Lifestyle

Irritante en herkenbare fietsgewoontes

Het komt maar al te vaak voor dat je onbewust in gedachten dingen roept naar die persoon voor je op de fiets, want diegene fietst o zo langzaam en jij hebt nou eenmaal haast. Of wanneer iemand voor je fietst de rest van het verkeer tegenhoudt, omdat diegene even op zijn mobiel moet kijken. En zo zijn er nog genoeg irritante fietsgewoontes die je maar al te vaak meemaakt. Klinkt dit bij jou ook zo bekend in de oren? Lees dan snel verder!

Maar al te vaak zit je op de fiets en is er niks aan de hand, maar je hebt soms van die momenten dat je je ergert aan iemands manier van fietsen. Girlscene zette de meest herkenbare voor je op een rij! 

#1 De Slowpoke
Niets is frustrerender dan langzame fietsers. Vooral op een pad waar je er ook niet langs kunt en dat terwijl je heel veel haast hebt en ergens op tijd moet zijn. Wil diegene a.u.b. even wat sneller gaan fietsen?

#2 Inhalen
Als je op de fiets zit en je wil het liefst iemand inhalen, dan gebeurt dat meestal op een gemakkelijke manier. Tot je bij een stoplicht moet stoppen en diegene, die je zojuist hebt ingehaald, naast je komt te staan. Waarop vervolgens het licht op groen springt en diegene je weer inhaalt. Dit ga je niet menen…

#3 Afsnijden
Terwijl jij heerlijk je weg naar huis fietst en een beetje zit te dromen met muziek op, komt daar ineens iemand voorbij fietsen die ook meteen rechtsaf wil slaan en je daardoor eens even goed afsnijdt. Lekker gevaarlijk.

#4 Mobieltjes
Er rijdt iemand voor je als een slak en dat komt maar door één ding: diegene zit heerlijk op zijn of haar mobiel! Ten eerste super gevaarlijk voor je medefietser en ten tweede heel irritant. Ga even langs de kant staan, zeg wat je wil zeggen op WhatsApp en fiets weer door. It's as simple as that!

#5 Afslag aangeven
Vrijwel niemand geeft meer een richting aan als je naar rechts of links moet, maar als iemand anders het niet doet en vanuit het niets afslaat, zeg je het liefst bepaalde woorden die je er gelukkig niet uit krijgt. En het is ook nog eens heel gevaarlijk!


Bron

#6 Fietsers die blijven plakken
Terwijl je lekker op de fiets zit, merk je ineens dat er iemand naast je fietst en dat diegene ook blijft plakken. Heel leuk en aardig, maar je fietst niet voor niets met een koptelefoon op in je eentje…

#7 Wielrenners
Misschien wel het meest irritante is wanneer wielrenners denken dat het fietspad van hen is en dus echt niet aan de kant gaan voor je, waardoor jij half in de bosjes uit de weg moet voor de horde met wielrenners, die in een razend tempo voorbij racen. 

#8 Onverwachte fietsers
Als je een beetje verdwaald raakt in gedachten, is niets schrikwekkender dan wanneer er onverwacht een fietser met hoge snelheid langs je fietst. Je zou er bijna een hartaanval van krijgen.

#9 Quatro
Wat ook heel irritant is, zijn mensen die met zijn vieren het hele fietspad bezet houden, waardoor jij er niet langs kunt. 

#10 Fietsers.. zucht
Als je een andere fietser inhaalt, merk je weleens dat diegene uit het niets ineens sneller gaat fietsen op het moment van inhalen. Waardoor je dus de weg bezet houdt en maar weer snel achter diegene gaat fietsen. Tot diegene weer wat langzamer fietst en dit proces zich dus herhaalt tot diegene een afslag neemt. Zucht…

Het grappige is dat vrijwel iedereen weleens één van de bovenstaande dingen doet tijdens het fietsen, of dat nou bewust of onbewust is, maar we hebben het alleen door als wij zelf gehinderd worden. 

Wat irriteert jou het meest als je aan het fietsen bent? 

En zit je al op Pinbook?