Lifestyle

Leesvoer dat je zeker gelezen moet hebben

30

Tegenwoordig zitten we maar wat vaak op onze mobieltjes, iPads of laptops en verdwijnen we nooit meer met onze gedachten in een goed boek. En als we het doen, dan raken we snel weer afgeleid door een berichtje op WhatsApp, of doordat je je bedenkt dat je nog een serie af moet kijken. Maar voor deze boeken leg je zeker weten al je mobiele apparatuur even opzij, zodat je even helemaal wegdrijft in je eigen fantasie.


Bron

Markus Zusak - De Boekendief
De Boekendief speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog in Duitsland. Liesel zit bij haar broers graf als ze een doodgravershandboek vindt en raakt hierin helemaal verdiept. Met behulp van haar pleegvader leert ze lezen en schrijven, waardoor ze al snel overal boeken vandaan probeert te halen: van de boekenverbrandingen tot bibliotheken. Tot het pleeggezin van Liesel een jood verbergt in de kelder en er een nieuwe wereld voor haar open gaat. 

Je koopt dit boek voor slechts €4,99 op bol.com!


Bron

Colleen Hoover - Sterrenhemel
Sky moet nooit huilen, ze vindt dat de wereld niet uit happy endings bestaat en ze wordt ook nooit verliefd. Tot ze een jongen leert kennen, die honderden gevoelens in haar losweekt. Zou Sky haar regels moeten herschrijven? Of behoudt ze haar regels? 

Sterrenhemel kost €9,99 op bol.com.


Bron

Cecelia Ahern - Zo Word Je Verliefd
Op een avond lopen Christine en Adam elkaar tegemoet. Terwijl Adam klaar staat om te springen en zichzelf van het leven wil beroven, probeert Christine hem te overtuigen het niet te doen. Ze maakt met hem een afspraak: ze krijgt twee weken de tijd om hem te overtuigen dat zijn leven de moeite waard is en dat hij zichzelf niet van het leven moet roven.

Voor 'Zo Word Je Verliefd' betaal je op bol.com €19,95.


Bron

James Worthy 
De Nederlandse schrijver James Worthy staat bekend om zijn heftige verhalen en zo ook met het boek 'James Worthy'. Bij het lezen van dit boek zul je lachen van herkenbare momenten, maar vooral ook schaamtelijke momenten waarvan je zelf ook ongemakkelijk wordt en moet grinniken, terwijl je om je heen kijkt of niet iemand met je meeleest. 

Op bol.com betaal je €6,99 voor James Worthy.


Bron

Morgan Matson - Since You've Been Gone (Engels)
Emily en Sloane zijn beste vriendinnen, maar op een dag verdwijnt Sloane en is er geen enkel spoor van haar te vinden op een to-do list na. Emily denkt dat als ze de punten op de to-do list afwerkt, haar vriendin weer terugkomt. Zoals met een vreemde zoenen, naakt zwemmen of dansen tot zonsondergang. Zolang de punten op het lijstje maar deze zomer zijn afgewerkt en haar beste vriendin Sloane terugkomt. 

Since You've Been Gone kost €9,99.


Bron

Haruki Murakami - Norwegian Wood
Ben je niet van de typische romans, maar houd je eerder van een apartere roman? Lees dan Norwegian Wood van Haruki Murakami. Eén van de bekendste schrijvers uit Japan die bekend staat om zijn rijke fantasie. Norwegian Wood vertelt het verhaal van een studerende jongen, genaamd Toru, die verliefd wordt op de vriendin van zijn beste vriend. Zijn beste vriend is echter overleden, waardoor Toru met veel vragen kampt en steeds meer leert over het leven en de liefde.

Norwegian Wood kost €15,-.


Bron

Helen Fielding - Bridget Jones: Mad About A Boy
De vrouw van wie we allemaal houden is terug van weggeweest! Bridget Jones keert terug in deel drie van de boekenserie en beleeft weer veel avonturen. Terwijl ze haar sexappeal probeert te behouden, blijft Bridget het moeilijk vinden om alle lekkernijen te weerstaan. De Girlscene-redactie kan dan ook niet wachten tot dit deel verfilmd wordt en we weer hilarische momenten zien van Bridget Jones en haar oma ondergoed!

Bridget Jones: Mad About A Boy kost €19,95.


Bron

Jill Mansell - Rozengeur en Zonneschijn
Als je in de winkel op zoek bent naar een leuk boek, zie je standaard ook een boek van Jill Mansell er tussen staan. Je oog kijkt er nou eenmaal naar dankzij de leuke covers. Nu heeft de schrijfster weer een nieuw boek, genaamd 'Rozengeur en Zonneschijn'. Het boek vertelt een verhaal over fotografe Sophie, die haar volledige liefdesleven aan de kant schuift, omdat het eerder al bijna fataal afliep. Tot ze de nieuwe eigenaar van een hotel ontmoet en hij haar betrapt op skinny dippen. Schuift Sophie haar verleden aan de kant? Of laat ze de jongen voor wat het is? 

Het boek van Jill Mansell kost €19,95


Bron

Veronica Roth - Opstand
Deel één van de boekenreeks is al verfilmd en werd een megahit, maar er zijn nog een paar delen te gaan en hoe cool is het om van tevoren al te weten wat er gebeurt, zodat je het kunt vergelijken met de film wanneer je deze in de bioscoop ziet? 

Terwijl Tris nog rauwt om de dood van haar ouders en Will, vinden er grootse ontwikkelingen plaats bij de Eruditie. Tris gaat de strijd aan tegen de Eruditie en zet daarmee haar overgebleven dierbaren op het spel, zoals Tobias waarmee ze een relatie heeft. Dankzij heftige ontdekkingen moet Tris accepteren wie ze is en dat ze afwijkt van haar medemens, hoewel ze daarmee wellicht dierbaren zal verliezen. 

Opstand kost €15,-.


Bron

Gayle Forman - If I Stay
Twilight fans zullen dit boek zeer waarschijnlijk kunnen waarderen, dat is wat de krant USA Today zegt over het boek If I Stay. Het boek vertelt het verhaal van Mia die voor een belangrijke keuze staat. Kiest ze voor haar eerste liefde, muziek, en laat ze daarmee haar vriendje, familie en vrienden achter? Of blijft ze bij haar geliefden? Maar dan gebeurt er tijdens een ritje met haar familie iets, waardoor Mia geen keuze meer heeft en het leven totaal anders verloopt dan gepland. 

If I Stay kost €10,49

Nu kun je de meeste boeken gemakkelijk en snel bestellen op Bol.com, maar de boeken vind je ook bij de meeste boekhandels als Venstra, V&D, Bijenkorf of Libris. 

Welk boek ga jij zeker weten lezen? 

Zet je lievelingsboek op Pinbook!

LOVE dit artikel
45 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

30 reacties

 • 5 jaar geleden Iris

  ik heb de boekendief al een tijdje op de plank staan (wel in het engels) maar nog geen tijd gehad om te lezen, want ik ben nog bezig met A Song of Ice and Fire (3e boek nu haha)

  Ik vind ook dat Thirteen Reasons Why van Jay Asher in dit rijtje thuis hoort. Echt een prachtig boek.

  En als je van crime/detective houdt: The Cuckoo's Calling en The Silkworm van Robert Galbraith (J.K. Rowling). Heel anders dan Harry Potter maar het zijn echt goed geschreven boeken over detective Cormoran Strike.

 • 5 jaar geleden Cassy

  oke, ik moet gewoon even kwijt dat Since You've Been Gone eeeen geweldig boek is. Heb hem binnen 2 dagen uitgelezen en ben gelijk aan Amy And Roger's Epic Detour begonnen ( Van Dezelfde Schrijfster ) die heb ik inmiddels ook al uit. Kortom ze kan geweldig schrijven

 • 5 jaar geleden Sanne

  Norwegian Wood

 • 5 jaar geleden HappyGirl123

  Wat ook echt in dit rijtje thuis hoor is: the Vampire Diaries! Die ben ik op dit moment aan het lezen. Wat een leuk boek!

 • 5 jaar geleden Mariska Naessens

  Jammer van de spoiler.. Maar ga wel James worthy eens lezen

 • 5 jaar geleden romyy

  - Zo word je verliefd

  - since you've been gone

  - James worthy.

  Deze wil ik en ga ik denk ik zeker lezen !!!!

 • 5 jaar geleden Manouk

  Alle boeken van Helen Vreeswijk zijn trouwens ook te gek! Zelfs voor degene onder ons die niet echt van lezen houden of afvallen bij dikke boeken.. Je leest ze zo uit! En nog waargebeurd ook, zo mooi

 • 5 jaar geleden Sanne_

  Leuke boeken!

 • 5 jaar geleden Sharon

  Since You´ve Been Gone wil ik erg graag lezen, maar De Boekendief staat ook nog steeds op mijn lijstje!

 • 5 jaar geleden AnnaFS

  Geen Weeffout in Onze Sterren? Yayay Opstand & Boekendief zijn zo leuk!

 • 5 jaar geleden Cassy

  Had gisteren Since You´ve Been Gone besteld bij bol.com en vandaag zag ik toevallig deze lijst

 • 5 jaar geleden Manouk

  De boekendief.. Helemaal mee eens! Je MOET ook de film hebben gezien, wauwie!

 • 5 jaar geleden JustLaura

  aii grote hele grote spoiler van Divergent als je Insurgent (opstand) nog niet gelezen hebt

 • 5 jaar geleden Mint

  Norwegian Wood is erg goed, is ook een film van Opstand is ook een goed boek, de rest ken ik niet.

 • 5 jaar geleden Depp.

  oehh er zitten superleuke tussen!

  nog een leuke:

  Misery - Stephen King

 • 5 jaar geleden Marlot

  Lekkere spoiler zeg, bij Opstand. Voor de rest wel leuke boeken die ik weer aan mijn lijstje ga toevoegen!

 • 5 jaar geleden Blair

  Ik heb If I Stay al jaren geleden gelezen, er zijn ook vervolgen. Ontroerend boek, aanrader!

 • 5 jaar geleden dreamxo

  Norwegian Wood en Zo word je verlieft komen op m'n lijstje. If I stay is een prachtig boek! Van mij mogen dit soort artikelen vaker!

 • 5 jaar geleden mir

  Norwegian Wood is echt een aanrader! prachtig...

 • 5 jaar geleden PerfectHeaven

  since you've been gone lijkt me echt een leuk boek! is die engels of nederlands?

 • 5 jaar geleden ''Always''

  De boekendief is echt een geweldig boek! De andere boeken van Markus Zusak zijn ook super mooi.

 • 5 jaar geleden Bagliore

  @Eloquence. ze zeggen dat het dezelfde schrijfstijl is en als je van twilight houd je ook hier van zult houden, dat is iets anders dan dat het verhaal exact hetzelfde is...

 • 5 jaar geleden eloquence.

  Waarom heeft If I Stay te maken met Twilight? Waarom een tweede boek uit een serie? Waarom enkel ebooks zonder vermelding daarvan? Ach ja, dit is toch enkel om geld te verdienen met de links.

 • 5 jaar geleden xXdreamerxX

  de laatste lijkt me een goed boek en de eerste

 • 5 jaar geleden Hester

  Sterrenhemel, Zo word je verliefd, James Worthy, Since You've Been Gone, Norwegian Wood en If I Stay lijken me echt tof! Goede tips Alleen jammer dat boeken van dit soort lijstjes vaak niet in mijn bieb staan...

 • 5 jaar geleden Yisha

  If I Stay is echt een aanrader! In september komt de film ervan uit, dus als je zo iemand bent die eerst het boek wil lezen voordat je de film kijkt moet je opschieten :P

 • 5 jaar geleden Renate

  ik zal kijken in de winkels haha

 • 5 jaar geleden Liah

  De boekendief is zo mooi! moet je inderdaad echt gelezen hebben

 1. 1