De kledingkast van... Graciéla

Fashion door Redactie

Duik jij het liefst direct de kledingkast van je vriendin in, wanneer je op bezoek komt? Om vervolgens te zeggen: 'Wat leuk! Oh, draag jij deze nooit? Wat zonde!' (hint hint). Ja, ongegeneerd neuzen in andermans kast is altijd een feestje! Tot je je zus in jouw kast ziet snuffelen. Vandaag neemt lezeres Graciéla, met toestemming uiteraard, ons mee in haar kledingkast. Kijk je mee?

De kledingkast van... Graciéla

De kledingkast van... Graciéla

Hoe zou jij de inhoud van je kledingkast omschrijven?
Kleurtjes, vrouwelijk, rokjes en jurkjes in verschillende printjes, maar mijn kleding bestaat voor het grootste deel uit basic effen items. Zoals spijkerbroeken, blazers in verschillende kleuren en tops zonder opdruk, maar dan vaak wel met een kantje, rits of iets anders wat het spannender maakt.

De kledingkast van... Graciéla

De kledingkast van... Graciéla

De kledingkast van... Graciéla

Welk item is favoriet?
Ik draag qua sieraden eigenlijk altijd de ring van mijn oma, een gouden met een donkerbruine steen die ik op maat heb laten maken. Mijn favoriete kledingstuk is een jeans, vooral mijn diepblauwe jeans van Berschka. Bijna al mijn spijkerbroeken zijn van dit merk, die zitten altijd perfect. En mijn roze blouse, over the top gekleurde ketting met veren van de Zara, mijn zwarte pumps met open achterkant en mijn Allstars zijn deze zomer mijn favoriet.

De kledingkast van... Graciéla

Wat is je duurste item? Wat is je beste koop?
Mijn duurste en beste aankoop zijn mijn zwarte leren Pilots van Sascha. Deze halve laarsjes zitten geweldig, de hak heeft een perfecte hoogte om de hele dag mee te shoppen. Ik loop eigenlijk altijd op hakken omdat ik maar 1.62 ben en je houding mooier is met hakken. Maar als ik de hele dag moet lopen zijn hakken vaak niet ideaal. Deze schoenen kunnen alles aan!

Wat is je grootste miskoop?
Vroeger kocht ik veel meer, gewoon omdat ik het er leuk vond uitzien. Maar nu denk ik beter na, voordat ik iets koop. Miskopen doe ik niet meteen weg, die hebben bij mij namelijk vaak pas een eerste leven na een aantal jaar, ben ik achter gekomen. Dan vind ik ze (meestal) ineens leuk.

De kledingkast van... Graciéla

De kledingkast van... Graciéla

Van welk kledingstuk heb jij er meer dan genoeg?
Ik heb eigenlijk van alles meer dan genoeg, volgens mijn moeder. Maar ik kan er niks aan doen dat items lang meegaan bij mij, zeg ik dan maar. Ik ben erg zuinig op mijn spullen en er gaat dan ook niet snel iets kapot. Tassen, schoenen en sjaaltjes zijn items waar ik er toch wel erg veel van heb. Ik koop ook veel vintage, op de Noordermarkt, het Waterloopplein of vintagewinkels als Episode. Daar vind je de unieke sjaaltjes, laarzen en tassen.

Als jij een walk-in-closet zou laten bouwen, waar moet deze dan aan voldoen?
De ruimte zal er netjes uitzien, ik ben best geordend, zoals je in mijn kast ziet. Alles ligt netjes op stapels. De muren zijn nude kleurig, met rekken aan de wand voor mijn jurken, jasjes en een groot rek voor mijn schoenen. Die kast van Carrie in Sex and the city the movie is natuurlijk de ideale walk-in-closet.

Bekijk ook de blog van Graciéla!

Durf jij het aan de inhoud van je kledingkast bloot te geven? Doe ook mee! Stuur een mailtje met foto's o.v.v. 'De kledingkast van' naar info@girlscene.nl.