News

Shocking: dit is ‘s werelds zieligste dier

Dit is Arturo, een ijsbeer. Je zou denken dat hij in een koud gebied als Alaska woont, maar in plaats daarvan woont Arturo in Argentinië waar het maar liefst 40 graden is. Op shockerende foto's is te zien dat de ijsbeer er vreselijk aan toe is. Arturo heeft het niet alleen veel te warm, hij is ook depressief na het overlijden van zijn vriend Pelusa. Kan de ijsbeer gered worden?

Je bent vast wel eens naar een dierentuin geweest, kijken naar dieren die je anders misschien nooit zou zien. Over het algemeen kunnen we zeggen dat deze dieren in gevangenschap goed worden behandeld, maar dat is helaas niet overal zo. Na het opduiken van vreselijke foto's van ijsbeer Arturo, wordt er actie gevoerd om hem te laten overplaatsen. 

De foto's van Arturo zijn zo hartverscheurend om te zien, dat hij uitgeroepen is tot 's werelds zieiligste dier. Al 20 jaar woont hij in de Mendoza Zoo in Argentinië. De ijsbeer moet leven in een kleine ruimte met temperaturen die oplopen tot 40 graden. En dat terwijl ijsberen horen te leven in grote en koude gebieden! Daarnaast moet hij het doen met een klein zwembadje van slechts 50 centimeter diep met water dat allesbehalve ijskoud is. 

Alsof dat nog niet erg genoeg is, is Arturo ook nog eens depressief. Zijn maatje Pelusa is twee jaar geleden overleden en sindsdien heeft hij niemand meer van zijn eigen soort gezien. De 29-jarige ijsbeer vertoont hierdoor abnormaal gedrag, zo beweegt hij zijn hoofd van links naar rechts en laat hij zijn tanden zien, terwijl hij heen en weer loopt. 

Actievoerders doen er alles aan om Arturo te laten overplaatsen naar een dierentuin in Canada, een plek die het meest lijkt op zijn natuurlijke leefomgeving. De ijsbeer zou vijf maanden geleden bijna gaan verhuizen, maar de Mendoza Zoo heeft dat tegengehouden. Volgens de dierentuin was hij te zwak om een tweedaagse trip te overleven. Tegenstanders claimen dat dit onzin is en dat ze hem helemaal niet hebben onderzocht om dat te kunnen zeggen.

De actievoerders geven niet op, Greenpeace heeft inmiddels 160.000 handtekeningen verzameld en ook zangeres Cher deed een oproep via Twitter om hem te laten redden. "Ik kom uit Mendoza, ik weet hoe heet de zomer is. Het kan niet anders dan dat Arturo last heeft van de hitte. Hij ziet er zo zielig uit, hij heeft pijn. Stel je maar eens een ijsbeer in de woestijn voor met een zwembadje van 50 centimeter diep. Het is heel erg om een dier zo te zien", aldus een actievoerder. 

Bekijk de hartverscheurende foto's hieronder:

In dit filmpje kun je zien hoe erg Arturo er aan toe is (schokkende beelden voor dierenliefhebbers): 

Watch on YouTube

Wat vind jij van Arturo en zijn leefsituatie? Hoop jij dat hij snel wordt overgeplaatst? 

Bron: dailymail
Bron beeld

Must reads 👀