Lifestyle

Stelling: ‘Kinderen met obesitas moeten voorkomen worden’

Discussiëren en praten over actuele en/of maatschappelijke kwesties? Dat kan nu op Girlscene! Elke week legt Girlscene een stelling voor waar iedereen respectvol op kan reageren. Dit is de plek waar je terecht kunt met jouw standpunten over zaken die op dit moment spelen. Net zoals op het forum van Girlscene! Deze keer: 'Kinderen met obesitas moeten voorkomen worden'

Op het Girlscene forum opende Myrtvk het topic: 'Kinderen met obesitas moeten voorkomen worden'. Op straat zien we steeds meer dikke mensen, we kijken ze na en vormen gelijk vooroordelen. We denken namelijk vaak dat het komt doordat ze te veel eten, terwijl het soms ook door een ziekte komt. Ze worden raar aangekeken als ze iets vets eten. Ze kunnen niet met de mode mee gaan en kleding kopen is sowieso moeilijk als je een maat 50 hebt. Mensen met obesitas willen niet anders behandeld worden dan andere mensen, maar zeuren tegelijkertijd wel over van alles. En dan de kinderen die dik zijn, ze hebben nog een hele toekomst voor zich. Er komen de laatste tijd steeds meer kinderen met obesitas. Ze worden gepest op school, pesten doet een kind pijn. Door het pesten, isoleren kinderen zich snel. Kinderen spelen tegenwoordig niet meer buiten, ze zitten alleen maar achter de Xbox hierdoor bewegen ze amper.

Kinderen van de mensen uit de midden- en hogere sociale klasse kunnen op een teamsport of een andere sport. Hierdoor hebben deze kinderen meer beweging en meer sociale contacten. De kinderen uit de lagere sociale klassen kunnen niet deelnemen aan een sport en komen op deze manier in een isolatie terecht. Ze gaan meer gamen en eten daarbij een zak chips. Hierdoor hebben ze al een grotere kans om dik te worden. Wij vinden dat alle kinderen de mogelijkheid moeten hebben om deel te kunnen nemen aan een sport. Je moet alle kinderen gelijk behandelen, anders ontstaat op dat gebied ook weer ongelijkheid. Dit willen we voorkomen. Daarom hebben wij een super plan. Wij vinden dat alle kinderen de mogelijkheid moeten hebben tot sport, sommige kunnen niet sporten omdat hun ouders dit niet kunnen betalen. Wij vinden dat sport toegankelijk moet zijn voor alle kinderen tot 18 jaar. Wij vinden dat alle kinderen tot 18 jaar gratis moeten kunnen sporten! Dit wordt dan door de overheid betaald, ja de overheid maakt dan kosten, maar uiteindelijk is het een win-winsituatie! Doordat kinderen de mogelijkheid hebben om te sporten, hierdoor neemt het aantal obesitas patiënten af en heeft de overheid minder zorgkosten!

Zijn jullie het hier mee eens of oneens?


Bron

Michelle_ymcmb: Nee, niet gratis sporten, gewoon het aanpassen van de opvoeding van ouders die de hele dag door aan het werken zijn en hun kinderen daarom maar volstoppen met opwarmmaaltijden en snoepgoed. Aangezien eten de grootste rol speelt in het alsmaar dikker worden van mensen (en ook kinderen) in deze maatschappij. Natuurlijk is beweging belangrijk, maar als je suikers en geen verse groenten eet gaat er nooit wat veranderen.

Mithrandir: Ik ben het er mee eens dat obesitas zo veel mogelijk voorkomen moet worden, niet alleen om het pesten te voorkomen maar ook voor lichamelijke problemen later. Maar niet door iedereen tot 18 jaar maar een gratis sport abbo te geven. Buiten spelen is ook sporten, hardlopen etc. ook, daar is geen sportschool voor nodig. En ik denk dat ouders, en de kinderen zelf ook, beter voorgelicht moeten worden over hoe gezond (en goedkoop) te koken. Met sporten alleen ga je obesitas niet tegen, gezond eten is het belangrijkste.

lamme lama: Als de ouders in de eerste plaats al eens zouden stoppen met hun kinderen vet te mesten :'). Niet alle ouders van dikkertjes, maar toch een groot deel. En als ze dan toch geld hebben voor een Playstation en waarschijnlijk 30 spelletjes, hebben ze vast ook wel geld voor een paar sportschoenen. Gewoon een beetje hardlopen, voetballen (hoeft niet per se bij een ploeg, kan ook gewoon gratis met vrienden) enzovoort. Ik wist trouwens niet dat er gratis voetbalploegen enzo zijn, volgens mij hebben wij dat hier niet. Geen idee, maar het zou op zich niet slecht zijn.

Falathiel: En alsof alle obesitas kinderen ineens gaan sporten als het gratis is :').

Flashback: Ik ben het er mee oneens. Als kinderen gratis kunnen sporten, is het niet zo dat ze daardoor ineens niet meer overgewicht zullen krijgen. Het wel of niet krijgen van overgewicht heeft met vele factoren te maken, en beweging is hier maar een klein onderdeel van. En wat wilde je gaan doen als al die kinderen 18 zijn geworden? Ze verplichten van die sport af te gaan, omdat er nog steeds geen geld is om deze sporten te betalen, met als gevolg dat ze dus weer zullen gamen, chips eten en dik zullen worden (geconcludeerd uit de beweringen van deze post)?

Wat vind jij: moeten kinderen met obesitas voorkomen worden? En moet het uitoefenen van sport gratis worden gemaakt?

Pin je inspiratie op Pinbook