Lifestyle

Heftig verhaal: mijn Marokkaanse familie accepteert niet dat ik lesbisch ben

48

Girlscene.nl gaat over fashion en beauty, allerlei happy dingen. Helaas zijn er soms ook minder leuke dingen in het leven en die passen goed in onze rubriek ‘lifestyle’. Want vervelende en heftige dingen horen helaas bij het leven. Sommige meiden hebben wel iets heel heftigs meegemaakt en willen hun verhaal graag met jullie delen. Deze keer: een Marokkaans meisje dat niet wordt geaccepteerd door haar familie, omdat ze lesbisch is.

Ergens heb ik altijd al geweten, maar wilde ik er nog niet aan geloven. Ik durfde mijzelf er nog niet mee te confronteren. Op mijn middelbare school spendeerde ik al mijn tijd in mijn eentje, want de meiden op mijn school konden het alleen maar hebben over de jongens in onze klas. Iets wat mij totaal niet interesseerde en dus isoleerde ik mijzelf van de rest. Ik dook achter de computer en leerde zo een aantal meiden kennen waarmee ik een virtuele vriendschap opbouwde. Zonder dat het de hele tijd over jongens moest gaan.

In totaal heb ik vijf broertjes. Mijn ouders zijn gescheiden en mijn moeder was vaak afwezig in de opvoeding, waardoor ik al snel overblijf met alleen maar mannen in mijn omgeving. Toen mijn broertjes nog klein waren, had ik het gezellig met ze. Totdat ze erachter kwamen dat ze fysiek sterker waren en mij daarmee bedreigden als ik iets fout deed. Ik woon in Marokko, waar het voor een meisje niet heel veilig is op straat. Zo word je vrijwel elke dag lastig gevallen door mannen. Alleen al wanneer je even snel wat boodschappen wil doen, wordt er altijd wel een seksuele opmerking naar je toe geworpen. Het is heel vervelend, maar gelukkig ben ik nu sterk genoeg om voor mijzelf op te komen en er iets van te zeggen.

Ik isoleerde mijzelf niet alleen op de middelbare school, ook thuis deed ik net alsof ik er niet was. Ik dook vrijwel meteen mijn kamer in. Hoewel ik het liefst al mijn gedachten en gevoelens op tafel gooide bij mijn familie en ik het liefst vertelde wat er echt in mijn hoofd omging. Maar ik wist ook dat zodra ik dat zou doen, mijn familie mij niet meer zou accepteren en zich voor mij zouden schamen om wie ik ben.


Bron

Toen ik 18 werd, ging ik naar de universiteit. Ook daar voelde ik mij in het begin alleen. Tot ik een meisje zag dat - denk ik - hetzelfde is als ik en ik met haar in contact probeerde te komen. Ik probeerde haar vertrouwen te winnen, zodat ik haar kon vertellen wie ik echt ben. Ik maakte een opmerking waarop ze reageerde. Toen wist ik het zeker, zij was en is net als ik. Het is een onbeschrijflijk gevoel. Het gevoel dat je niet alleen bent en er nog iemand is die net als jij is. Uiteindelijk werden we beste vriendinnen en vertelden we alles aan elkaar. Toentertijd kon je nog op straat hand in hand lopen met een vriendin, maar dat is nu wel anders. Je wordt continu in de gaten gehouden door iedereen in je omgeving. Als er ook maar iets verdachts wordt gezien, wordt direct de politie gebeld.

Zo ook toen ik met die vriendin in de auto zat, terwijl we simpelweg aan het praten waren. De stoelen stonden naar achter, zodat we languit konden liggen, maar iemand die dat zag vond het er verdacht uitzien en besloot de politie te bellen. Die vriendin waarmee ik was, raakte in paniek. Ik vertelde haar kalm te blijven en te doen alsof er niks aan de hand was. De politie vroeg wat we hier deden en waarom de stoelen naar achter stonden. Uiteindelijk wist ik ze zover te krijgen dat ze alleen ons ID nummer hadden genoteerd, maar dit had heel anders af kunnen lopen. Als ze ook maar een beetje onzekerheid hadden gemerkt, dan hadden ze daarvan gebruik gemaakt. Ze proberen je te chanteren en zeggen dat je geld moet betalen om ervoor te zorgen dat je niet de gevangenis in hoeft. Het is simpelweg belachelijk.

Op mijn universiteit werd ik bekeken door een meisje dat een boerka droeg. Het enige wat ik zag was een glimlach met haar ogen. Ik vond dit interessant en sprak hierop haar aan. We raakten aan de praat en zij vertelde mij dat ze getrouwd was en zich gevangen voelde in haar huwelijk. We spraken elkaar eens per maand en stuurden elkaar zo nu en dan een e-mail om te kijken hoe het met de ander ging. Omdat we elkaar ontzettend veel vertelden, vertrouwde ik haar genoeg om te vertellen wie ik daadwerkelijk ben. Tijdens een Skype gesprek zei ze dat ze het knap- en vooral dapper vindt hoe mensen ervoor uit durven te komen. Waarop ik zei dat mensen zelf moeten weten wie ze willen zijn en op wie ze verliefd worden, en dat niemand anders daarover mag of kan beslissen. Toen was het moment daar: ik vertelde haar dat ik lesbienne ben en dat ik verliefd op haar was.


Bron

Ik ben echter geen persoon die ervoor zorgt dat een huwelijk wordt opgebroken. Dus ik liet het volledig van haar afhangen. Ik werkte sinds een tijdje bij een boekenwinkel en op een dag kwam ze langs. Net als de volgende dag en dag daarop, en dag daarop ook weer. Elke dag kwam ze langs en deed ze alsof ze een boek uitzocht zonder dat ze mij ook maar een blik gunde. Op een dag kwam ze maar niet opdagen, waardoor ik telkens op mijn horloge keek om te zien hoe laat het was. Telkens als de bel van de ingang ging, dacht ik dat zij binnenkwam. Een uur later, kwam ze eindelijk binnen en werd het tijd dat ik haar aansprak. Dit deed ik en we zijn na het sluiten van de boekenwinkel naar een café gegaan om daar verder te kletsen. Ik ging daar naar de wc en zij liep mee. Niet omdat ze iets met mij wilde doen, maar omdat ze het liefst de hele tijd bij me was. Overal waar ik ging, wilde zij ook zijn. Op de wc kuste ik haar, omdat ik mijzelf niet meer kon bedwingen.

We hebben een relatie van zes jaar gehad. Ze was gescheiden van haar man en we spraken elkaar elke dag door middel van sms’jes, e-mails, msn en Skype. We hadden altijd wel iets te bespreken. Ook kwam ze vaak langs mijn huis en deden we alsof het vriendschappelijk was, want als ik iets niet wilde is het dat mijn familie erachter zou komen dat ik op meisjes val. Hier kwamen ze echter wel achter, mijn broertje betrapte mij namelijk toen ik met haar zoende in mijn kamer. Hij bedreigde me, schold me uit en vertelde het meteen aan mijn familie. Ze dachten dat het een 'ziekte' was dat wel over ging. Dat ik hiervan kon genezen en het maar tijdelijk was. Bovendien bedreigde mijn oom mijn vriendin en zei hij dat als ze hier ooit nog kwam dat hij haar zou vastbinden en honing over haar heen zou gooien, zodat ze wordt doodgestoken door duizenden bijen. Tot op de dag van vandaag word ik op tot op de voet gevolgd door al mijn broertjes. Ze houden mij nauwlettend in de gaten, maar ik ben de domste niet en weet wanneer ze mij in de gaten houden. Ik ben ze dan ook altijd te slim af, tot nu toe dan.

En nu ben ik hier, op uitnodiging van RNW in Nederland, tijdens de Gay Pride, om te vieren dat ik lesbienne ben. Om te laten zien dat ik trots ben op mijn geaardheid. Om ervoor te zorgen dat lesbische meiden in Marokko dezelfde rechten krijgen als hetero meiden.

Ik ben Inas, activiste die zich inzet voor vrouwenrechten en ik ben trots op het feit dat ik lesbienne ben.

LOVE dit artikel
17 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

48 reacties

 • 1 jaar geleden Danilo Ivkovic

  De Islam past niet in onze westerse democratie.Vrijheid van meningsuiting, geloofsvrijheid, democratie, gelijkheid van man en vrouw, scheiding van kerk en staat zijn waarden die volkomen vreemd zijn aan de Islam. In de westerse democratie richt de overheid zich zich naar de wil van het volk, terwijl bij de moslimdemocratie zowel de overheid als het volk zich richt op de wil van Allah. Het is Allah en niet de mens die bepaalt. Allah heeft voorrang boven de verlangens van de mensen. Mohammed regeerde op basis van Allah’s autoriteit en legde zijn beslissingen nooit voor aan het volk. De Islam beschouwt de Sharia als boven alle door mensen gemaakte wetten staand, inclusief onze grondwetten.Het doel van onze Grondwet is om de grootst mogelijke vrijheid te verzekeren en te waarborgen voor alle mensen. Het doel van de Islam is om alle mensen te onderwerpen aan de Islam/Shaia, niet alleen geestelijk, maar ook politiek en wereldlijk, in elk aspect van de rechtsstaat en het leven.De Koran is de antithese van de Europese Grondwet. Ze zijn tegenpolen.Ze staan lijnrecht tegenover elkaar.Voor Recep Tayyip Erdoğan is democratie tijdelijk: “Democratie is als een trein. We stappen uit wanneer we aankomen op het station dat wij wensen.”…

 • 4 jaar geleden maud_maud

  Help ons met ons PWS over VROUWENRECHTEN! Invullen duurt hooguit 2 minuten!

  http://www.enquetemaken.be/toonenquete.php?id=199039

 • 5 jaar geleden ♥echteliefde

  Mooi geschreven je verhaal raakt me echt♥

  Iedereen mag zijn eigen keuzes maken in zijn leven het is jou leven

  X veer♥

 • 5 jaar geleden I'm that girl

  @plofkip Jij bent als kind zeker gepest ofzo?

  Kind ik ontken niks, ik heb er niks tegen! Ik heb er alleen een andere mening over! Dat mag, we leven in Nederland en daar is iedereen vrij om te denken wat ie wil. Ik heb ook niet gezegd dat ze die dingen uit haar duim zuigt, ik heb gezegd dat ik vind dat ze het overdrijft! Lig jij ervan wakker als ik mijn reactie richt aan haar ? Bah! Je had geert wilders kunnen zijn man. Ik hou niet van negativiteit maar jij bent inderdaad een plofkip.

 • 5 jaar geleden I'm that girl

  @Arual Ten eerste wil ik zeggen DAT HET MIJN MENING EN GEDACHTE IS, ik heb zeker geen ervaring of iets! Gelukkig niet nee, walg al bij de gedachte. Dit is waar ik in geloof, meid ik ga het niet voor jou veranderen. Als jij gelooft dat hetero of homo zijn bepaald wordt in de baarmoeder dan doe je dat maar lekker, daar ga ik jou niet op aan spreken dus had jij ook niet bij mij hoeven doen! Nog dapperder van jou om mij aan te spreken! Heel stoer van je meis! Nog bedankt voor de leestip maar ik lees geen nutteloze boeken.

 • 5 jaar geleden Zineb

  @sneeuwwitje, onzin! Moslims denken helemaal niet zwart/wit hier over. En het heeft niks te maken met een taboe. In de Koran en zelfs de bijbel staat dat je niet op het zelfde geslacht mag vallen. Het is een beproeving. En het is aan de gene of hij zijn of haar gevoelens kan beheersen.

 • 5 jaar geleden CottonCandy

  Wauw wat een mooi/aangrijpend verhaal! Ik krijg er helemaal rillingen van! Wat erg dat je familie je op die manier behandeld en niet accepteert voor wie je bent. Ik hoop dat er een dag komt dat je gewoon kan zijn wie je wilt zijn.

 • 5 jaar geleden Arual

  @l'm that girl Je zegt dat je gelooft dat de afwezigheid van vrouwen of vrouwelijkheid in iemands omgeving ervoor kan zorgen dat je lesbisch 'wordt.' Je zal vast redenen en ervaringen hebben waardoor je dit bent gaan denken. Ik wil alleen even zeggen dat het niet meer nodig is om dit te geloven, omdat de waarheid hiervan al is ontkracht door de wetenschap. Homo of hetero zijn wordt al bepaald in de baarmoeder. Lees Dick Swaab maar eens

  Dapper dat je voor jezelf opkomt!

 • 5 jaar geleden Jezzebell87

  @AShopAddict mooi verwoord!

 • 5 jaar geleden Plofkip

  @ I'm that girl

  Je zegt dat je niks tegen homoseksualiteit hebt, maar je ontkent het in wezen wel. Want het is volgens jou iets wat zich ontwikkelt ipv hoe je gewoon geboren bent, net als een heteroseksueel. En je denk toch niet dat dat meisje dingen uit haar duim zuigt over intimiderende mannen. Ik denk dat jij de situatie liever met een gekleurde bril bekijkt dan zij. Bovendien richt je je reactie aan haar, maar ze komt uit Marokko, dus ik denk niet dat ze Nederlands spreek.

  En @lovely jij bent hopelijk een troll en anders een zeer nietszeggen zielig persoon.

  Wat een heftig verhaal dit. Verschrikkelijk dat dit soort intolerantie nog bestaat in de wereld (voornamelijk bij gelovigen -elk geloof dan he - en dat vind ik dan toch wel één van de grootste minpunten van geloven.)

 • 5 jaar geleden Sterre

  @lovely10

  ha ha ha

  jij bent ziek in je kop

  door zo'n reactie te geven terwijl dit meisje het moeilijk heeft,

  en waarschijnlijk heel wat lef heeft moeten tonen met dit te schrijven

  ga weg alsjeblieft

 • 5 jaar geleden Loyalty & Faithfulness

  @Sofiiee Het klopt inderdaad dat veel Marokkanen islamitisch zijn, een grote meerderheid zelfs. Maar zeker niet allemaal. In Marokko, en dan vooral in de grote steden zoals Rabat en Casablanca, zijn wel degelijk ook christenen, joden etc. te vinden. Ook is er in bijna elke stad (in ieder geval de steden die ik heb bezocht) ook een synagoge of een kerk te vinden. Vaak gaan veel mensen er van uit dat elke Marokkaan een moslim is, maar dat is helemaal niet zo. En er zijn trouwens ook genoeg atheïsten. En inderdaad is volgens de Koran homoseksualiteit niet toegestaan. Maar dat heeft denk ik niets te maken met wat er in het verhaal van Inas naar voren komt. Ook veel Marokkaanse atheïsten hebben namelijk iets tegen homoseksuelen. Dus het is een kwestie van geloof voor sommigen, maar wel degelijk ook een kwestie van cultuur.

  Ik hoop dat dit antwoord je vraag een beetje heeft beantwoord haha. Als er nog onduidelijkheid is, hoor ik het wel!

 • 5 jaar geleden Atosenzosja

  @AShopAddict:

  Gewoon omdat ik nieuwsgierig ben, een vraag. =) Is het niet zo dat de meeste Marokkanen het geloof (De Islam) met zich meedragen? En het vanuit daar ook niet 'oke' is om van hetzelfde geslacht te houden?

  (Ik geloof zelf helemaal niet. Maar ik ga er altijd maar vanuit als er geen liefde op hetzelfde geslacht had moeten bestaan, had Allah of God of whatever who, het echt niet gecreëerd.) Ik geloof nog altijd dat je op een PERSOON valt, in plaats van op geslacht.

  Verder wat iemand anders zei dat homo's/lesbiennes niet horen omdat ze geen kinderen kunnen krijgen. Hoe zit dat dan met iemand die onvruchtbaar is door wat voor reden dan ook? Ook geen recht op leven omdat er geen nageslacht gevormd kan worden? Daarbij ken ik meisjes die vanaf hun tiende jaar ongesteld werden, zegt dat dan dat ze dan meteen zwanger moet raken?

  (Zoals ik eerder zei maar om het nogmaals te benoemen: ik geloof in niets, en heb niets tegen homo's en op bepaalde vlakken ook niet tegen welk geloof dan ook.)

 • 5 jaar geleden Loyalty & Faithfulness

  @Raas Heel graag gedaan hoor!

 • 5 jaar geleden Loyalty & Faithfulness

  @Raas

  Jammer dat je door dit soort dingen zo'n kijk op 'geloof' hebt gekregen. Het klopt inderdaad dat binnen een aantal geloven homoseksualiteit niet is toegestaan en door gelovigen als 'ongehoorzaamheid' aan God wordt gezien. Maar dat betekent niet dat alle gelovigen diezelfde visie hebben. Het hangt er maar net van af hoe gelovig iemand is en hoe diegene er zelf instaat. Ik heb persoonlijk geen problemen met homoseksuelen (zijn net als ik gewoon van vlees en bloed), terwijl ik wel Marokkaans én islamitisch ben opgevoed. Ik heb geen enkel recht om iemand anders te beoordelen.

  Verder wat je zegt over dat gelovigen 'net doen alsof vrouwen niks waard zijn' is denk ik bij jou gebaseerd op wat je ziet op social media en ik kan je zeggen, ik spreek vanuit mijn geloof, mijn opvoeding en mijn ervaringen, dat ware gelovigen die de islam (of welk ander geloof dan ook) aanhangen vrouwen het meest waardevol schatten binnen het geloof. Dan kom ik bij een van mijn favoriete quotes over de status van de islamitische vrouw:

  "When she's a daughter, she opens the door to Jannah (heaven) for her father. When she's a wife, she completes half of the Deen (faith) of her husband. When she's a mother, Jannah lies under her feet."

  Gelovigen die de vrouwen binnen het geloof als het ware niet als diamanten behandelen, zijn geen echte gelovigen.

  Ik wil even zeggen dat ik jouw mening niet beoordeel of slecht vind, het is immers jouw mening, maar ik wilde ervoor zorgen dat die mening niet gebaseerd is op leugens of misverstanden.

  Back on topic, volgens mij is dit verhaal helemaal niet gebaseerd op geloof, maar eerder op cultuur. Ik zie namelijk nergens in dit artikel staan dat ze gelovig was/is. In de Marokkaanse cultuur is homoseksualiteit inderdaad taboe en worden homoseksuelen inderdaad als minderwaardig gezien. Dit heeft zeker in sommige situaties met geloof te maken, maar vaak ook met cultuur. En dat zijn twee totaal verschillende dingen.

  Ik heb wel heel veel respect voor dit meisje en haar vriendin dat ze de moed hadden om voor zichzelf op te komen.

 • 5 jaar geleden Carmenneke

  ik ben het heeeelemaal met je eens SneeuwWitjee

 • 5 jaar geleden Amaal

  belachelijk dat homo's/lesbies zo worden behandeld ik respecteer ze ook al zie ik het als een zonde maar dat ze zo tegen ze doen is gewoon belachelijk

 • 5 jaar geleden xXdreamerxX

  jaah het is idd jammer

 • 5 jaar geleden mien.vitae

  Ik vind het zo jammer dat de meeste moslims zo zwart/wit denken, en heel makkelijk hun vinger naar andere wijzen maar eigen zondes niet zien. Hoe kan je een gevoel van een persoon ziekte noemen? Heb jij ervoor gekozen om het tegenoverstelde geslacht te vallen? Nee, je kiest er niet voor het gaat vanzelf, het is je gevoel en dat kan je niet aanleren of veranderen of ervoor kiezen om het niet meer te voelen, als dat zo was dan hadden we het makkelijk en leefden we allemaal veel gelukkiger.

  Waarom zou je voor zo iets taboe's, haram en iets wat tegen alles gaat 'kiezen'? Je verliest er je familie mee en je dierbaren, denk je echt dat een verstandig iemand voor zoveel ellende zou 'kiezen'?

  Voor de mensen die niet verder denken dan hun neus lang is, denk even diep na voordat je roept dat het aangeleerd/ziekte is

  Oh en ter info, ik ben zelf moslim.

 • 5 jaar geleden Fortuna

  @lovely10

  Homoseksualiteit is geen ziekte in je kop. Wat een ongelooflijk respectloze, onaardige opmerking.

  Laat mensen alsjeblieft in hun waarde. Als zij gelukkig zijn, wie ben jij dan om dit voor hen te verpesten en om over hen te oordelen?

  Ik denk niet dat jij je beter voelt door jouw opmerking, wat probeer je te bereiken?

  Heb je enig idee hoe erg je mensen kwetst met jouw opmerking?

 • 5 jaar geleden Liah

  @Lovely10, er is een mogelijkheid dat het psychisch is door een trauma. Als je bijvoorbeeld nooit een moederfiguur hebt gehad omdat ze je alleen maar sloeg of iets dergelijks, kun je bij vrouwen een soort moeder figuur zoeken of stel je bent misbruikt door een man, dan kun je ook je toevlucht zoeken bij vrouwen. In dat geval, kan het 'verholpen' worden maar ik geloof dat de meeste homo's en lesbiennes gewoon zo geboren zijn. Je voelt wat je voelt, je kiest niet uit op wie je valt, dat gebeurd nou eenmaal. En je mag natuurlijk een mening hebben maar ik vind het nogal ver gaan om te zeggen dat het een ziekte in je kop (hoofd, dank je wel) is.

  En @I'm that girl. Sorry hoor, Ik heb goed gelezen en ik blijf bij wat ik zei. Overigens, ik val je niet aan op je mening. iedereen heeft een andere kijk op bepaalde dingen maar ik dacht, ik reageer met mijn kijk er op

 • 5 jaar geleden I'm that girl

  @庭 Hé ben je ongesteld ofzo? Donder lekker zelf op man! Bah!\

  @Liah Dat wist ik dus niet, en daarom staat er heel duidelijk in mijn reactie dat het maar mijn mening en mijn gedachte is, ik geloof zelf dat lesbiennes en homo's de gedachte dat ze homo of lesbie zijn zelf creeren door een leegte van het ander geslacht te hebben maar dat is maar iets waar ik in geloof dat hoeft niet meteen zo te zijn! Volgende keer beter lezen meis!

  @Annelies Ik heb echt niks tegen lesbiennes of homo's! Ik heb er gewoon een andere mening en gedachte over, het klopt dat ik haar situatie niet ken en daarom wens ik haar ook heel veel sterkte en het kan ook zo zijn dat ik fout zit met mijn gedachte maar dit is gewoon wat ik denk en ik ga het echt niet voor een paar chagarijnen veranderen en jij hoeft mij ook niet meteen zo aan te spreken meid!

  @Jessica The same for you back

  ER STAAT HEEL DUIDELIJK IN MIJN REACTIE DAT IK DISCRIMINATIE HAAT, IK WENS INAS VEEL STERKTE MET HAAR PROBLEEM ONLANGS DAT IK ER EEN ANDERE MENING OVER HEB. ZO ZIE JE MAAR DAT ER VEEL HATERS OP GIRLSCENE ZITTEN DIE MIJ WEER RAAR AAN MOETEN SPREKEN OVER MIJN MENING. IK HAAT NIEMAND EN VOOR DE DERDE KEER LESBIENNES EN HOMO'S ZIJN OOK MENSEN EN GELIJK AAN IEDER MENS EN DAT VIND IK OOK. IK HEB ER OOK NIKS TEGEN. IK WIST NIET DAT ZIJ IN MAROKKO WOONT EN DAAROM WERD IK PRIKKELBAAR DOOR DE TITEL. EN ER STAAT OOK DUIDELIJK ''ÍK VIND HET ROT VOOR JE OMDAT JE OP EEN MEISJE VALT EN PROBLEMEN MET JE FAMILIE HEBT. ROT OMDAT ZE DAARDOOR PROBLEMEN MET HAAR FAMILIE HEEFT NIET OMDAT ZE OP EEN MEISJE VALT!

  ik hoop dat alle meiden met chagarijnige reacties mijn reactie nu wel begrijpen. #nohate

 • 5 jaar geleden Fay

  Respect, Inas! Thumbs up en heel veel sterkte.

  ---

  @Lovely10 kom jij toevallig uit het jaar 0? Iedereen mag natuurlijk zijn eigen mening hebben.. Maar als je denkt dat gay zijn een ziekte is, moet je jezelf eens afvragen of er bij jou misschien een steekje los zit.

 • 5 jaar geleden Ville88

  @Lovely10, hoezo is GAY zijn een ziekte in je hoofd? Ben jij wel goed bij je hoofd dan? Want volgens mij als ik geestesziekte ga opzoeken zal HOMO/GAY/LESBO er niet bij staan.

 • 5 jaar geleden Kwien

  @lovely10

  Ik weet niet wat je bezielt, maar 'gay' zijn is echt geen ziekte! Jij denkt te veel in hokjes! Ik ga hier niet al te ver op ingaan maar als dat jou commentaar hierop is....

  ---

  Ik heb heel veel respect voor je meid! Courage!

 • 5 jaar geleden Emma - Redacteur Girlscene (redactie)

  Even ter verduidelijking: Inas komt uit Marokko en woont daar nog steeds. Ze is dus niet Nederlands en daarom duidt ze haar familie aan als 'mijn Marokkaanse familie'.

 • 5 jaar geleden Lovely10

  Marokkanen worden zomaar als boosdoeners gezien, terwijl Gay zijn een ziekte in je kop is! .. En als je überhaupt moslim zou zijn weet je dat ook, want het hoort niet! de vrouw is geschapen voor de man en andersom is dat ook zo. Kunnen 2 vrouwen een kind krijgen of 2 mannen? NEE, gewoonweg omdat deze 2 niet samen horen te zijn!

 • 5 jaar geleden Ville88

  @Í'm that girl, thumps up

 • 5 jaar geleden Mint

  I'm that girl, donder een eind op man.

  Heftig zeg, sterkte!!

 • 5 jaar geleden Liah

  @I'm that girl, ik snap je wel maar dat is net zoals dat er christlijke families zijn die er geen problemen mee hebben terwijl bijna iedereen hen ook over één kam scheert. Toch staat hier 'mijn' voor Marrokaans, dat maakt het persoonlijk. Er had inderdaad ook mijn 'ander geloof' familie kunnen staan maar het geeft wel een beter beeld. Vaak in Marrokaanse families is namelijk de familie eer heel belangrijk, veel belangrijker dan bij de gemiddelde Nederlander. Daardoor wordt ze nu zo gevolgd door haar broers etc. (denk ik) Dat is zeg maar een 'logisch' verschijnsel. Mijn broer zou dat bijvoorbeeld nooit doen ook al zou hij er op tegen zijn. En ik denk niet dat ze er voor wilt kiezen om lesbienne te zijn. Dat ben je of dat bne je niet

  Heftig verhaal maar wat ga je er goed mee om!

 • 5 jaar geleden Sugarcube

  Wow je hebt me wel van m'n stuk gebracht met je heftige verhaal, respect!

 • 5 jaar geleden Annelies

  @I'm that girl

  Ten eerste: ze spreekt over 'mijn' Marrokaanse familie, dus niet over Marrokaanse families in het algemeen.

  Ten tweede: het feit dat ze zes jaar een relatie hebben gehad, wil denk ik wel zeggen dat ze echt wel zeker is dat ze op vrouwen valt. Anders zou je denk ik nooit zo lang een relatie volhouden. Ik vind het een beetje onzin dat jij zegt dat ze denkt dat ze op vrouwen omdat ze tussen mannen is opgevoed door de afwezigheid van haar moeder. Dat wil niets zeggen. Hetzelfde geldt voor haar vriendin van wie jij beweert dat ze niet echt lesbisch is omdat ze in een gesloten huwelijk zat. ZES jaar een relatie hè, je maakt mij niet wijs dat zij niet echt op vrouwen vallen Je kent de situatie niet.

  Je zegt dan ook dat je niets tegen lesbiennes hebt (geen 'lesbies'), maar waarom zeg je dan dat je "rot vind dat ze op een meisje valt"? Als je niets tegen lesbiennes hebt, waarom vind je dat dan rot? Ik heb het gevoel dat je er wel iets tegen hebt, dat je homosexualiteit toch een beetje onkend, ook omwille van je hele uitleg over het feit dat beide personen niet echt lesbisch zouden zijn.

  Natuurlijk heb je recht op een mening (voor je zegt dat dit 'jouw mening' is, wat het ook is natuurlijk), dit is gewoon mijn reactie hierop.

 • 5 jaar geleden BeeYou

  Respect! Ik vind het echt super stoer dat je voor jezelf durft op te komen. Ga zo door!

 • 5 jaar geleden miss kletskous

  respect inas!

 • 5 jaar geleden Mademoiselle

  Je mag trots zijn op jezelf, omdat je voor je rechten opkomt! Respect!

 • 5 jaar geleden JeBlondine_x

  Wow.. wat heftig.. ik krijg kippenvel en de tranen z0schieten me in mijn ogen..

 • 5 jaar geleden GOLDEN_VIBES

  Heftig verhaal, heel veel respect voor jou!

 • 5 jaar geleden Raining men

  wow , respect voor jou zeg!

 • 5 jaar geleden Nicky Nichols

  Respect!

 • 5 jaar geleden la petite fleur

  Het is echt heftig dat je familie dat niet kan accepteren, maar het is ontzettend dapper dat jij voor jezelf bent opgekomen. Respect!

 • 5 jaar geleden Rimsha

  Wauw! respect hoor

 • 5 jaar geleden Lovestory

  Wat goed dat je voor jezelf opkomt! Ik hoop echt dat je gelukkig word met je vriendin.

 • 5 jaar geleden Sterre

  heftig, respect!

 • 5 jaar geleden I'm that girl

  Hmm heftig verhaal.. Ik heb niks tegen lesbiennes hoor, en ik vind het rot voor je dat je op een meisje valt en dat je problemen hebt met je familie. Wat ik wel jammer vind is dat er op social media over marokkaanse families vaak negatief of slecht wordt gepraat. Ten eerste de titel : ''mijn 'marokkaanse' familie accepteert niet dat ik lesbisch ben, Jou familie had ook christelijk, nederlands, hindoeistisch enz kunnen zijn, en het had ook gekund dat zij je dan niet hadden geaccepteerd als lesbie. Er zijn gek genoeg ook marokkaanse niet-moslims die lesbies wel accepteren, dus het ligt niet aan het feit dat je een marokkaanse familie hebt. En zeg nou eens eerlijk, jou familie is neem ik aan moslims, het feit dat hun dochter een lesbie wil zijn is al moeilijk voor ze, ik denk dat ze daar geschrokken van zijn omdat lesbie zijn niet toegestaan is in de islam, en omdat dat ''raar'' is. Ik weet niet of jij moslim bent maar ik denk dat jij en je vriendin dan onwetende moslims zijn. Ik schrok ook een beetje om te lezen dat je vriendin een boerka droeg en zich gesloten voelde in haar huwelijk en dat ze dus samen met jou lesbie wilde zijn. Vaak zijn dan meisjes die niet veel afweten van de islam en gedwongen zijn, zij voelen zich uiteraard een beetje opgesloten en willen graag loskomen en dingen ontdekken die ze eigenlijk niet mogen, ze zijn benieuwd naar die dingen die voor hun streng verboden zijn. Omdat hun families denken dat ze hun beschermen tegen dingen als lesbie of homo zijn, en naar een ander religie stappen of andere verboden dingen in de islam, door hun te dwingen en streng op te voeden (wat ik dus heel stom vind want de islam kan heel mooi zijn zonder dwang of strenge gedoe, en met open, meelevende ouders.) Zelf denk ik dus dat jij doordat je je moeder zoveel gemist hebt in je jeugd en een leegte van moeder en vrouwelijkheid in je had, dat je daardoor bent gaan geloven dat jij als vrouw op vrouwen valt, en ik denk ook dat je daarmee de leegte opvulde die leeg was door het missen van je moeder. Ook zag ik staan dat je in marokko vaak seksuele opmerkingen naar je toegeworpen krijgt en dat het daar onveilig is voor een meisje, Ik heb dat nooit meegemaakt en ik vind het goed van je dat je er iets van durft te zeggen, maar ik denk dat het daar gewoon even veilig is als op andere plekken in de wereld (waar geen oorlog is dan), omdat er overal op de wereld meisjes verkracht worden (als dat het was waar je op doelde) en ik denk ook dat ieder meisje weleens een seksuele opmerking heeft gekregen ook in een ander land dus niet zo negatief over je eigen land meis! Anyway dit is mijn mening en mijn gedachte, ik haat discriminatie en ik vind dat elk mens gelijk aan de ander is en onlangs dat ik misschien een andere mening heb over lesbies wens ik je toch veel sterkte met jou verhaal/probleem. Fijne dag verder!

 • 5 jaar geleden Orchidee

  Eens met Sargasso. Belachelijk dat mensen zich onveilig moeten voelen voor hun eigen familie vanwege geaardheid..

 • 5 jaar geleden Y.

  Respect. Geweldig dat je voor je rechten opkomt, you go girl!

 • 5 jaar geleden Sargasso

  Jouw verhaal maakte me triest. Het zou niet mogen dat mensen je zo behandelen. Ik vind het wel geweldig dat je voor jezelf en je rechten opkomt! x

 1. 1