News

Trend: behaarde benen

Nu het warm genoeg is voor blote benen, grijpen we allemaal massaal naar het scheermes. Het is namelijk al jaren not done voor vrouwen om met behaarde benen over straat te gaan. Maar waarom eigenlijk? Dat vragen duizenden vrouwen zich af. Zij zijn trots op hun behaarde benen en weigeren het te ontharen. Sterker nog, ze delen foto's van hun benen op Tumblr. Bye bye, scheermes!   

Over het algemeen zijn er maar weinig vrouwen die hun benen niet ontharen. De norm is nu eenmaal om gladde benen te hebben. Misschien hoor je bij de lucky ladies die gezegend zijn met weinig of licht beenhaar en hoef je niet te ontharen, maar de rest moet er toch aan geloven. 

Toch zijn er ook vrouwen die niet aan de norm willen voldoen. Want als je erover nadenkt is het eigenlijk best raar dat we onze benen moeten scheren, het is toch natuurlijk? Die haren zitten er niet voor niks, zou je denken. Deze vrouwen laten hun beenhaar lekker staan. Want waarom moet je eigenlijk aan deze sociale verwachtingen voldoen? 

Inmiddels hebben duizenden vrouwen een foto van hun behaarde benen gedeeld op de Tumblr-pagina 'Hairy Legs Club'. Er is een echte trend ontstaan! Vrouwen zeggen 'nee' tegen het scheermes en hars, ze laten hun haren lekker zitten. Sarah, bedenker van de Tumblr-pagina, schrijft: "Deze blog is voor vrouwen met behaarde benen. Let our legs be the champions!"

Vrouwen op de blog steunen elkaar in hun keuze om niet te ontharen. Swankifield, een 21-jarige vrouw die regelmatig blog op de Tumblr-pagina, schrijft: "Ik ben zo blij dat ik me niet meer schaam voor mijn lichaamshaar!" De blogger vertelt aan MailOnline dat de andere foto's haar helpen om zich zelfverzekerd te voelen: "Toen ik stopte met scheren, duurde het even voordat ik me er prettig bij voelde. Door het zien van andere foto's ben ik zelfverzekerd geworden. Ik ben zo blij dat ik niet meer verplicht ben om iets te doen wat ik eigenlijk helemaal niet wil." 

Een greep uit de vele foto's die zijn geupload op de 'Hair Legs Club' pagina: 


"My glorious hairy legs (the hairiest in the family – I’m so proud!)"


"Take pride in every little hair about you, if you choose"


"I really love my baby hairs!"


"My legs look awesome and I can totally do this!"


"Hairs are a part of myself, why the fuck would I remove that for me?"


"My legs 🙂 they are so soft. I dream of a world where women can just refer to shaved/hairy legs as just legs and there does not need to be a distinction that implies it is specifically different. All legs, all styles! Just fabulous."


"Leg hair, don’t care"


"I absolutely love my virgin hairy legs, I’m 21 now, never shaved my legs."


"Hairy and sassy!"


"I feel better about myself since I stopped shaving and I'm not going to let other people police my body"


"Hairy legs on holiday"

Wat vind jij ervan dat steeds meer vrouwen met behaarde benen rondlopen? Geef je ze gelijk of vind je het vies en moeten ze maar snel het scheermes erbij pakken? 

Bron: Dailymail
Bron beeld: Tumblr

Must reads 👀