Food

3x lekkere en gezonde ontbijtjes

Je kent het wel: je zit in de bus naar werk of school en omdat je geen zin had om iets eerder op te staan, sloeg je het ontbijt maar over. Tot je je maag hoort borrelen en je stiekem spijt begint te krijgen van die keuze. Had je nou toch maar een boterham naar binnen gewerkt.. maar dankzij deze healthy ontbijtjes ga je geen ontbijtje meer overslaan en kijk je elke ochtend voortaan uit naar het ontbijt!

Muffins van ei

Wat heb je nodig?

Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. Vet de muffinvormpjes in. Snijd de groenten (paprika en prei) fijn. Kluts de eieren los met een vork, samen met de melk. Breng op smaak met een flinke snuf zout en peper. Voeg ook het paprikapoeder toe. Doe de groenten in de muffinvormpjes en verdeel de feta erover. Giet het eimengsel in de vormpjes en zet in de oven. Bak de muffins 25-30 minuten in de oven op 180 graden Celcius. Ze zijn klaar als het ei gestold en gaar is. Eet smakelijk!

♥ Paleo pannenkoek

Wat heb je nodig? 

Meng meel, melk en zout in een ruime kom. Het beslag wordt bijzonder plakkerig, maar dat hoort! Verhit een theelepel kokosolie in een koekenpan en giet de helft van het beslag erin. Het duurde bij mij een minuut of 12 voor de pannenkoek helemaal gestold was aan de bovenkant. Keer de pannenkoek en bak de andere kant nog 3-4 minuten. Serveer met een klodder magere kwark, geitenyoghurt of sojayoghurt en vers fruit. Oeh lala!

Overnights oats (havermout)

Wat heb je nodig?

Meng de havermout met de amandelmelk en roer goed door. Laat een nacht staan (in de koelkast). Roer nogmaals door. Is de consistentie te nat naar jouw smaak? Voeg dan in het vervolg iets minder (amandel)melk toe. Is het juist te droog? Voeg dan iets meer (amandel)melk toe. Verdeel de ahornsiroop, gojibessen, rozijnen en het kokosschaafsel over de havermout. Meng er naar smaak nog fruit, noten of zaden door. Bon appétit!

Wil je geen recept missen? Schrijf je dan in voor de Foodness nieuwsbrief! Smaken die pannenkoeken naar meer? Probeer ook eens een boekweitpannenkoek  of pannenkoek met Hüttenkase!

Pin je breakfast inspiratie in Pinbook

Must reads 👀