Beauty

Deze herfst lipsticks moet je sowieso hebben!

15

Alle lippenstift lovers opgelet! Girlscene test weer een hoop nieuwe lipsticks die je nu in de winkel vindt. Welke lipsticks zijn de moeite waard en welke scoren minder? Wij testen het voor je uit. Van super nude tot klassiek rood: je ziet de foto's en close-up shots terug in dit artikel. Klik snel verder om je favorieten uit te zoeken!

Het is weer lipstick review tijd! De afgelopen tijd ontving de Girlscene redactie veel verschillende (nieuwe) lipsticks en daarom besloten we om het eens goed voor je te testen. Ben je benieuwd welke lippenstiften jij absoluut in je winkelmandje moet stoppen? Dan moet je vooral verder lezen.


Deze keer test Girlscene Clinique Long Last Soft Matte, MUA ......


Zonder lip make-up


Clinique Long Last Soft Matte Lipstick in 44 Matte Suede
Clinique heeft een lipstick gecreëerd waarvan de formule on point is. Of in ieder geval, dat wordt beweerd. De lipstick is mat, maar voelt juist comfortabel aan en droogt niet uit. Kleur Matte Suede is een beige/bruine nude. Het is bijna een my lips but better-kleur.

Aanbrengen: Het aanbrengen van Matte Suede gaat makkelijk omdat het geen opvallende kleur is. Houd er rekening mee dat het niet over je lippen glijdt zoals een lippenbalsem, omdat het een matte lipstick is. Lijntjes van de lippen worden extra benadrukt. 
Pigmentatie: De pigmentatie is goed dekkend. Breng een paar lagen over elkaar aan voor een super dekkend resultaat.
Verpakking: Je betaalt wat voor de Long Last Soft Matte Lipsticks, maar daar krijg je wel een chique zilveren verpakking voor terug. Het voelt niet zwaar aan, maar wel stevig. 
Houdbaarheid: Matte Suede overleeft een maaltijd niet helemaal. 
Prijs: €23
Cijfer: ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 6/10. De lipstick doet niet precies wat Clinique beweert, waardoor de prijs-kwaliteit verhouding scheef is.


Clinique Long Last Soft Matte Lipstick in 45 Matte Crimson
Matte Crimson is een andere kleur uit de Long Last Soft Matte lijn van Clinique. Het is een klassieke rode kleur die bijna iedereen mooi staat. Wederom moet de lipstick mat maar comfortabel zijn op de lippen.

Aanbrengen: Het aanbrengen van Matte Crimson gaat lastig, omdat de lipstick niet heel nauwkeurig aanbrengt. Daarnaast valt elk foutje op, zoals bij elke rode kleur.
Pigmentatie: De pigmentatie is goed en dekkend. Toch is een tweede laag aan te raden als je een goede dekking wilt. 
Verpakking: Je betaalt wat voor de Long Last Soft Matte Lipsticks, maar daar krijg je wel een chique zilveren verpakking voor terug. Het voelt niet zwaar aan, maar wel stevig. 
Houdbaarheid: Matte Crimson is niet compleet mat en blijft daarom niet de hele dag op z'n plek zitten. Na een maaltijd moet je zeker even de kleur bijwerken. 
Prijs: €23
Cijfer♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥  ♥ ♥ ♥ 7/10. De lipstick doet niet precies wat Clinique beweert, waardoor de prijs-kwaliteit verhouding scheef is. Matte Crimson is kwalitatief wel beter dan Matte Suede.


MUA Lipstick in Shade 3

Het is de eerste keer dat we een lipstick van MUA testen en de eerste indruk is meteen goed. Een romige formule - weliswaar niet heel long lasting - waardoor de lipstick makkelijk is om aan te brengen. Shade 3 is een opvallende roze kleur die warm en donker genoeg is om tijdens koudere maanden te dragen. 

Aanbrengen: Ondanks de felle kleur brengt de lipstick netjes aan. Door de formule glijdt het zo over de lippen heen. 
Pigmentatie: De pigmentatie is erg goed. De kleur zit er in één keer prima op.
Verpakking: In vergelijking met de Clinique lipsticks oogt deze lipstick van MUA een stuk goedkoper, maar daar is de prijs ook naar. De verpakking is rond en zwart met zilveren details. Aan de onderkant zie je de kleur van de lipstick. 
Houdbaarheid: Door de romige structuur blijft de lipstick niet de hele dag zitten. Na eten en drinken is het handig om de kleur even bij te werken. 
Prijs: €3,49
Cijfer♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 8/10. Voor de prijs krijg je een goede creamy lipstick. De kleur is universeel en de pigmentatie is top. Het is een prima lipstick om uit te proberen als je houdt van opvallende lippen en/of een klein budget hebt! 


Pupa I'm Lipstick in Rossetto Colore Puro, #302

Wie graag felle lipkleuren draagt weet hoe vervelend het is als de lipstick niet goed blijft zitten. Daarom heeft Pupa de perfecte balans tussen olie en wax gevonden waardoor de lipstick makkelijk aanbrengt én goed op z'n plek blijft. De kleur op de foto is rood met een sterke oranje ondertoon. 

Aanbrengen: Het aanbrengen van de Pupa lipstick gaat makkelijk als je eerst een lipkwast gebruikt. Als je de lijnen uitgestippeld hebt is het makkelijk om de kleur aan te brengen vanaf de stick zelf. 
Pigmentatie: De pigmentatie is super. Deze kleur dekt snel en goed. 
Verpakking: De Pupa I'm Lipstick komt in een zilveren spiegelende verpakking die stevig aanvoelt. Qua vorm is de verpakking rond en plat tegelijk, wat het net wat interessanter maakt. 
Houdbaarheid: Deze lipstick blijft goed zitten, ook als je iets drinkt.
Prijs: €17,50
Cijfer♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 8/10. De kleur is mooi, de dekking is goed, het blijft goed zitten, alleen de prijs is minder aantrekkelijk. 


Clinique Chubby Stick Baby Tint in Coming Up Rosy

Nieuw van Clinique: Chubby Stick Baby Tint! De naam klinkt in ieder geval al erg schattig. Baby Tint is een nieuwe variatie op de Chubby Sticks. Het verschil? De pigmentatie is minder, zoals je op de swatch ziet. Coming Up Rosy is een frisse en koele roze kleur.

Aanbrengen: Het aanbrengen gaat erg makkelijk omdat je door de stick goed controle kunt houden.
Pigmentatie: De pigmentatie is niet geweldig. Of laten we zeggen, welke pigmentatie?!
Verpakking: Chubby Sticks zien er leuk uit. De verpakking is felroze met zilveren details.
Houdbaarheid: Het blijft net zo lang zitten als een lippenbalsem.
Prijs: €20
Cijfer♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 4/10. Als mega Chubby Stick fan ben ik teleurgesteld. Dit product is geen €20 waard, tenzij je een mega budget hebt en het niet erg vind om een luxe product te kopen.


NYX Soft Matte Lip Cream in Ibiza

NYX is eindelijk makkelijk verkrijgbaar in Nederland - bij V&D en Douglas - en één van de populaire producten is de Soft Matte Lip Cream. Het is een vloeibaar product dat mat opdroogt. De kleur Ibiza is zomers roze. 

Aanbrengen: Voor het aanbrengen heb je een spiegel nodig. De platte applicator maakt het in ieder geval wel gemakkelijker.
Pigmentatie: De pigmentatie is goed. Een laag is voldoende, twee lagen is nog beter.
Verpakking: Klein, rond en eenvoudig. Een goede verpakking! Pluspunten voor de matte, rubberachtige dop die doet denken aan NARS producten.
Houdbaarheid: De Soft Matte Lip Cream blijft zeker een paar uur op z'n plek, maar het geeft wel af. Na het eten moet je het wel even bijwerken.
Prijs: €6,99
Cijfer♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 8/10. De Soft Matte Lip Cream voelt prettig aan op de lippen en brengt ondanks de kleur redelijk makkelijk aan. De kleur past niet helemaal bij deze tijd van het jaar, maar verder is het een top product!


Pupa I'm Lipstick in 107
Bereid je mentaal voor op een boel Pupa swatches. Kleur 107 is de eerste die Girlscene's Renée laat zien. Het is een donkere roze tint die past bij deze tijd van het jaar. 

Aanbrengen: Deze 'English rose' kleur brengt makkelijk aan op de lippen. De stick blijft niet hangen op de huid, maar glijdt er goed over.
Pigmentatie: De pigmentatie is goed. Een laag is in principe voldoende. 
Verpakking: De Pupa I'm Lipstick komt in een zilveren spiegelende verpakking die stevig aanvoelt. Qua vorm is de verpakking rond en plat tegelijk.
Houdbaarheid: Qua formule zit de lipstick tussen romig en mat in. Het blijft redelijk goed zitten, maar niet de hele dag. 
Prijs: €17,50
Cijfer♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 7/10. De I'm Lipsticks van Pupa brengen makkelijk aan en de pigmentatie is top. Het enige minpuntje is de prijs.


Pupa I'm Lipstick in 205

Kleur 205 is de tweede die Girlscene's Renée laat zien. Het is peachy oranje kleur die goed staat bij meiden met een warme huid.

Aanbrengen: De stick glijdt goed over de lippen heen waardoor aanbrengen makkelijk is. 
Pigmentatie: De pigmentatie is iets minder dan de andere lipstick van Pupa, maar het is alsnog voldoende. 
Verpakking: De Pupa I'm Lipstick komt in een zilveren spiegelende verpakking die stevig aanvoelt. Qua vorm is de verpakking rond en plat tegelijk.
Houdbaarheid: Qua formule zit de lipstick tussen romig en mat in. Het blijft redelijk goed zitten, maar niet de hele dag. 
Prijs: €17,50
Cijfer♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 5/10. Het is niet een kleur die veel meiden mooi staat.


Pupa I'm Lipstick in 208

Dan kleur 208: zomers roze met een vleugje koraal. Deze kleur spat mooi van een donkere huidskleur af. 

Aanbrengen: De stick glijdt goed over de lippen heen waardoor aanbrengen makkelijk is. 
Pigmentatie: De pigmentatie is prima. 
Verpakking: De Pupa I'm Lipstick komt in een zilveren spiegelende verpakking die stevig aanvoelt. Qua vorm is de verpakking rond en plat tegelijk.
Houdbaarheid: Qua formule zit de lipstick tussen romig en mat in. Het blijft redelijk goed zitten, maar niet de hele dag. 
Prijs: €17,50
Cijfer♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 8/10. 208 is een kleur die veel meiden goed staan. Verder is de pigmentatie van deze lipstick precies goed.


Pupa I'm Lipstick in 307

Voor alle liefhebbers van juicy rood met een framboos ondertoon en gouden glitters is er '307' van Pupa. 

Aanbrengen: Breng de kleur aan met een lipkwast voor het beste resultaat. Regelrecht van de stick aanbrengen gaat slordig. 
Pigmentatie: De pigmentatie is goed. 
Verpakking: De Pupa I'm Lipstick komt in een zilveren spiegelende verpakking die stevig aanvoelt. Qua vorm is de verpakking rond en plat tegelijk.
Houdbaarheid: Qua formule zit de lipstick tussen romig en mat in. Het blijft redelijk goed zitten, maar niet de hele dag. 
Prijs: €17,50
Cijfer♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥  ♥ 9/10. 307 is anders dan de standaard rode lipstick, maar is wel een universele kleur. 


Pupa I'm Lipstick in 406

Een fellere lipkleur kan ook prima tijdens de koude maanden van het jaar. 406 van Pupa is fel, maar niet te zomers. 

Aanbrengen: De lipstick brengt prima aan. 
Pigmentatie: De pigmentatie is goed. 
Verpakking: De Pupa I'm Lipstick komt in een zilveren spiegelende verpakking die stevig aanvoelt. Qua vorm is de verpakking rond en plat tegelijk.
Houdbaarheid: Qua formule zit de lipstick tussen romig en mat in. Het blijft redelijk goed zitten, maar niet de hele dag. 
Prijs: €17,50
Cijfer♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 7/10. Opvallende kleuren moeten wel bij je passen voordat je de keuze maakt om een lipstick zoals 406 van Pupa aan te schaffen. ;-) 


Be Creative Intense Lipstick in Tease

Tease doet een beetje denken aan pompoen qua kleur met een parelmoerglans. 

Aanbrengen: De lipstick is romig en glijdt daarom makkelijk over de lippen heen. 
Pigmentatie: De pigmentatie is heel goed.
Verpakking: Be Creative heeft gekozen voor een strakke, matte verpakking. Mooi! 
Houdbaarheid: Een romige lipstick blijft niet de hele dag zitten. Dat geldt ook voor Tease van Be Creative. Werk daarom de kleur bij na het eten of drinken. 
Prijs: €14,43
Cijfer♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 5/10. Een parelmoerglans op de lippen laat iemand al snel ouder lijken. Daarnaast is de kleur voor de meeste meiden niet draagbaar en laat het je tanden geler lijken. Deze laten we aan ons voorbij gaan...

Welke kleuren vind jij het mooiste? Welke lipsticks wil jij uitproberen?

Pin je inspiratie in Pinbook

LOVE dit artikel
8 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

15 reacties

 • 4 jaar geleden Bluestpurple

  je oogkleur komt zo mooi uit bij deze kleuren.

 • 4 jaar geleden IDVSD

  jammer dat er niet wat meer wat donkerdere kleuren rood bij zitten

 • 4 jaar geleden Anne-Sophiexxx

  Veel meiden willen graag een review met meer lipstick onder de €10, zouden jullie misschien ook een keer het tegenovergestelde willen doen? Dus juist wat duurdere lipsticks? Dat zou ik echt heel gaaf vinden!

 • 4 jaar geleden P.S.

  @Eline, bij de douglas.

  Ik vind deze uitgebreide reviews zo fijn!

 • 4 jaar geleden Elinex

  waar verkopen ze het merk NYX?

 • 4 jaar geleden I'm that girl

  Mijn budgettoppers zijn MUA en Catrice lipsticks. Als ik zin heb om veel uit te geven koop ik het liefst MAC.

 • 4 jaar geleden Kopjechino

  Ik vind wel dat je mooie, scherpe foto's hebt gemaakt Renee! Soms lijkt het wel met een mobiel gemaakt. En heel uitgebreid!

 • 4 jaar geleden Sapphire

  Jammer dat er geen herfstkleuren bij zitten! Maar weer een lekkere uitgebreide review hoor Renée! ☺️

 • 4 jaar geleden Eiau

  Ik had ook donkerdere kleuren verwacht.

 • 4 jaar geleden Pinguin

  Ik vind dit niet echt herfst kleuren, had toch verwacht dat er wat donkere bordeaux kleuren bij zouden zitten

 • 4 jaar geleden LOVETRULY

  Jammer dat die van Pupa zo duur zijn

  Die van NYX vind ik echt mooi!

 • 4 jaar geleden Hester

  Ik vind ze allemaal niet zo geweldig, haha. Een beetje sheer ofzo, ik zie ze zelf liever wat dekkender.

 • 4 jaar geleden ---

  pupa 107 is heel mooi! Maar allemaal wel duur :/

 • 4 jaar geleden Pann

  Eens met Demons!

  Maar vind dat Pupa #302 je echt ontzettend goed staat! Echt mooi

 • 4 jaar geleden Demons

  Ik had graag wat meer lipsticks gezien onder de 10 euro. Ik heb echt een laag budget maar hou van lipstick, misschien een low budget makeup artikel voor de volgende keer?

 1. 1