niet gek dat je na een tijdje niet meer zo verliefd bent als in het begin en dat je de spanning die je toen had een beetje mist. Je moet er achter zien te komen of het alleen maar dat is, of dat je gewoon echt iets mist in je relatie.

Het is natuurlijk nooit leuk om twee jongens aan het lijntje te houden. Gebruik de weken dat de jongen weg is om je gevoelens op een rijtje te zetten. Het kan natuurlijk zo zijn dat je hem ontzettend mist, maar in die drie weken kan er ook heel veel veranderen.

In de tussentijd moet je niet op de bank blijven zitten. Ga lekker met je vriendinnen shoppen bijvoorbeeld voor afleiding of ga met je vriendje leuke dingen doen.

We hopen dat je hier iets mee kunt en dat je snel een goede beslissing kunt maken.

Liefs,
Girlscene

Heb jij een Girls Issue? Mail dan naar info@girlscene.nl.

Pin je inspiratie in Pinbook

Must reads 👀