Lifestyle

Heftig verhaal: ik vermink mijzelf

37

Girlscene.nl gaat over fashion en beauty, allerlei happy dingen in het leven. Helaas maak je soms ook minder leuke dingen mee. Want vervelende en heftige dingen horen jammer genoeg ook bij het leven. Sommige meiden hebben wel iets heel heftigs meegemaakt en willen hun verhaal graag met jullie delen. Deze keer: een meisje dat zichzelf verminkt.


Bron

Toen ik 12 was kwam ik op een dag thuis van school. Zoals gewoonlijk zat het weer eens tegen. In mijn klas zat een meisje dat zich sneed voor 'aandacht', wat ik normaal niet snel zeg, maar je zag gewoon dat het voor enorme aandacht was. Thuis had ik weer ruzie. Ik liep naar mijn kamer en pakte mijn schaar, en sneed in mijn pols. Het bloed stroomde er hevig uit. Deze situatie gebeurde dagelijks. Ik deed ook nooit mee met lichamelijke opvoeding, omdat ik niet wou dat iemand mijn wonden zag, uiteindelijk was mijn leerkracht dit zo beu dat hij mij naar mijn begeleider stuurde, en waar ik dit na een half uur discussiëren ook maar heb opgebiecht. 

Dit was een enorme stap. Samen met hem heb ik besloten mijn ouders in te lichten. Mijn ouders mochten de dag erna al op gesprek komen, ik wou hier niet bij zijn omdat ik bang was. Toen dit gesprek was afgelopen, vertelden mijn ouders mij dat ik een paar daagjes ergens anders zou slapen. Ik ben toen opgenomen in een kinderpsychiatrie. In die kinderpsychiatrie ging het van kwaad naar erger. Ik wilde niet geholpen worden. Anderhalf jaar later, was de situatie een beetje stabiel en mocht ik op dagtherapie gaan. Eind 2011 ging het weer helemaal mis. Vermoedelijk kwamen mijn puberstreken naar boven en heeft mijn moeder Jeugdzorg ingeschakeld, en hebben we 'crisis hulp aan huis' gekregen. Ook dit zorgde ervoor dat alles wel wat rustiger werd.

Ik ben altijd blijven snijden, altijd op andere plaatsen. Zolang niemand het opmerkte was dat voor mij allemaal oké. In januari 2013 was het twee weken geleden dat ik mezelf voor het laatst nog had verminkt en werd ik op een nacht wakker. Alles hing zat onder het bloed, geen idee hoe of wat, maar blijkbaar heb ik toen in mijn pols gesneden en ik herinnerde mij niks meer. Ik voelde me suf en heb toen op mijn hardst naar mijn moeder geroepen. Een week later gebeurde hetzelfde, ik heb mijn moeder ook proberen uit te leggen dat dit niet de bedoeling was, dat ik niks herinner van wat er was gebeurd. Op raad van psychologen moest mama mijn kamer helemaal leeghalen, of ik moest bij haar slapen, maar niks hielp. Ik werd regelmatig wakker met een opengesneden pols. Dit werd zo angstaanjagend dat ik in maart 2013 had besloten om uit het leven te stappen. Wat ik blijkbaar niet wist is dat mama regelmatig nog kwam kijken of ik goed sliep. Een uur na mijn poging heeft ze mij proberen wakker te schudden, omdat ze een fles alcohol zag met al mijn lege potjes slaapmedicatie, die de psycholoog had voorgeschreven. Ik werd toen meteen opgenomen en ook daar werd ik regelmatig wakker met wonden, en heb ik toen drie maanden in een soort isolement ruimte geslapen (enkel om te slapen). Overdag mocht ik op mijn kamer.

Sinds ik thuis ben, heb ik elke nacht voor ik ga slapen zoveel angst dat het weer gaat gebeuren, want het gebeurt nog steeds, alleen minder. Ik ga vaker naar psychologen. Het wordt wel stabieler, maar het is gewoon verontrustend dat ik mij nooit meer iets herinner.

Ik wil bij deze ook iedereen afraden om ooit met zelfverminking te beginnen. Ook al voel je je enorm slecht. Je wordt er alleen maar slechter door. Ik ga al sinds mijn 12de naar psychologen en ik ben nu 18 jaar. Het achtervolgt je nog elke dag, opnieuw en opnieuw.

Pin je inspiratie op Pinbook

LOVE dit artikel
7 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

37 reacties

 • 5 jaar geleden LiveWithoutLimitsx

  Wow, heftig hoor! Sterkte verder en ik hoop dat je hier goed uitkomt.

  Xx

 • 5 jaar geleden siepeke

  Wow heftig! ik kreeg er kippenvel van..

 • 5 jaar geleden Illuminated.

  Wow, super heftig! Zoals jij zelf al zegt, is het zo ontzettend moeilijk om er in een keer mee te stoppen. Ik ben nu bijna 3 weken clean, maar ik heb nog steeds elke dag de behoefte om wat scherps op mijn huid te drukken. Veel mensen beseffen niet hoe verschrikkelijk het is om te leven met zulk soort problemen en zeggen allemaal maar dat het voor 'aandacht' is. Ik ben van mening dat de maatschappij van tegenwoordig zo lelijk is geworden dat mensen zichzelf onopgemerkt pijn moeten doen om andere mensen te bevredigen. Enorm triest. Super knap dat je hier zo voor uit gekomen bent! Jij en iedereen die ook maar de lichtste ervaring heeft met automutilatie, stay strong. Ik geloof in je, je bent hier voor een reden. Liefs.

 • 5 jaar geleden unicornlove

  Wauw heftig, wel echt knap dat je dit zo durft the vertellen, stay strong !

 • 5 jaar geleden durbanskies

  Knap dat je dit zo durft te vertellen, stay strong.

 • 5 jaar geleden Little_lipglxss

  Wow, tranen in m'n ogen en dat heb ik verder echt nooit. Ik hoop dat het snel beter met je gaat, heel veel repect dat je dit durfde te delen!

 • 5 jaar geleden normaliteit

  stay strong

  zo heftig heb ik het gelukkig nooit gehad. al kan ik nu al superblij zijn dat ik anderhalve week clean ben en dát heb ik vooral te danken dat ik n hele leuke jongen ken waar ik opeens overdreven veel mee omga

 • 5 jaar geleden DemisGurl

  Omgg, heftig. Stay stronggđź’•

 • 5 jaar geleden JustMe

  Heb op mijn account mijn verhaal ook gedeeld xxx

 • 5 jaar geleden littlemistery

  Knap dat je je verhaal deelt! Lijkt me idd eng om je er niks meer van te herinneren. Blijf alsjeblieft vechten, want hoe cliché ook: het wordt beter, echt.

  @ kraplapje: of er meer 'begrip' voor te krijgen. Natuurlijk is jezelf snijden niet goed, dat beseffen de meesten zelf ook wel. Maar het onbegrip van anderen in de zin van; je doet het voor aandacht, het is zwak van je, blabla, helpen er niet echt aan mee. Dan is je verhaal delen niet gelijk aandacht vragen. Of wel aandacht; maar niet gelijk in negatieve zin.

 • 5 jaar geleden Sugarcube

  Sorry maar ik heb niet echt het gevoel van medelijden. Ik denk dat het deels komt omdat het niet echt goede redenen zijn om jezelf überhaupt te snijden, en het feit dat je wetend van de gevolgen jezelf toch bleef pijn doen. 'Ik ben altijd blijven snijden, altijd op andere plaatsen. Zolang niemand het opmerkte was dat voor mij allemaal oké.' Tja.

 • 5 jaar geleden Hester

  Heftig, vooral dat je wakker werd met wonden... Zelfverminking is sowieso iets wat eigenlijk nog best onbekend is, het is vaak zo lastig te begrijpen.

 • 5 jaar geleden Jaimie-lynn

  @ lotte. Geef jeongelijk het niet begrijpen is heel wat anders dan het zwak vinden psychische problemen zijn niet zwak. Dat is gewoon kut . Maakt niet uit hoe je het uit..

  het is wat je met het onderliggende probleem doet..

 • 5 jaar geleden Lovestory

  Ik heb ook een maand mezelf gesneden en ben er nu mee gestopt. Je doet dit niet omdat je zwak bent of omdat je graag aandacht wil. Ik voelde me een tijd niet gelukkig en had vaak negatieve gedachtes over mezelf. Snijden was bij mij een manier om mezelf te straffen. Als je jezelf snijdt maak je een stof aan waar je gelukkig van word. Nadat een paar vriendinnen van mij hier achter kwamen ben ik gestopt omdat het laatste wat ik wilde was dat zij ongelukkig zouden worden van mijn verdriet. Ik weet nu dat snijden niet de juiste oplossing is en ga ook naar een psycholoog. Heel veel sterkte!! Het komt zeker weten goed xx

 • 5 jaar geleden Daffodil

  Heftig zeg, maar je kan er echt vanaf komen! Dapper dat je dit verteld.

  En meiden die het niet begrijpen (of het zwak noemen, eigenlijk hetzelfde), het is een serieus probleem, soms zelfs onderdeel van een persoonlijkheidsstoornis. Meestal is er inderdaad een onderliggende oorzaak en daar is deze persoon vast mee bezig.

 • 5 jaar geleden dreamer

  Ik vind t heel knap van je dat je dit verhaal wilt delen, kan me voorstellen dat t moeilijk is. Heel veel sterkte nog, stay strong! ( zelfverminking is een serieus iets, niet iets om aandacht te vragen, in ieder geval niet bij dit meisje )

 • 5 jaar geleden iLove3.141592

  Wauw, beetje rude vind je niet, Adelinaa

 • 5 jaar geleden Adelinaa

  Ik vind het zo zwak als meiden zichzelf snijden!

  Ik had een vriendin en zij sneed zichzelf elke keer als het uit ging met haar vriendje, kom op zeg wat bereik je ermee je doet alleen jezelf pijn en de problemen worden er echt niet minder op.

 • 5 jaar geleden xIrma

  Sterkte!

 • 5 jaar geleden Kraplapje

  Sorry, maar ook dit is vragen om aandacht.

 • 5 jaar geleden Jaimie-lynn

  Ik snap zelfverminking niet echt...(sorry) er moet toch een onder liggende reden zijn die verholpen kan worden?De meeste kinderen denken echt niet oh kut op school laat ik me is ff gaan snijden. Denk dan eerder dat het probleem ergens ander moet liggen en niet omdathet kut op school is(of thuis). Ookal heb je nog zoveel shit in je leven gehad hoef je toch niet jezelf nog meer zeer te gaan doen?

  Nouja ik zou het nooit begrijpen denk ik.. denk dat je het van dichtbij heb moeten meemaken . Psygische dingen zijn sws niet echt te snappen voor bbuitenstaanders. Maar weetwel dat het een hele rotte strijd met jezelf is die alleen jij kan overwinnen ! Sterk zijn.

 • 5 jaar geleden I'm that girl

  Sterkte! We maken allemaal weleens moeilijke tijden mee waardoor we soms de neiging krijgen om onszelf te verminken.. Maar dat hoeft niet altijd, wees sterk en geef alsjeblieft niet op! Na slechte tijden komen goede tijden en er zal geen ''deur'' in je leven dichtgaan voordat een andere zich zal openen!

 • 5 jaar geleden Lorem Ipsum

  Wow heftig! Wat raar moet dat zijn dat je je het niet herinnert!

  Sterkte!

 • 5 jaar geleden Dreamer

  Blijf positief, hoe moeilijk het ook is. Veel succes gewenst. x

 • 5 jaar geleden Amy

  k wens je veel sterkte en dankje dat j dit durft te delen ! Love Xxxxx

 • 5 jaar geleden Mademoiselle

  Heftig verhaal! Heel veel respect dat je dit deelt! Sterkte x

 • 5 jaar geleden Hailey

  Ik ben nu ook achttien en ik weet hoe je je voelt. Als ik geen hulp had gehad was ik er waarschijnlijk ook niet meer geweest. I'm on a rollercoaster that only goes up my friend. Dingen worden langzaamaan beter, dat weet ik zeker. Kus

 • 5 jaar geleden Alpaca

  Ik vind het zo mooi dat je dit verhaal deelt! Er heerst zo'n taboe over, dat openbaring vaak wordt gezien als aandachttrekken. Maar dat is het vaak niet, maar dat ziet niemand. Houd je sterk! Ooit kom je er vanaf, misschien morgen misschien pas over een tijdje, maar ik weet zeker dat je jezelf erdoorheen kunt slepen!

 • 5 jaar geleden GetLucky

  Sterkte

 • 5 jaar geleden Liah

  Wauw, jemig. hoe kan dat joh, dat je je niets meer herinnert? dat lijkt me heel eng..... Sterkte!

 • 5 jaar geleden Flipflups

  Wauw, heftig! Heel veel respect dat je dit durft te delen en ik denk dat dit goed is voor andere meiden die zichzelf snijden. Zo kunnen ze zien wat de gevolgen zijn en stoppen ze misschien eerder. Ik vind het heel knap dat je er (bijna) bovenop gekomen bent, je bent een vechter en een topper, stay strong!

 • 5 jaar geleden quietgirl

  Blijf sterk meid! Je bent een vechter door er nog steeds te zijn. Misschien moet je eens op Lifesplash.nl dit is een account gerund door een meisje die zelf eetstoornis heeft gehad. In enkele video vertelt ze hoe zij zich voelde. Misschien helpt dat wel. Ook geef ik je een tip door te ontspannen. Ik kan heel snel piekeren en dan ook echt hard. Wat ik dan doe is tegen mezelf praten van. Oke stop nu, dit gaat niet helpen. ga door conctreer je op de gelukkige dingen en als je die niet kan vinden maak je eigen geluk, jij leeft wen oeven met jezelf en probeer je eigen geluk ui te stippelen. En op een gegeven moment merk je dat je er minder over gaat denken. Natuurlijk blijft dit onderdeel van je leven het heeft te veel impact gemaakt maar je kn het wel naar de achtergrond stellen. Veel succes meid je kan het!

 • 5 jaar geleden thefreakoffreaks

  Wow. Heel veel respect.

 • 5 jaar geleden Isa

  heftig! heel veel respect dat je dit deelt, succes xx

 • 5 jaar geleden Grumpie

  Stay strong girl, i know the feelings. Respect x

 • 5 jaar geleden Happygirl_

  Zoveel respect. Don't give up.

 • 5 jaar geleden dreamxo

  Tranen in m'n ogen. Een verhaal die weinig durven te delen. Heel veel respect. En ik hoop echt dat je erboven op komt en een manier vindt om te stoppen met snijden. Succes, geef het niet op!

 1. 1