Beauty

Zo houd je scheermesjes langer scherp

11

Naast waxen is scheren voor Girlscene dé manier om te ontharen. Het is lekker snel om te doen, dus binnen no time zijn de benen weer glad. Maar helaas is er ook een nadeel… Scheermesjes worden bot waardoor je vaak een nieuw mesje moet pakken. En dat is zonde! Gelukkig zijn er manieren om de levensduur van het scheermesje te verlengen.

Who knew?! Je kunt botte scheermesjes weer zo goed als nieuw maken waardoor je niet elke paar weken een nieuw mesje hoeft te pakken. Dat klinkt als muziek in onze oren. Nu vraag je jezelf waarschijnlijk af hoe je dat doet. Nou, zo dus...

Afspoelen
Het is eigenlijk een no brainer, maar het moet benoemd worden. Spoel de bladen van het mes na iedere strook goed af met water. Als je dit niet doet verstopt het mes snel door de combinatie van haar en scheergel of conditioner. Hierdoor wordt het mesje sneller bot wat vervolgens wondjes en ingegroeide haren veroorzaakt. 

Droog bewaren
Het is lekker makkelijk om je scheermesje altijd in de buurt te hebben in de douche. Maar maak dan niet de fout om na het douchen het te laten liggen. Het is namelijk beter om mesjes droog te bewaren. De combinatie van vocht en de bladen van het mes zorgen ervoor dat de levensduur verkort wordt. Daarbij komt de volgende tip ook goed van pas.


bron

Drogen
Het is zo simpel en tegelijkertijd is het een stap die je snel vergeet... Droog je scheermes na ieder gebruik. Want wist je dat je hiermee de levensduur met wel 122% kunt verlengen? En het kost slechts een paar seconden na iedere scheerbeurt!

Jeans
Als er iets vervelend is dan is het wel scheren met een bot mesje. Maar met een heel eenvoudig kledingstuk zoals jeans zorg je er al voor dat een mesje zes maanden meegaat. Echt! Zo doe je dat: pak een broekspijp vast bij het einde en houd je scheermes in de aanslag. Haal vervolgens het mes tien tot twintig keer van boven naar beneden. Daarna herhaal je dit terwijl je van onder naar boven gaat met het mesje. Tada, je scheermes is niet bot meer.

Wil je een oud paar weggooien? Bewaar dan een broekspijp voor dit trucje zodat je niet je goede broeken hiervoor hoeft te gebruiken. 

Hoe lang doe jij gemiddeld met een scheermesje? Welke tips ga jij gebruiken?

Bron: How Stuff Works, Wisebread, Askmen

Pin je inspiratie in Pinbook

LOVE dit artikel
6 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

11 reacties

 • 4 jaar geleden NEZ

  Waxen...hahah ik scheer al heel lang niet meer, het komt veel sneller terug!

 • 4 jaar geleden lauraaa0123

  een beetje babyolie op je scheermesje doen! Dan gaat het ook weer erg soepel

 • 4 jaar geleden Sam_deroos

  dat van die spijkerbroek ga ik zeker proberen!

 • 4 jaar geleden Leonie

  zo te zien aan jullie reactie is het artikel aangepast? :p ik haal wel altijd scheermesjs in tegengestelde richting van mn haar groei over mn been of arm zodat er al n hoop viezigheid en haartjes uit gaan

 • 4 jaar geleden Hush

  Ja man ik wil echt graag mn scheermesje over mn pols halen..

 • 4 jaar geleden vivrelavie

  Ik vind de laatste tip wel handig eigenlijk

 • 4 jaar geleden Pavone

  Een mesje weer scherp maken met je arm? :') Verstandige tip mensen van de redactie

 • 4 jaar geleden 21.3

  Ik vind de laatste deel echt een onnozel stukje, je kan je ten eerste lelijk snijden en voor mensen die zichzelf snijden is dit weer een gekke tip.

 • 4 jaar geleden Demi

  Ik vind dat laatste deel over het scheermesje over onderarm heen halen erg ongepast, inderdaad wat kuzzz zegt.

 • 4 jaar geleden I'm that girl

  @kuzzz haha inderdaad.

  Ik gebruik sowieso nooit scheermesjes, persoonlijk vind ik dat de slechtste manier van ontharen, de haartjes groeien dikker en sneller terug..

 • 4 jaar geleden kuzzz

  Ik koop liever een nieuwe, wel zo hygiënisch.

  Daarnaast vind het gedeelte over het scheermesje over je arm halen misschien niet zo geschikt ivm eventuele triggers voor bepaalde mensen...

 1. 1