Beauty

Yay or nay: leren topcoat voor nagels

Komt er een nieuwe trend op in nagellak land?! Na party topcoats, matte finishes en gelnagellak is MAC Cosmetics het merk dat met iets innovatiefs komt. Naast een pearly topcoat, black glow variant en glitter lakje is er iets totaal nieuw: een leren topcoat. De leather topcoat belooft je nagellak te voorzien van een leereffect. Girlscene is benieuwd wat jij ervan vindt… Is de leren topcoat yay or nay?

Er zijn niet veel productlanceringen die de Girlscene redactie compleet omver blazen, maar toen we de leather topcoat van MAC Cosmetics onder ogen kregen keken we wel twee keer! Eindelijk is er weer iets nieuws te vinden op het gebied van nagels. Die topcoat testen we graag eens uit. 

In de Nail Transformations collectie van MAC vind je verschillende lakjes en topcoats die een speciaal effect aan je nagels geven. Op de foto zie je van links naar rechts Tropical, Black Glow en Blue Pearl, maar de topcoat die de Girlscene redactie het meest aanspreekt is de Leather topcoat. Girlscene's Renée test het even voor je uit.


Op een donkere nagellak zie je het leereffect iets minder goed, daarom proberen we het uit op een lichte nagellak kleur. Op de foto zie je Barry M in Huckleberry: een zachte babyblauwe nagellak met een vleugje mint. 


Barry M in Huckleberry en MAC Cosmetics Leather topcoat

En hierboven zie je de leather topcoat! Je ziet een subtiel verschil. De topcoat matteert de nagellak licht en als je met je vinger over de nagels gaat voel je een structuur. Het is bijna alsof de topcoat mini gaatjes in je nagellak maakt wat de leather look moet voorstellen.

Aanbrengen: De topcoat brengt makkelijk aan. Het kwastje ligt lekker op de nagels, waardoor je binnen drie stroken de topcoat egaal hebt aangebracht. Let wel even op dat je niet te veel topcoat in een keer gebruikt. Dit voorkom je door de kwast goed af te strijken langs de opening van het potje.
Verpakking: De dop prettig vast in de hand. De verpakking voelt aan als de verpakkingen van NARS make-up doosjes. Het ziet er mooi uit!
Pluspunt: Een voordeel van de topcoat is dat het snel opdroogt, waardoor je bijna direct verder kunt gaan met de dingen waarmee je bezig was. 
Minpunt: Het is de vraag of je dit echt een leren topcoat kunt noemen.

De nagellak en topcoats uit de Nail Transformations collectie van MAC kosten €10 per stuk.

Wat vind jij van deze leather topcoat: yay or nay? Ga jij de topcoat(s) uitproberen?
Pin je favoriete topcoat op Pinbook

Must reads 👀