Fashion

Gespot: trendy kimono’s

Van oorsprong is de kimono een Japans kledingstuk. Het ziet er een tikje anders uit dan de kimono’s waar wij het vandaag over hebben, want de kimono is van een Aziatisch kledingstuk getransformeerd in een global trend-item. Kijk mee naar de leukste kimono’s voor de zomer die Fashionscene deze vrijdag voor je op een rijtje zet.

Eerst werd de kimono in Westerse landen vooral gedragen als een nachtkledingstuk, maar die fase zijn we inmiddels al lang voorbij. Tegenwoordig is de kimono hip en fashionable en wordt hij vooral veel naar festivals gedragen. De trendy kimono is gemaakt van een losse soepele stof en is vaak ietwat doorzichtig. Het liefst heeft hij fringe aan de onderkant voor een extra bohemian look. De kimono is er in allerlei kleuren en lengtes. Onze favorieten? De kimono met bloemenprint (ook floral is namelijk weer helemaal terug!), fringe of en andere mooie print.

Maar hoe draag je een kimono nu eigenlijk? Voor een extra bohemian look combineer je een kimono met een maxi-jurk en flaphoed. Wil je van je kimono echt een eyecatcher maken? Kies dan voor een kimono met een lekker printje en combineer hem met een high waisted short, simpel hempje en sandaaltjes. Ook de lange kimono's zijn hot! Draag deze over een kort broekje voor de ultieme festivallook.

Met wat minder zomers weer kun je een kimono als blazer dragen over je skinny jeans. Veel bloggers zijn fan van de kimono, maar ook Vanessa Hudgens en Kendall Jenner zijn er niet vies van. 


Bron

Bron

Bron

Bron

Bron

Bron

Bron

Bron

Bron

Bron


Links & Rechts


Links & Rechts


Links & Rechts


Bron


Links & Rechts

Wat vind jij van de kimono? En welke ga je inslaan? 

Pin je inspiratie op Pinbook

Must reads 👀