Lifestyle

Girlscene Island: de laatste update & 5 speeltips

Een heel nieuw leven op een zonnig eiland, maar mét je vrienden en familie. Dat klinkt ideaal, toch? In het echte leven kan je niet zomaar je leven omgooien, maar dat kan wel in een spelletje. De redactieleden leven inmiddels al een tijdje op Girlscene Island. In het vorige artikel schreven we dat er misschien wel iets was tussen Emma en Daan, maar dat is toch een beetje anders gelopen… Verder zijn er nóg meer gebouwen geopend en is er een nieuwe functie waarmee exclusieve spullen en kleding kunt krijgen. Lees er alles over in deze laatste update én de redactie deelt vijf speeltips met je!

Op de redactie zijn we geen flinke gamers. Niet omdat we niet van spelletjes houden, maar vooral omdat we er geen tijd voor hebben. De meeste spelletjes nemen behoorlijk wat tijd in beslag wil je een beetje verder in het spel komen. In de winter is dat niet zo erg, maar in de zomer wil je toch liever buiten zijn om van het weer te genieten.

Tomodachi Life is een perfect spelletje voor in de zomer en voor meiden met tijdgebrek, want je hoeft het niet uren achter elkaar te spelen om een level omhoog te gaan of nieuwe dingen vrij te spelen. Bovendien kun je de Nintendo 3DS makkelijk meenemen en kun je het overal spelen waar je wil: op het vliegveld, in de trein, in de tuin, et cetera. Op de redactie spelen we Tomodachi Life vooral in de pauze of even snel na werktijd. Gewoon, om even te kijken hoe het gaat op Girlscene Island.

Vijf speeltips van de redactie:
1. Bij elke game zit een code voor een gratis welkomstversie van de game, dit is een uitprobeerversie en geen volledige versie van de game. Geef deze aan een vriend of vriendin (die een Nintendo 3DS of 2DS heeft) om gratis uit te proberen.
2. Voeg minimaal zes Mii personages toe zodat er lekker veel te beleven valt op je eiland. Je kunt je vrienden, familie of klasgenoten toevoegen om het extra leuk te maken. Ook leuk: als je iemand tijdens de vakantie ontmoet, kun je hem of haar namaken in de game en zo kun je diegene mee naar huis nemen in Tomodachi Life! 
3. Zet je streetpass aan om exclusieve goodies en kleding te krijgen. Door het aanzetten van street pass kun je leuke spulletjes van andere spelers ontvangen. Dit gebeurt zodra je de haven hebt vrijgespeeld. In de haven komen bootjes van andere spelers aan met goederen, denk bijvoorbeeld aan een caveman outfit of een zonnebril. Daarnaast stuurt Nintendo ook af en toe via Spotpass een nieuw product toe. 
4. Laat je Mii's met elkaar trouwen en kinderen krijgen! Zo ontstaat er een hele familie op het eiland. Super leuk om de Mii's te zien opgroeien en te bepalen hoe hun leven verder gaat. 
5. Laat je opgegroeide Mii op avontuur gaan zodat hij of zij andere spelers kan bezoeken. Het werkt namelijk zo: als er een baby in de game is geboren zullen de ouders zodra de baby is opgegroeid je voor de keuze zetten. Laat je deze jonge inwoner van jouw eiland op reis gaan? Of krijgt hij een eigen kamer in het appartementencomplex op het eiland? Zodra er iemand op avontuur gaat zal hij niet meer terugkeren, maar andere spelers bezoeken. Dat betekent ook dat als andere spelers hun jonge inwoners op reis sturen deze bij jou op bezoek kunnen komen (ook via Streetpass). Na een tijdje zal er een camping openen op jouw eiland en dat is het moment dat er reizigers langs kunnen komen.

Dit is alweer de allerlaatste update, maar zeker niet de saaiste! Want er is in de tussentijd veel gebeurd. 

Somebody is in love!
We hadden verwacht dat Emma en Daan verliefd zouden worden, maar dat is toch een beetje anders gelopen. Toen we het spel opstartten, troffen we een verliefde Mii aan. En die verliefde Mii was Renée! Zij is namelijk super verliefd op Daan. Renée wil haar verliefdheid van de daken schreeuwen en vraagt ons om daarmee te helpen. Hoe moet ze het zeggen? En waar? En wat moet ze in hemelsnaam aan?! Er worden serieuze voorbereidingen getroffen om alles zo goed mogelijk te laten verlopen. 

Yay: de eerste relatie
Renée en Daan spreken af op het strand. Renée is heel zenuwachtig, maar toch vertelt ze Daan dat hem al een tijd leuk vindt. Daan reageert heel positief. Yaaay, de twee zijn een stel! Hoe leuk is dat, de allereerste relatie op het eiland. 

Sterke concurrentie
Super leuk dat twee Mii's nu een 'special somebody' hebben, maar er is nog geen échte belofte gemaakt. Daan is een flirt en heeft het ook gezellig met andere Mii's. Zo heeft Daan toegegeven dat hij eigenlijk wel een beetje jaloers is als Emma met een andere Mii afspreekt en we betrappen Danique erop dat ze stiekem droomt over Daan! Oei, Renée mag zich best een beetje zorgen maken. 

New in town
Natuurlijk zijn er ook weer nieuwe dingen in de stad gekomen. Zo is er een pretpark bijgekomen, maar ook een ranking board waarin je kunt zien wie de gelukkigste en populairste eilandbewoner is én er is een gebouw waarin je kunt kijken welke eilandbewoners een match zijn. Danique en Bas zijn een match, Emma en Bas wat minder. 

Emma de matchmaker
Emma heeft een vraag voor ons: is het niet leuk als Bas -de nieuwste eilandbewoner- ook een 'special someone' krijgt? Ze heeft een plan om Danique aan Bas te koppelen. Daar willen we maar wat graag aan meedoen! Emma regelt een date en bespiedt ze stiekem om te kijken hoe het gaat. Bas en Danique spreken op het station af om naar de kermis te gaan. De date was leuk, maar de twee besluiten om toch vrienden te blijven. Jammer!

Nog veel meer avonturen
Dit is wat wij tot nu toe hebben meegemaakt, maar er valt nog veel meer te beleven met Tomodachi Life. Zo kunnen Mii's trouwen en kinderen krijgen, dat willen we wel een keertje meemaken! Wij gaan dus wel even verder spelen…

Wil jij ook je eigen eiland hebben en je eigen avonturen beleven? Op Nintendo's website vind je alle informatie, de game is nu verkrijgbaar in winkels als Bart Smit.

Wil jij Tomodachi Life ook mee op vakantie? Heb jij het wel eens gespeeld? Wat lijkt jou het leukst van het spel? 

*Dit is een gesponsord artikel