Beauty

10 tips om er snel fris & stralend uit te zien!

Zou je soms ook in het dagelijkse leven na een slechte dag een Instagram filter over jezelf willen gooien? We weten natuurlijk dat het niet mogelijk is, dus daarom moeten we maar andere methodes gebruiken om er net iets beter uit te zien! Deze keer deelt Girlscene tien instant beauty boosters waardoor je meer straalt en er frisser uitziet. Lees maar mee! 

Lange schooldagen, stress, een eindeloze to-do list… Veel factoren spelen een belangrijke rol als het gaat om je looks. Wanneer je erg moe bent en er daardoor grauw uitziet helpen de volgende tips om iets meer te stralen!

1. Glans
Een glans op je gezicht laat je er altijd beter uitzien. En wat verlies je als je moe bent of gestrest bent? Inderdaad, je natuurlijke glow! De beste instant beauty booster is dus een highlighter gebruiken. Mix een crème variant met je dagcrème of foundation of breng plaatselijk een poeder highlighter aan. Goede plekken om glans aan te brengen zijn jukbeenderen, wenkbrauwbot en de binnenste ooghoeken. 

Lees hier meer over highlighters.

2. Mascara
Vergeet dikke lagen make-up! Het is veel beter om je te focussen op de details, zoals je ogen. Krul je wimpers goed en zet het aan met een mascara die de wimpers extra lengte en volume geeft. Neem ook je onderwimpers mee en houd het vooral bij één laag mascara. Spinnenpoten laten je er namelijk niet heel fris en fruitig uitzien. 🙂

In dit artikel lees je welke mascara's aanraders zijn en welke niet.

3. Lipstick
En tot slot het laatste make-up item: lipstick. Een felle en heldere kleur op je lippen laat je op 'slechte' dagen extra stralen. Ga voor een hydraterende formule die glanst en dus niet mat is. Kies een koele kleur als je je tanden optisch witter wil maken.

4. Sta rechtop
Je houding is erg belangrijk als je een bepaalde indruk wilt geven of achterlaten. Sta rechtop om er zelfverzekerder uit te zien. Bovendien ziet je kleding er beter uit als je de rug rekt en je schouders naar achteren duwt. Het is trouwens ook goed voor de bloedcirculatie! Dus blijf jezelf eraan herinneren om een betere houding aan te nemen en je ziet er meteen beter uit. 


5. Spray

Gedurende de dag zie je er (vanzelfsprekend) minder fit uit. Daarom helpt het om een speciale spray mee te nemen waarmee je jezelf opfrist. Zie het als een deodorant, maar dan voor het gezicht! Make-up ziet er daarna ook een stuk beter uit. Voorbeelden zijn de make-up setting sprays van Urban Decay, Evian Facial Spray en MAC Fix+. 

6. Kokosvet
Last van droge plekjes op je huid of ben je die droge lippen zat? Smeer dan pure kokosvet op de plekken waar je het nodig hebt. Neem ook de puntjes van de haren mee als die extra verzorging kunnen gebruiken. En wist je dat kokosvet cellulitis minder op laat vallen? Score. Kokosvet mag dus niet ontbreken in je kast. 

7. Glimlach
Het klinkt cliché, maar een glimlach op je gezicht doet zoveel voor je uitstraling. Je ziet er automatisch beter (en aantrekkelijker) uit als je met een gemeende lach op je gezicht rondloopt. Als je geen happy gevoel hebt kun je altijd nog proberen om je mondhoeken omhoog te krullen zodat je er toch wat vrolijker uitziet.

8. Haar
Als je haar maar goed zit! Wanneer je zelf niet een al te beste indruk maakt kun je er in ieder geval voor zorgen dat je haar leuk zit. Doe je haar net even anders. Verplaats je scheiding, zet het vast of doe het juist los, voeg een haarband of speld toe… De opties zijn eindeloos. Zelfs een kam door het haar halen maakt al een wereld van verschil. 

9. Gezichtsmasker
Verwen jezelf met een gezichtsmasker voor de doffe huid. Reinig de huid om het vet en viezigheid te verwijderen en breng vervolgens een royale laag van het masker aan op de huid. Laat het de maximale tijd intrekken en verwijder het daarna met een washand en warm water. Voed tot slot de huid met een hydraterende crème. Wedden dat je huid beter aanvoelt en weer straalt?

10. Zorg goed voor jezelf
Tot slot: zorg goed voor jezelf. Drink water om je lichaam te hydrateren, vermijd caffeïne en slaap goed. Eet ook voldoende groente en fruit. Vind je het lastig om genoeg groente en fruit te eten? Maak dan een smoothie! Dan weet je dat je genoeg binnenkrijgt. 🙂

Lees hier welke superfoods een gezonde snack zijn.

Wat zijn jouw instant beauty booster tips? Welke tips ga jij gebruiken?

Bron: Sheknows, allwomenstalk, glamour
Beeld: Thinkstock

Pin je beauty inspiratie in Pinbook

Must reads 👀