Beauty

Tips voor de perfecte zomer huidverzorgingsroutine

Yes, zomer! Het zonnetje schijnt (vaak) heerlijk, maar dat betekent in veel gevallen wel dat de huid verandert. Het is namelijk helemaal niet raar dat je t-zone een stuk vetter is en dat je minder last hebt van droge velletjes. Als de conditie van je huid verandert is het aan te raden dat je daarop inspeelt door de juiste producten te gebruiken. In dit artikel geeft Girlscene je tips om je huid goed te verzorgen in de zomer!

Het is belangrijk om je huid te verzorgen en te reinigen zodat je letterlijk goed in je vel zit. De seizoensveranderingen hebben veel invloed op de conditie van je huid en daarom is het een goed idee om hierop in te spelen. Want heb je die volle crème die je in de winter gebruikt nu ook nodig? En hoe staat het ervoor met de ingrediënten van de producten die je gebruikt? Girlscene geeft je tips en zet producten op een rij waar jouw huid waarschijnlijk baat bij heeft. 


L’Occitane Immoretelle Essential Water 200 ml €18

Micellair water
Skip tonics die de huid uitdrogen en kies voor micellair water. Micellair water is zacht voor de huid en verwijdert make-up redelijk goed. Wil je ‘s ochtends de huid schoonmaken maar het niet nat maken met water? Dan is dit het product voor jou! Bioderma is één van de bekendste merken dat micellair water maakt, maar helaas is het niet in Nederlandse winkels verkrijgbaar. Gelukkig vind je vergelijkbare varianten bij L’Oréal en Garnier, zoals je hier kunt lezen. 

Hydraterende crème op waterbasis
Dat het zomer is betekent niet dat je huid geen hydratatie nodig heeft. Zelfs een vette huid heeft een dagcrème nodig. Een basic crème voldoet, zoals Garnier Hydra Match (€6,99). Deze crèmes zijn voor verschillende huidtypes verkrijgbaar, waardoor er waarschijnlijk ook één voor jou bij zit! Een dagcrème op waterbasis is perfect als je gewone crèmes te vettig vindt voor de zomerperiode. 

Zonnebrandcrème
Als je dagcrème ‘s ochtends eenmaal aangebracht is mag je zonnebrandcrème niet vergeten om je huid te beschermen tegen de schadelijke stralen van de zon. Hiermee voorkom je dat de huid verbrand en zorg je ook voor de huid op lange termijn.

In dit artikel lees je meer over zonnebrandcrèmes (voor het gezicht)! De crèmes van No-Ad en La Roche Posay zijn aanraders. 


Diepe reiniging

Na een lange (zweterige) dag is er niets lekkerder dan een verkoelende douche en een schone huid. Vooral de gemengde tot vette huid heeft een diepe reiniging nodig om al het vuil uit de poriën te trekken. Als je de Clarisonic in bezit hebt is de Deep Pore set (prijs nog onbekend) iets voor jou! De set bestaat uit een Deep Pore borstelkop voor de Clarisonic en een bijpassende reiniger en kleimasker. De reiniger verwijdert zowel onzuiverheden als overtollig sebum waardoor de huid schoon wordt.

Deze producten zijn alleen bedoeld voor de vettere huid/vergrote poriën, dus sla het over als je een droog huidtype hebt. 

Exfoliëren
Als je graag je bruine kleurtje zo lang mogelijk behoudt is het van tevoren aan te raden om de huid te exfoliëren. Hiermee verwijder je dode huidcellen waardoor je egaal bruin wordt en de kleur minder snel vervaagt. Je hebt dan als het ware een schoon canvas wat perfect is als je bijvoorbeeld zelfbruiner gebruikt! 

Anti-blemish
Heb je last van onzuiverheden en puistjes? Gebruik dan ‘s avonds voor je moisturizer een anti-blemish gel, zoals deze van Clinique of La Roche Posay Effaclar Duo. Ga je liever voor een natuurlijker product? Stip dan de onzuiverheden aan met Lush Grease Lightning. 

Wil je meer weten over een mooie en gereinigde huid? Lees dan eens dit artikel terug!

Hoe ziet jouw zomer huidverzorgingsroutine eruit?

Must reads 👀