News

Uit Amsterdam vertrokken vliegtuig stort neer in Oekraïne

In de loop van deze zonnige dag, is er verdrietig nieuws binnengekomen. Een vliegtuig dat vertrokken is uit Amsterdam, is nooit aangekomen op de plaats van bestemming. Het vliegtuig is neergestort in Oekraïne. Het gaat om een vlucht van Malaysia Airlines naar Kuala Lumpur met 280 passagiers en vijftien bemanningsleden aan boord… 

Elke dag stijgen er duizenden vliegtuigen op en die komen bijna altijd aan op de plaats van bestemming. Helaas gaat het ook wel eens mis en dan ook echt goed mis. Helaas is er ook vandaag zo'n verdrietig bericht binnengekomen: een vliegtuig dat vertrok uit Amsterdam is neergestort. 

Een Maleisisch vliegtuig dat vertrok van Schiphol is nooit aangekomen op bestemming Kuala Lumpur. Het vliegtuig is neergestort op Oekraïens grondgebied, niet ver van de Oost-Oekraïense stad Donetsk. Een woordvoerder van Malaysia Airlines heeft tegenover Sky News bevestigd dat er een "incident" heeft plaatsgevonden aan boord van een van de vluchten van de maatschappij. 

Het nieuws is nog niet bevestigd door autoriteiten, dat gaat hoogstwaarschijnlijk later op de avond gebeuren. NRC meldt dat het om een vliegtuig met vluchtnummer MH017 zou gaan, dat vandaag om 12:30 uur vertrok van Schiphol. 

Hoe dit precies heeft kunnen gebeuren, hoeveel doden, gewonden en overlevenden er zijn is nog niet bekend. In de loop van de avond horen we waarschijnlijk meer details. 

Update: Een adviseur van de Oekraïense regering heeft tegen Interfax gezegd dat alle inzittenden zijn omgekomen.

Wij wensen de familieleden en dierbaren van de slachtoffers heel veel sterkte…

Bron: nu, nrc, nos

Must reads 👀