Food

Back to school lunch recepten

Ja, it's that time again. Het is weer tijd om terug naar school te gaan. Misschien zie je er heel erg tegenop of misschien vind je het juist hartstikke leuk om nieuwe vrienden te maken en oude klasgenoten weer te zien. Hoe dan ook, de grote vraag is: wat gaan we dit jaar eten tijdens de lunch? Het moet snel en eenvoudig zijn en bovenal goed vullen. Daarom deelt Girlscene fijne recepten met je!

Als je de standaard lunch zat bent komen de volgende ideeën en recepten goed van pas! Boterhammen met pindakaas zijn niet meer voor iedere dag, want dit jaar kun je het namelijk nog lekkerder en creatiever aanpakken.


bron

Hartige muffins
Hartige muffins zijn snel, vullend en lekker. Als je in het weekend een partij klaarmaakt heb je lunch voor de hele week. Of vries het in en haal het er 's ochtends één (of twee) uit voordat je weggaat. 

Ingrediënten voor 12 stuks
225 gram bloem
1,5 eetlepel bakpoeder
250 ml melk
50 gram gesmolten boter
2 eieren
100 gram salami
150 gram zongedroogde tomaatjes
60 gram geraspte belegen kaas
2 theelepels oregano
Snufje zout

Bereiding
Stap 1: Verwarm de oven voor op 170 graden
Stap 2: Doe bloem, bakpoeder en zout in een kom
Stap 3: Klop in een andere kom melk samen met de eieren en de gesmolten boter
Stap 4: Voeg de natte aan droge ingrediënten toe en maak er een glad beslag van
Stap 5: Snijd salami en tomaat in stukjes en voeg dit samen met kaas en oregano toe aan het beslag
Stap 6: Vul 12 muffinvormpjes met het mengsel
Stap 7: Zet de muffins 30 minuten in de oven

Vegetarische quesadilla
Vegetarische quesadilla's zijn ideaal voor meiden die geen vlees eten of voor meiden die gewoon van een lekkere lunch houden! Quesadilla's zijn zowel warm als koud te eten, waardoor het meteen een goed idee is voor een lunch op school.

Ingrediënten voor 4 stuks
1 rode paprika
1 ui
200 gram maïs
150 gram geraspte kaas
4 tortilla wraps

Je kunt natuurlijk groente naar keuze toevoegen!

Bereiding
Stap 1: Snijd paprika en ui in kleine stukjes
Stap 2: Laat de maïs uitlekken
Stap 3: Verhit olijfolie in de pan en bak de paprika en ui tot het zacht wordt
Stap 4: Haal de paprika en ui uit de pan 
Stap 5: Bevochtig één kant van de wrap en leg die in de pan zonder olie, op middenhoog vuur
Stap 6: Leg op een helft 1/4e deel van de paprika-ui mix en voeg ook geraspte kaas en maïs toe. Klap de wrap dicht en druk de bovenkant aan
Stap 7: Draai na (minstens) één minuut de tortilla om en bak de andere zijde

Kipfilet wraps
Hmm, wraps! Eén van onze favorieten. Wraps zijn heerlijk om tijdens de pauze te eten en bovendien kun je eindeloos variëren. Rol het op, snijd doormidden en neem mee in aluminiumfolie.

Ingrediënten voor 4 stuks
8 plakjes kipfilet
Klein blikje maïs
Halve tomaat
Zakje of krop ijsbergsla
4 tortilla's

Bestrijk de tortilla's eventueel met roomkaas, humus of pesto. 

Bereiding
Stap 1: Laat de maïs uitlekken en snijd de tomaat in plakjes
Stap 2: Verdeel de plakjes kipfilet over de tortilla's
Stap 3: Leg de tomaat, maïs en sla op de kipfilet
Stap 4: Rol de tortilla's strak op
Stap 5: Snijd de tortilla's door de helft

Left over kip sandwich
Eet je 's avonds kipfilet en houd je nog wat kip over? Neem het dan de volgende dag mee als lunch op een broodje.

Ingrediënten
Kipfilet
Halve wortel
2 eetlepels BBQ saus
1 broodje (pistolet of bolletje)
Sla

Bereiding
Stap 1: Bak het broodje af en snijd het door de helft 
Stap 2: Snijd de wortel en kip ik dunne plakjes
Stap 3: Beleg de onderkant van het broodje met sla
Stap 4: Leg de kip en wortel op de sla 
Stap 5: Eindig met één of twee eetlepels BBQ saus

Glutenvrije pannenkoeken
Als je glutenvrij eet is het volgende recept iets voor jou. Bak de avond van tevoren pannenkoeken en pak het de volgende ochtend in voor tijdens de lunch.

Ingrediënten
2 eieren
200 gram glutenvrije meel 
1 theelepel bakpoeder
Halve tot hele liter melk
Snufje zout

Voeg eventueel bosbessen toe aan je beslag. 

Bereiding
Stap 1: Meng alle droge ingrediënten in een kom tot een beslag
Stap 2: Voeg een halve liter melk toe voor dikke pannenkoeken of voeg meer toe voor dunnere pannenkoeken
Stap 3: Verhit boter in een pan
Stap 4: Bak de pannenkoeken ongeveer 2 minuten per kant op halfhoog vuur

Wat eet jij tijdens de lunchpauze?

Bron: Uit Pauline's Keuken, Betty's Kitchen, Eatingwell, Glutenvrije mama

Pin je food inspiratie in Pinbook