Lifestyle

De grootste, herkenbare festival ergernissen

Je staat met je gezicht heerlijk in het warme zonnetje terwijl je luistert naar de muziek die op het festival gedraaid wordt. Met een drankje in je hand en samen met je vriendinnen heb je de leukste tijd van je leven. Tot er een groepje jongens voorbij loopt en tegen je aan botst, waardoor je drankje over je outfit heen komt. Fijn, daar gaat je schone outfit! Maar er zijn nog veel meer irritante momentjes die je maar al te vaak meemaakt als je op een festival staat. Daarom zet Girlscene ze voor je op een rijtje.


Bron

Bijna iedereen gaat weleens naar een festival en heeft daar de leukste tijd van haar leven. Dit in combinatie met vriendinnen of vriendje, fijne muziek om naar te luisteren, lekker eten en drinken en een warm zonnetje waarvan je kunt genieten. Maar er zijn ook enorm veel irritaties op een festival, die voor velen vast herkenbaar zijn. Wat dacht je van lange wachtrijen bij de ingang of wc's? Of het niet mogen bijvullen van je flesje water als het warm is? Er zijn er genoeg! Dus neem snel een kijkje naar de grootste, herkenbare festival ergernissen.

#1
Een grote ergernis tijdens een festival is het niet mogen vullen van je lege flesje met water. Vooral als het een warme dag is, is niets fijner dan even een flesje water bij de hand te hebben. Al is het maar voor even tussendoor, zodat je in ieder geval genoeg vocht binnenkrijgt. Maar vaak wordt het verboden aangezien veel mensen daardoor geen drinken meer kopen en festivals daarmee verlies draaien. Zucht..

#2
Op festivals zie je eigenlijk alleen maar vettig eten, van patat en pizza tot ijs, hamburgers, tosti's en pannenkoeken. Heel lekker natuurlijk, maar soms heb je ook wel zin in iets gezonders. Op een festival kom je dat helaas (nog) niet zo snel tegen. 

#3
Elk jaar worden de muntjes op een festival duurder, denk aan 20%. Dat houdt in dat je naast je festivalticket ook nog eens veel geld kwijt bent aan eten en drinken, misschien zelfs voor de wc als het festival gierig is. Niet dat dat ons tegenhoudt om naar het festival te gaan, maar het laat ons wel meer letten op onze portemonnee en op onze uitgaven aan drank en eten. 

#4
Dat de muziek fijn is om naar te luisteren, is een zekere must tijdens een festival. Je gaat tenslotte naar een festival voor de muziek, maar soms staat de muziek simpelweg té hard en krijg je pijn aan je oren. Het zou goed zijn als festivals oordoppen zouden verkopen, maar wat je op dat moment alleen kunt bedenken is dat je beter naar je moeder had kunnen luisteren toen ze zei dat je oordoppen mee moest nemen…

#5
Tijdens een festival is het zelfs mogelijk dat er een file ontstaat en je je daardoor tussen een massa van mensen begeeft. Niet wetende hoe je eruit komt en maar mee gaat met de flow, want hoe meer je tegen stribbelt, hoe dieper je in de opstopping terecht komt. Maar het is wel vervelend dat al die zwetende, onbekende mensen in je personal space komen en de kans groter wordt dat je je vriendinnen kwijtraakt. Irritant…

#6
Het is algemeen bekend dat veel mensen op festivals gebruikmaken van een pilletje. Je ziet deze mensen dan ook genieten in hun eigen wereldje. Moeten ze zelf weten, maar als ze je ineens spontaan beginnen te knuffelen voel je je toch een beetje ongemakkelijk.

#7
Dat een festival vaak op een ietwat onbekende plek ligt, is bij vrijwel iedereen bekend. Vaak moet je als festivalganger nog een stuk lopen vanaf de metro, trein of bus, om bij het desbetreffende festivalterrein aan te komen. Bij het Indian Summer Festival, moest je bijvoorbeeld nog een kwartier lang lopen vanaf de dropping met de pendelbus. Geen probleem als het lekker weer is, maar toch is het vermoeiend. Het liefst wil je voor de deur worden afgezet. Like a princess!

#8
Eén van de grootste ergernissen is als er drank over je outfit heen komt. Het droogt misschien wel snel op, maar je houdt er wel een vies en plakkerig gevoel aan over en je loopt de rest van de dag nog met een vies shirt. Bah..

#9
Ik denk dat ik voor elk meisje kan spreken als ik zeg dat het enorm vervelend is wanneer jongens met hun plastic bekertje bier gaan gooien, wat vervolgens op jouw hoofd belandt of dat er spetters bier op je gezicht komen. Ah fijn, altijd al gewild..


Bron

#10
Op een festival zie je maar wat vaak mensen plastic bekertjes oprapen en onmogelijke bewegingen maken om bij deze bekers te kunnen komen. Ja, je krijgt er misschien een muntje voor, maar waarom zou je daarmee bezig zijn als je net zo goed kunt genieten van het festival?

#11
Een andere ergernis is als je op een bepaalde plek op het festivalterrein staat te dansen en er constant mensen tegen je aan lopen, omdat je het altijd voor elkaar krijgt dat je op een plek staat waar mensen langs moeten. Mensen botsen dus tegen je schouder, waardoor jij uit evenwicht raakt, terwijl je net zo lekker stond te dansen. Hé, bedankt hè!

#12
Nu kunnen we begrijpen dat je graag een tasje meeneemt naar een festival waarin je belangrijke spullen kwijt kunt, zoals je portemonnee, telefoon, vestje en dergelijken. Maar waarom mensen nou een grote rugzak meenemen en daarmee tegen je rug aan botsen, daar snap je maar niks van…

#13
Als je lekker staat te dansen op een goed plekje, kan het zijn dat er soms mensen even langs moeten om bij hun eigen vriendinnen of vrienden te komen. Geen probleem, je gaat gerust voor ze aan de kant, maar wordt wel geïrriteerd als ze vervolgens op jouw plek stil blijven staan. Hallo, dit was mijn plek!? 

..Of als ze langzaam doorlopen, want het enige waar jij aan kunt denken is dansen.

#14
Wanneer je op een festival bent, moet je helaas weleens naar de wc, maar niets is irritanter als je naar de wc gaat en er zijn geen wc-rollen. Bah, hoe moet je je nu schoonmaken? 

#15
Of als de wc's ontzettend vies zijn. Jukk…

#16
Oké, nu je eindelijk binnen bent na die lange wachtrij bij de ingang, kun je eens goed gaan feesten. Tot je aankomt bij de muntverkoop en je weer een lange rij ziet. Moet ik daar nou echt in gaan staan? We hebben nou eenmaal een hekel aan lange wachtrijen. 

#17
Meestal heeft een festivalterrein gras als grond, maar soms komt het voor dat je een zandachtige grond hebt. Wat betekent dat als je naar huis gaat, je haren, neus en kleding onder het stof zitten en wanneer je onder de douche staat er een hele stofwolk van je af komt. 

#18
Je staat heerlijk te dansen op je lievelingsnummer en bent ook hevig mee aan het zingen, tot de dj ineens een totaal ander nummer opzet. Daar gaat je flow…

#19
Er zijn meiden die stoer genoeg zijn om mee te doen aan een 'pit'. Je weet wel, wanneer mensen een open ruimte creëren in een groot publiek en spontaan tegen elkaar aan beginnen te springen. Heel leuk en aardig, maar jij bent daar niet voor gemaakt en begeeft je het liefst zo snel mogelijk naar een veilige plek. Want als je ergens een hekel aan hebt is het wanneer mensen tegen je aan botsen. Die blauwe plekken kunnen er ook nog wel bij, tuurlijk!

#20
Wij meiden houden nou eenmaal van hygiëne en dus ook het kunnen wassen van onze handen, maar op veel festivals heb je alleen water waarmee je je handen kunt 'wassen'. Eigenlijk zien we het liefst een blokje zeep erbij liggen. Helaas wordt hier geen aandacht aan besteed, want iedereen wordt toch vies. Dus lopen we de hele dag met vieze handjes op het festival. Grrr

Wat irriteert jou het meest op een festival?

En zit je al op Pinbook?