Fashion

Van zomer naar herfst garderobe

De zomer is officieel over en daarom bereiden we ons voor op de koelere herfstmaanden. De seizoensverandering vraagt om andere aanpak en daarom ook om een andere garderobe. Tijd om je kast eens goed uit te mesten en het weer zorgvuldig in te delen met je favoriete herfst items, net zoals je doet als je van de winter overgaat op de lente! Lees snel verder.

Korte broeken-weer is zo goed als voorbij en daarom is het nu een goed moment om je kast opnieuw in te delen. Zomerkleding eruit (of naar achteren verplaatsen) en herfst kleding erin. Tijd voor een nieuwe garderobe!

Kleuren
De neonkleuren zijn misschien too much tijdens de herfst. Voor meiden die van donkere kleding houden is de herfst wél een goed seizoen, want niemand die je raar aankijkt als je een compleet zwarte outfit draagt! Bruin, blauw en zwart zijn prima om je zomergarderobe te transformeren in een passende herfstgarderobe. Maar hul je niet alleen in donkere tinten, want off white kan dit seizoen ook heel mooi staan. 

Kleuren die je nu spot op de catwalk: paars, geel, grijs, kobaltblauw, koningsblauw, camel, crème, fuchsia, groen en (baksteen) oranje.

Schoenen
Dé manier om je outfit een andere twist te geven is door een ander paar schoenen uit te kiezen. Slippers vervangen door een paar oxford schoenen geven je outfit meer een herfst gevoel dan een zomerse vibe.

Wil je de trends bijbenen? Dit najaar draait het vooral om schoenen met een punt of een rechte, bijna vierkante neus. Het liefst van mooi leer. En als het aan Chanel ligt dragen we ook in de herfst een felgekleurde sneaker, wat goed nieuws is voor meiden die van comfortabel houden. 

Panty
Ben je zo dol op dat ene jurkje dat je kocht in de zomer en kan je het in principe ook prima dragen in de herfst? Geen probleem. Draag er dan een panty onder en je zomer outfit is ineens een herfst outfit geworden! Een zwarte panty is dus onmisbaar op deze momenten.

Sjaal
Een nadeel van de herfst is dat het weer en de temperatuur van tevoren niet altijd even goed in te schatten zijn. Dat de zon schijnt betekent namelijk niet automatisch dat je met een open jasje naar buiten kan. Neem daarom het zekere voor het onzekere en zorg dat je altijd een sjaal bij je hebt. Het geeft warmte én creëert een speelsere look. 

Laagjes
Er is één seizoen geschikt om laagjes te dragen en dat is de herfst! Laagjes staan super goed als je het mooi combineert. Kies daarom voor verschillende stoffen, structuren en zelfs prints als je daar zin in hebt. Trek eerst de lichte en dunne stoffen aan en kies voor dikkere stoffen voor de lagen die je daaroverheen aantrekt. Op die manier zie je er niet uit alsof je met een dikke sweater jezelf in een jasje probeert te krijgen. Wat je ook kunt doen is een tailleriem omknopen als je het gevoel hebt dat je jouw vormen verliest door de lagen kleding. 

Stoffen
Eindelijk is het weer mogelijk om zachte en fluffy stoffen te dragen! De zomer draait onder andere om katoen, omdat die stof beter ademt. Maar in de herfst heb je veel meer keuze. Denk naast de standaard stoffen aan leer, zijde, wol, nepbont en zelfs kant als je een sexy touch aan je outfit wilt geven. 

Onmisbaar zijn leren jacks, oversized jassen, denim en dikkere materialen zoals wollen truien en vesten.  

Blazers
Een zomers T-shirt of topje is in veel gevallen nog hartstikke draagbaar in de herfst. Maar wederom draait het erom dat je het goed combineert. Droeg je het in de zomer met een kimono? Vervang die dan door een blazer. Hierdoor maak je de outfit meer geschikt voor deze tijd van het jaar. Daarnaast houdt het je gedurende de dag een stuk warmer!

Wat zijn jouw tips om je garderobe herfst proof te maken?

Pin je favoriete herfst trends in Pinbook