Beauty

10 beautytips die je moet weten

Ben jij gek op beauty of wil je juist weten hoe je meer uit je less is more-beauty routine kunt halen? Dan zit je hier goed! Girlscene presenteert namelijk tien beautytips die je absoluut moet weten. Deze tips helpen je om meer uit je producten te halen en je make-up langer op z'n plek te houden. Lees snel verder voor de tips & tricks.

Stel je voor… Er komt een belangrijke dag aan en je wordt wakker met een mega puist op je gezicht. Menselijk, maar niet altijd gewenst en charmant. Wat doe je dan? En wat als je moeite hebt om je gezicht glimvrij te houden? Girlscene helpt je! 

Poeder + spons
Girlscene raadt aan om zo ver mogelijk uit de buurt te blijven van sponsjes als het gaat om gezichtsmake-up aanbrengen omdat het veel product opzuigt. Maar voor poeder mag je een uitzondering maken! Dip je poederspons in de poeder en breng een goede hoeveelheid aan op je t-zone en eventueel andere delen die snel vet worden. Met een kabuki of poederkwast veeg je vervolgens de overtollige hoeveelheid poeder weg. Tada! Wedden dat je huid nu langer mat blijft? Probeer het eens.

Blotting paper
Over mat gesproken… Poeder jij 's middags regelmatig even je neus bij? Stop. Gebruik liever een blotting paper om de overtollige olie van de huid op te nemen. Blotting paper kan poeder vervangen, maar als je wel graag een touch up doet zorg je er op deze manier voor dat de poeder niet hard wordt door de vettigheid van de huid. Door eerst te blotten wordt de make-up trouwens ook minder cakey

Setting spray
Niet iedereen heeft tijd en zin in een touch up aan het einde van de dag. Zorg er op lange dagen dan voor dat je make-up langer blijft zitten door een setting spray te gebruiken. Gebruik setting spray na foundation en/of poeder om de make-up op z'n plek te houden. Schud de fles eerst goed en spray vervolgens van een ruime afstand (!) het goedje over je gezicht. Gebruik één spuitje om verticaal over het gezicht te gaan van je voorhoofd naar je kin. Eindig in een x-vorm. 

Lipstain maken
Girlscene legt niet uit hoe je daadwerkelijk een lipstain maakt, maar wel hoe je hetzelfde effect creëert. Dat gaat namelijk zo: breng een dunne laag long lasting lipstick aan. Vervolgens hap je in een tissue om het overtollige product weg te halen. Breng vervolgens nog een laagje lipstick aan en je bent klaar om te gaan. De lipstick blijft goed zitten en misschien hoef je alleen na het eten een touch up te doen. 

Concealer
Het is heel verleidelijk om donkere kringen en schaduwen onder de oog te camoufleren met een (lichte) concealer. Maar als je niet van veel en onnatuurlijke make-up houdt is deze tip iets voor jou! Het idee is dat je alleen concealer aanbrengt op de schaduw onder de ogen. En die schaduw zie je het beste als je naar beneden kijkt in de spiegel. In de meeste gevallen zie je schaduw in de binnenste ooghoek, dus langs de neusbrug en in het hoekje onder het oog. 

Heb je donkere kringen? Gebruik dan een lichtroze of perzikkleurige corrector om de kleur te neutraliseren. Een corrector werkt namelijk beter dan drie lagen concealer over elkaar aanbrengen. 🙂

Mascaraborstel
Elke keer als je een nieuwe mascara koopt is het aan te raden om de borstel te buigen in een hoek van 45 tot 90 graden. Op die manier is het makkelijker om alle wimpers te pakken én smudge je de mascara minder snel op je neus als je mascara aanbrengt op je rechteroog. 

Glanzende versus matte lipstick
Misschien heb je één favoriete lipstick en krijg je niet het gevoel dat er ook maar een lipstick bestaat die in de buurt komt van die kleur. Maar wat als het een glanzende lipstick is en je graag een matte finish rockt? Dan los je dat simpel op met poeder! Breng de lipstick aan, leg een tissue over je lippen en dep poeder met de kwast over de tissue. Het matteert de glans zonder dat je de vettige bestanddelen van de lipstick in de haren van je kwast krijgt. 

IJs en puistjes
Oef… Heb je een mega puist op je gezicht zitten en komt de timing jou absoluut niet uit? Dan moet je zorgen dat je altijd ijsklontjes in de vriezer hebt liggen. Door dat ijsklontje even tegen de puist te houden help je namelijk de roodheid en zwelling verminderen waardoor de puist makkelijker te verbergen is.

Wimperkruller verwarmen
Een wimperkruller mag eigenlijk niet ontbreken in je collectie. Door van tevoren even je wimpers te krullen krijg je een veel mooier resultaat als je mascara aanbrengt. Maar het is nog beter als je eerst de wimperkruller even warm maakt met een föhn. Vergelijk het met het krullen of stijlen van je haar! Met een warme tang blijft het haar langer in model en datzelfde geldt voor je wimpers. Pas wel op dat de wimperkruller niet te warm is, want het is niet de bedoeling dat je jezelf brandt. 

Zelfbruiner handschoen
De laatste tip is niet per se gericht op make-up. Maar de zelfbruiner handschoen is nog niet ingeburgerd in Nederland en daarom is het tijd dat er aandacht aan wordt besteed! Wie regelmatig zelfbruiner gebruikt weet vast wel dat je kans hebt op strepen en vlekken. Door een zelfbruiner handschoen te gebruiken voorkom je dit, omdat de zelfbruiner op deze manier makkelijk egaal aan te brengen is. In Nederland is de zelfbruiner handschoen moeilijk te vinden. Primark verkoopt het wel regelmatig en ook Marc Inbane maakt zelfbruiner handschoenen.

Wat is jouw ultieme beautytip?

Must reads 👀