Beauty

Girlscene’s lipgloss & lipstick test: NYC, Bourjois, Artdeco en meer!

Het is weer zover! Op de Girlscene hebben we heel veel lipgloss en lipstick verzameld voor een uitgebreide review. Daarom is Girlscene's Renée snel aan de slag gegaan om alle producten voor je op de foto te zetten en haar oordeel te vellen. Want welke lipstick en lipgloss heeft het beste pigment en welke brengt het beste aan? Dat lees je na de klik!

Laten we meteen beginnen! Renée test voor deze review de (nieuwe) lipproducten van NYC, Bourjois, Artdeco, Essence, Pupa en Etos. Elke lipstick en lipgloss wordt beoordeeld op aanbrengen, pigmentatie, plak-gehalte, verpakking, houdbaarheid en prijs. 


Zonder lip make-up


NYC Expert Last Lip Lacquer 100 Bare Broolyn – 203 FiDi Fuchsia – 204 Central Park Passion


NYC Expert Last Lip Lacquer in 100 Bare Brooklyn

 


NYC Expert Last Lip Lacquer in 203 FiDi Fuchsia


NYC Expert Last Lip Lacquer in 204 Central Park Passion


NYC Expert Last Lip Lacquer in 600 Turtle Bay Toffee – 500 Rockaway Ruby – 400 Big City Berry


NYC Expert Last Lip Lacquer in 400 Big City Berry


NYC Expert Last Lip Lacquer in 500 Rockaway Ruby


NYC Expert Last Lip Lacquer in 600 Turtle Bay Toffee

Aanbrengen: Het aanbrengen van de NYC Expert Last Lip Lacquers gaat niet zo snel en soepeltjes als met elke andere lipgloss. Dit heeft te maken met de formule! Het is namelijk meer een vloeibare lipstick dan een lipgloss, vandaar de naam lip lacquer.
Pigmentatie: De pigmentatie van elke kleur is top, zoals je mag verwachten van een lip lacquer. Zelfs de nude kleur 100 Bare Brooklyn is redelijk goed gepigmenteerd. Voor de lip lacquers geldt wel dat je het moet opbouwen om het resultaat egaal te krijgen. 
Plak-gehalte: Omdat het een vloeibare lipstick is plakken de lip lacquers niet heel erg. Pluspunt! 
Verpakking: NYC heeft niet voor een verrassende verpakking gekozen. Het is vrij standaard met een zwarte glimmende dop en zilveren details. 
Houdbaarheid: NYC Expert Last Lip Lacquers blijven prima een paar uur zitten. Pas wel op met de felle kleuren dat het niet ergens op je wang eindigt.
Prijs: €3,49 
Cijfer♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 8/10

Aanraders: Voor de bleke huid zijn 100 Bare Brooklyn en 204 Central Park Passion aanraders. 203 FiDi Fuchsia, 400 Big City Berry en 500 Rockaway Ruby passen mooi bij een medium/warme huidskleur.
Afraders: 600 Turtle Bay Toffee moet je echt laten liggen, tenzij je een donkere huid hebt. Deze meiden staat zo'n kleur namelijk wel heel goed!


Bourjois Rouge Edition 12 heures in 33, 28 en 34


Bourjois Rouge Edition 12 heures in 33


Bourjois Rouge Edition 12 heures in 28


Bourjois Rouge Edition 12 heures in 34

Aanbrengen: Het aanbrengen gaat vrij soepel en snel door de romige structuur, maar het is wel oppassen dat je niet te snel buiten de lijntjes van je lip gaat. 
Pigmentatie: De pigmentatie van de lipsticks is goed, op kleur 28 na. 28 is meer transparant en dus minder dekkend. De andere twee kleuren dekken meteen prima en vlekken niet. 
Plak-gehalte: Op de lippen voelen de lipsticks als een romige lippenbalsem. Het plakt niet!
Verpakking: Bourjois koos voor een strakke verpakking met oranje en roze details. Het is erg handig dat je aan de onderkant van de lipstick meteen ziet welke kleur je te pakken hebt.  
Houdbaarheid: De lipsticks moeten 12 uur blijven zitten, maar dat gaat lastig als je tussendoor eet. Zoals bij 'aanbrengen' staat is de formule romig en niet per se long lasting. 
Prijs: €12,99
Cijfer♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥  ♥ ♥ 7/10

Aanraders: Kleur 34 is een super mooie klassieke rode kleur die mooi op de lippen ligt. Voor veel meiden is €12,99 voor een lipstick best prijzig, maar als je op zoek bent naar een goede rood is 34 iets voor jou. 
Afraders: De prijs-kwaliteit verhouding van kleur 28 is niet helemaal top. Als je houdt van transparante lipsticks is het prima, maar anders moet je er niet veel van verwachten.


Artdeco High Performance Lipstick in 463


Artdeco High Performance Lipstick in 463

Aanbrengen: Het aanbrengen van de Artdeco lipstick gaat makkelijk omdat de formule van deze lipstick heel romig is. 
Pigmentatie: De pigmentatie is goed dekkend.
Plak-gehalte: De High Perfomance lipstick plakt totaal niet.
Verpakking: Artdeco heeft gekozen voor een mooie, chique spiegelende verpakking. Het is strak en clean.
Houdbaarheid: Het is een lipstick die niet de hele dag blijft zitten, maar het wel een paar uur volhoudt. Na het eten of drinken moet je voor het mooie de kleur even bijwerken.
Prijs: €12,80
Cijfer♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥  ♥ ♥ 7/10

Aanrader of afrader? De lipstick zelf is absoluut een aanrader op de kleur na. Het gemiddelde Nederlandse meisje komt niet goed weg met zo'n tint. Deze kleur staat wel goed op een diepere huidskleur!


Essence Glossy Lipbalm Raspberry Sorbet


Essence Effect Lipgloss in Oh La La!


Essence Effect Lipgloss in Jewels in a Bottle

Aanbrengen: Het aanbrengen van de Essence lipgloss gaat heel makkelijk. De applicator van de Effect Lipgloss is heel goed. De Glossy Lipbalm is een knijptube waardoor je snel de lipgloss kunt aanbrengen.
Pigmentatie: De pigmentatie van de drie lipglossjes zijn niet heel goed, omdat het vrij transparant is.
Plak-gehalte: Alle drie de varianten plakken erg. 
Verpakking: De Effect Lipgloss verpakking is erg chique in tegenstelling tot de Glossy Lipbalm. Die laatste oogt goedkoop. 
Houdbaarheid: Door het hoge plak-gehalte blijft de lipgloss goed zitten. 
Prijs: €2,59 (Essence Effect Lipgloss) en €0,99 (Essence Glossy Lipbalm) 
Cijfer♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥  ♥ ♥ 7/10

Aanrader of afrader? De Effect Lipgloss is zeker een aanrader als je van een lichte pigmentatie houdt. De Glossy Lipbalm is prima voor de prijs, maar verder niet heel interessant.


Pupa Velvet Matt Lipstick in 203

Aanbrengen: Voor het beste resultaat is aanbrengen met een kwast het beste. Direct netjes aanbrengen is lastig.
Pigmentatie: De pigmentatie van de Velvet Matt lipstick is erg goed. Eén laag geeft een mooi effect.
Plak-gehalte: De lipstick plakt niet. 
Verpakking: Pupa heeft de Velvet Matt lipsticks een chique verpakking en eenvoudige uitstraling gegeven. Geen poespas, nice
Houdbaarheid: Door de finish blijft de lipstick zeker een paar uur op z'n plek. 
Prijs: €15,95 
Cijfer♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥  ♥ ♥ 9/10

Aanrader of afrader? De prijs is minder, maar de kleur van de lipstick is super mooi. Daarnaast ligt de lipstick mooi op de lippen, dus het is zeker een aanrader! 


Essence longlasting lipstick in 14 Adorable Matt!

Aanbrengen: Wederom is een kwast aan te raden voor het beste resultaat. Geen kwast bij de hand? Dan kun je ook prima direct aanbrengen van de stick.
Pigmentatie: De pigmentatie van de longlasting lipstick is verrassend goed voor een huismerk lipstick.
Plak-gehalte: De lipstick plakt niet. 
Verpakking: Essence heeft de lipstick een zwarte verpakking gegeven met een rood accent in het midden. Het oogt niet heel duur, maar dat is te verwachten voor deze prijs. 
Houdbaarheid: De finish is romig waardoor de lipstick niet de hele dag blijft zitten. Even bijwerken na eten en drinken, dus. 
Prijs: €2,95
Cijfer♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥  ♥ ♥ 9/10

Aanrader of afrader? De lipstick is zeker een aanrader. De pigmentatie is goed, de structuur is prettig en de kleur is mooi. Voor nog geen €5 is het zeker het proberen waard. 


NYC Cityproof Twistable Intense Lip Color in Fulton St. Fuchsia

Aanbrengen: Opdraaibare lippenbalsems zijn erg makkelijk om aan te brengen, omdat je heel precies kunt werken met de punt van de balsem. 
Pigmentatie: De pigmentatie is buildable. Een laagje is vrij transparant, terwijl je het prima dekkender kunt maken door meerdere lagen over elkaar aan te brengen.
Plak-gehalte: De Lip Color plakt niet
Verpakking: Van een budget product hoef je niet per se een luxe verpakking te verwachten. De Cityproof Twistable Intense Lip Colors van NYC oogt goedkoop door de plastic verpakking en dop. 
Houdbaarheid: Dit product blijft een paar uur zitten en daarna is het echt tijd om het opnieuw aan te brengen. 
Prijs: €3,99
Cijfer♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥  ♥ ♥ 9/10

Aanrader of afrader? De prijs is goed en de kleur compenseert met de houdbaarheid. Als je het niet erg vindt om gedurende de dag je lipkleur bij te werken is Fulton St. Fuchsia echt een aanrader! 

Welke lipstick en lipgloss zijn jouw favoriet? 

Pin je inspiratie in Pinbook