Lifestyle

De 14 mooiste album covers

De afgelopen tien jaar zijn er heel wat albums geproduceerd door artiesten als Rihanna, Beyoncé, Justin Timberlake en Katy Perry, maar er zijn er zoveel dat je soms een mooie album cover vergeet. Daarom zocht de Girlscene-redactie 14 album covers uit die in het zonnetje gezet mogen worden. Kijk mee en beslis welke jij het mooist vindt!

 #1 Cage The Elephant – Melophobia


Bron

Als eerst hebben we van de band Cage The Elephant het album Melophobia. Het is een Amerikaanse rockband, die sinds 2006 actief is in de wereld van artiesten. Wat deze cover zo mooi maakt zijn de zwart-witte lijnen, waartussen zich een stukje kunst begeeft. Als je de muziek van deze band nog niet kent is het zeker de moeite waard om even te luisteren en qua 'rock' valt het nog best mee!

#2 Yeah Yeah Yeahs – It's Blitz


Bron

De volgende band is een indierockband afkomstig uit the city that never sleeps: New York. Het meest bekende nummer van deze band is 'Heads Will Roll' die in 2009 helemaal plat werd gedraaid, maar hoe tof is deze cover, waarbij je een ei alle kanten op ziet gaan dankzij de hand van een meisje!

#3 Florence And The Machine – Lungs


Bron

De volgende artiest maakt betoverende muziek, de redactie heeft het over niemand minder dan de geweldige zangeres Florence Welch met de band Florence And The Machine. Maar eigenlijk is elke afbeelding met Florence mooi, neem bijvoorbeeld een kijkje naar de cover van haar tweede album Ceremonials. Ook haar eerste album 'Lungs' is een pareltje, qua muziek en de cover van het album.

#4 Bonobo – The North Borders


Bron

Op het eerste gezicht is de cover van dit album misschien niet heel geweldig mooi, maar hoe langer je kijkt hoe mooier het wordt. Het begint eigenlijk met de kleur, die al fijn is om naar te kijken. Daarna volgt het patroon en luister je dan ook nog eens naar de muziek van Bonobo en dan vind je het zeker weten mooi!

#5 Royal Teeth – Glow


Bron

De volgende band is waarschijnlijk niet heel bekend: Royal Teeth. De band maakt voornamelijk alternatieve muziek. De cover van dit album is overigens super mooi, met de verschillende kleuren en de typografie van de titel. We like!

#6 Demi Lovato – Demi


Bron

Het nieuwste album van de mooie, leuke en altijd grappige Demi Lovato heet 'Demi' en is een prachtstuk om naar te kijken. Met de blik in haar ogen straalt ze iets krachtigs uit. De zilveren glitters op haar handen, armen en schouders maken het plaatje compleet. En zijn jullie ook zo verslaafd aan het nummer Really Don't Care

#7 Kings Of Leon – Because Of The Times


Bron

Ken je het Victoria's Secret model Lily Aldridge? Dan ken je vast ook haar man Caleb Followill van de band Kings Of Leon. De band staat het meest bekend om het nummer 'Sex On Fire' dat door meerdere artiesten is gecoverd. Dit album, dat uitgebracht werd in 2007, is volgens de redactie de mooiste cover van de albums van Kings Of Leon. Het shot is zo scherp genomen en is extra mooi dankzij de zwarte achtergrond. 

#8 Lady Gaga – Applause


Bron

Als je deze dame niet kent heb je waarschijnlijk onder een steen gelegen, want de altijd expressieve Lady Gaga staat niet alleen bekend om haar muziek, maar ook om haar soms wat aparte kleding keuzes. Dit zie je ook terug op haar albums, maar het album Applause is haast een schilderij, zo mooi dat het is! Ondanks haar aparte outfits op de rode loper is haar muziek super. 

#9 Woodkid – Iron


Bron

Woodkid werd in één klap bekend door het nummer 'Iron', waarin supermodel Agyness Deyn de hoofdrol vertolkt. Daarna ging het balletje rollen en treedt Woodkid vaak op tijdens festivals, vorig jaar nog op Sziget om er maar één te noemen. Tijdens de optredens worden er echte shows neergezet met rookmachines, acts en beelden op een groot scherm. En dan kan de cover van het album zeker niet achterblijven. Wow! 

# 10 One Republic – Native


Bron

De volgende band heeft ook vrijwel altijd mooie album covers, maar niet alleen dat. One Republic maakt altijd liedjes waarop je heerlijk mee kunt zingen. Dit album is dankzij zijn kleuren en de dieren simpelweg mooi! Wat jullie?

#11 Owl City – The Midsummer Station


Bron

De band, die afkomstig is uit het verrassende Amerika, maakt liedjes met disco en elektronische invloeden. Hun bekendste nummer is hoogstwaarschijnlijk Fireflies. Dit album lijkt haast op een shot van een film. De redactie vond in elk geval dat deze zeker weten daarom gedeeld moest worden!

#12 Muse – The 2nd Law


Bron

Eentje die zeker niet mag ontbreken in deze lijst is één van de vele albums van Muse. Met name dit album genaamd The 2nd Law. De muziek afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk staat bekend om de alternatieve rockmuziek, wat altijd net wat origineler is dan je al hebt gehoord. De muziek is magisch, net als de cover van het album van The 2nd Law. 

#13 The Temper Trap – The Temper Trap


Bron

The Temper Trap komt uit Australië. Wellicht ken je de band aan de hand van het nummer 'Sweet Disposition'. Het nummer wordt maar al te vaak gebruikt in films of aftermovies van festivals. The Temper Trap is een band die lijkt op Coldplay meets The Vampire Weekend en zeker de moeite waar om even naar te luisteren. Ook dit album is mooi dankzij zijn grafische vormgeving. Het is simpel, maar maakt ondertussen wel indruk. 

#14 Atlas Genius – When It Was Now


Bron

Last but not least.. de band Atlas Genius! En eigenlijk zit het al in de titel van de band 'genius'. Deze band komt ook uit Australië en maakt alternatieve liedjes. De band bestaat uit de drie broers: Jeffery, Keith en Michael. Het eerste album, When It Was Now, heeft een dromerige cover met een meisje dat zowel realistisch als onrealistisch lijkt. Je blijft er in elk geval naar kijken. 

Welk album vind jij het mooist? 

Pin het album dat jij het mooist vindt op Pinbook

Must reads 👀