Beauty

DIY beautybehandelingen voor thuis

Beauty treatments zijn hartstikke fijn, maar wie heeft er elke maand zoveel geld klaarliggen voor behandelingen? Het is een luxe die niet iedereen zich kan permitteren, maar dat geeft niet! Girlscene heeft namelijk DIY beautybehandelingen voor thuis op een rijtje gezet zodat jij dit weekend lekker aan de slag kunt in de spa… uhhh badkamer.

Lees verder voor de volgende DIY beautybehandelingen:
 lipscrub voor vollere lippen
 haarmasker om droog haar tegen te gaan
 groene thee voor vermoeide ogen
scrub voor een stralende huid
 gezichtsbehandeling voor een diep gereinigde huid
 tanden bleken

Lipscrub voor vollere lippen
Wil je volle lippen à la de Kardashian zussen? Visagist Marc Dedivanovic deelt zijn geheim en eigenlijk is het heel eenvoudig! Voordat hij aan de slag gaat met lipstick en lipgloss scrubt hij namelijk eerst de lippen van de Kardashians. Door een paar minuten lang een mix van honing en suiker over de lippen te masseren worden de lippen (optisch) voller. Verwijder het met een vochtige washand et voilà: zoenbare lippen.

Haarmasker om droog haar tegen te gaan
Je hoeft niet veel geld te spenderen aan een haarmasker als je twee simpele ingrediënten in huis hebt! Honing en kokosolie werken samen namelijk net zo goed als een haarmasker dat je koopt in de winkel. Leg eerst een handdoek om je schouders om olievlekken tegen te gaan. Verdeel daarna gelijke hoeveelheden honing en kokosolie door het haar en kam het door. Heb je veel haar? Verdeel het dan in secties om het zo gelijkmatig mogelijk aan te brengen. Vervolgens zet je het haar vast in een knot en laat je het masker 40 minuten intrekken. Was het haar met shampoo en eindig met een conditioner als je dat nog nodig hebt na het masker. 

Verwarm de kokosolie enkele seconden in de magnetron om het vloeibaar te maken. 

Groene thee voor vermoeide ogen
Vermoeide ogen… Iedereen kent het wel. Na een lange dag wil je niets liever dan je ogen dicht doen en slapen. Maar wat als je wakker wordt en je nog steeds een vermoeide indruk maakt? Dan is er groene thee! Pak twee zakjes groene thee en leg er één op elk oog nadat je thee getrokken is. De caffeïne laat bloedvaten minder opvallen en de antioxidanten gaan ontstekingen tegen. 

Scrub voor een stralende huid
Met de wintertijd in het vooruitzicht verliest de huid de zomerse glans. Gelukkig kun je zelf makkelijk een scrub maken die je weer een stralende huid geeft. Gebruik kokosolie, bruine suiker en eventueel citroen om dode huidcellen te verwijderen. Zo doe je het: verwarm de kokosolie even in de magnetron en voeg een gelijke hoeveelheid aan suiker toe. Citroen helpt om dode huidcellen te laten verdwijnen. Mix alle ingrediënten samen en scrub away. Pas wel op als je een gevoelige huid hebt, want niet iedere huid vindt citroen even prettig.


Gezichtsbehandeling voor een diep gereinigde huid

Een goed gereinigde huid is natuurlijk de basis van iedere beautybehandeling. Besteed er daarom extra tijd aan door een borstel te gebruiken zoals de Clarisonic. Sinds een tijdje hebben ze een speciaal setje om de huid diep te reinigen. De set bestaat uit een borstelkop, cleanser en een masker. Perfect voor een at home gezichtsbehandeling! 

Tanden bleken
Vind je dat jouw tanden een opfrisbeurt kunnen gebruiken? Zorg dan dat je een sinaasappel of aardbeien in huis hebt. Let op: doe dit niet te vaak.

Schil een sinaasappel en wrijf de binnenkant (het witte deel) tegen je tanden aan. Poets daarna je tanden met gewone tandpasta. Geen sinaasappel binnen handbereik? Een aardbei en zuiveringszout schijnen samen net zo goed te werken. Prak de aardbei in een kom en voeg een halve theelepel zuiveringszout toe voordat je het met je tandenborstel aanbrengt op je tanden. Laat het drie tot vijf minuten zitten en spoel het daarna weg. Poets je tanden zoals je normaal doet en vergeet niet om flosdraad te gebruiken om de laatste restjes weg te krijgen. 

Welke dingen ga jij thuis proberen?

Bron: The Coveteur, Seventeen, College Fashion

Must reads 👀